Ο δικηγόρος Παναγής Καππάτος είναι από χθες το βράδυ ο νέος βουλευτής του Νομού μας, ο άνθρωπος που θα εκπρωσωπήσει τα Νησιά μας στη Βουλή, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παναγής Καππάτος κατάφερε μετά από δεκάμισυ χρόνια να ξαναβάψει το χάρτη της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης γαλάζιο, λαμβάνοντας 2.748 ψήφους.

Είχε προηγηθεί η 4πλή εκλογή της Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, η οποία εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 και στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ είχε προηγηθεί η εκλογή του Σπύρου Μοσχόπουλου με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο οποίος παρέλαβε την έδρα από τον Αλέξανδρο Παρίση, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Παναγής Καππάτος, ένας επιτυχημένος νομικός και τ. πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, μπήκε στον χώρο της τοπικής πολιτικής μόλις πριν τις εκλογές, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον επέλεξε να είναι ένας από τους «τρείς» που θα στελεχώσουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στο Νομό μας.

Σε μόλις δύο εβδομάδες, το ακέραιο του χαρακτήρα του, αλλά και οι πολύ καλές σχέσεις που έχει με τις τοπικές κοινωνίες των δύο Νησιών μας, αφού ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Αργοστόλι, κατάφερε να ανατρέψει μία μεγάλη μερίδα δυσαρέσκειας των οπαδών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, μετά την απόφαση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμπεριληφθούν στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο ο Παύλος Παπαδάτος και ο Χαράλαμπος Λυκούδης.

Ο Παναγής Καππάτος, έκανε έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, με ήπιους τόνους, ενημερώνοντας τους πολίτες για τον τρόπο που θα «δράσει» στην περίπτωση που εκλεγεί, προκειμένου να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νησιά μας.

Είναι παντρεμένος με την Ευτέρπη Κεκάτου και έχει δύο κόρες, την Καίτη και την Υακίνθη, φοιτήτριες της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Ο νέος βουλευτής μετά τη νίκη του μετέβη χθες βράδυ στο Διοικητήριο, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία μεγάλη μέρα για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έγινε μπλε, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη έγιναν μπλε. Μετά από 10 χρόνια η βουλευτική έδρα επανέρχεται στη Νέα Δημοκρατία. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας για τη στήριξή τους, θα είμαι βουλευτής όλων των Κεφαλονιτών και των Ιθακησίων. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνυποψήφιούς μου Γιώργο Κοκκόλη και την κυρία Αλεξανδράτου για τον τίμιο αγώνα και τη μεγάλη μάχη που έδωσαν για τη Ν.Δ.  Ευχαριστώ για την τιμή που μου έκαναν οι συντοπίτες μου, θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.  Επίσης ευχαριστώ όλους τους δικούς μου και τους συνεργάτες μου. Αυτές οι δυόμισυ βδομάδες ήταν καταπληκτικές. Ηταν ένα όνειρο.  Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω περισσότερο απ’ όλους τη σύζυγό μου Ευτέρπη».

  • Στο νέο βουλευτή του Νομού μας, Παναγή Καππάτο, ο «Η» στέλνει συγχαρητήριά για την εκλογή του και του εύχεται καλή και εποικοδομητική θητεία στα βουλευτικά έδρανα!