Πέραν από την ατιμία που έκαμε ο Κυριάκος σε βάρος του Παύλου, που τον έβγαλε εκτός ψηφοδελτίου χωρίς καν να τον ενημερώσει προηγουμένως, ο αλαζόνας πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο με τι «σκεπτικό» προέβη στη σύνθεση του γαλάζιου ψηφοδελτίου.

Μια εξήγηση που τη ζητάει ακόμα και η ΝΟΔΕ, η οποία είδε μαζί με τον Παύλο να τίθεται εκτός και «εκλεκτός» της εν δυνάμει υποψήφιος, ο Μπάκης. (Σ.Σ: Το γιατί το Μέγαρο και η ΝΟΔΕ μερολήπτησαν υπέρ του Μπάκη, ενώ έπρεπε να κρατάνε ίσες αποστάσεις απέναντι σε όλους τους εν δυνάμει υποψήφιους, είναι άλλο θέμα που δεν θα το θέσουμε στο παρόν άρθρο μας).

Θα μας πείτε τώρα, τι εξηγήσεις θα μπορούσε να δώσει ο Κυριάκος στον κόσμο για το «περίεργο ψηφοδέλτιο» που συνέταξε, τη στιγμή που η υπεροψία του τείνει να γίνει πολύ χειρότερη από αυτή του Τσίπρα, ο οποίος  διέλυσε τη Χώρα και ξεπούλησε τη Μακεδονία.

Κι ενώ η υποψηφιότητα του Παναγή Καππάτου μπορεί να θεωρηθεί λογική, οι άλλες δύο υποψηφιότητες, από πλευράς δράσεως κομματικής και τοπικής, «πάσχουν», σε σημείο που πολλοί συμπατριώτες μας όταν έμαθαν το μαντάτο, διερωτιόντουσαν «ποιοί είναι αυτοί» και «από που κρατά η σκούφια τους»!

Γιατί, αν πράγματι ο «Κούλης» ήθελε να βγάλει OFF τον Παύλο και τον Μπάκη και να φτιάξει ένα άλλο δυναμικό ψηφοδέλτιο, είχε άλλα τοπικά στελέχη για να το συγκροτήσει, που έχουν δώσει αγώνες για την γαλάζια παράταξη και έχουν μεγάλη προσφορά, όπως ο τ. πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Λουκέρης και ο τ. γραμματέας Νέας Γενιάς Πάνος Κανελλόπουλος ή Κανελλάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κεκκάτος και άλλοι.

Εκτός, λοιπόν, από την ανεντιμότητα σε βάρος του Παύλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να μας εξηγήσει και πως είχε την «έμπνευση» να συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο με δύο «άχρωμους», «άοσμους» και «άγευστους», ως προς τα Νησιά μας, υποψήφιους.

Και ένα τελευταίο: Μήπως από την «τριάδα» του νέου ψηφοδελτίου της Ν.Δ., στόχος είναι να βγει κάποιος βουλευτής, που δεν θα έπρεπε να έχει αντιπάλους τον Παύλο, αλλά και τον Μπάκη …για να μη χασει;