Γιορτή για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε πρώτη φορά 21 Ιουνίου πριν είκοσι χρόνια στη Γαλλία. Έκτοτε έχει διαδοθεί και γιορτάζεται κάθε τέτοια μέρα από είκοσι δύο περίπου χώρες.

Η Φιλαρμονική Αργοστολίου τηςΚΕΔΗΚΕ «Διονύσιος Λαυράγκας», υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Βασίλη Περλικίδη, τιμά την Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής, και συμμετέχει με συναυλία όπου θα εμφανισθούν η Μπάντα και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων της Φιλαρμονικής Αργοστολίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κεφαλονιάς (Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.),  στον Πεζόδρομο Π. Βαλλιάνου, αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 21:00.

Η δημοτική Φιλαρμονική «Διονύσιος Λαυράγκας» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς, είναι ένα πολιτιστικό κύτταρο της πόλης μας.

Ολοχρονικά παρέχει δωρεάν μουσική διδασκαλία σε παιδιά από 8 ετών και πάνω με σκοπό την μουσική και πνευματική τους καλλιέργεια. Μετέχει σε κάθε εκδήλωση του Δήμου σε λιτανείες, παρελάσεις και συναυλίες. Έχει εκπροσωπήσει επάξια τον Δήμο και εκτός Κεφαλονιάς, στο Μεσολόγγι, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα, την Πάτρα και αλλού.

Ο Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και
Ε.Σ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νέας Γενιάς
Άγγελος Δ. Κωνσταντάκης