Συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στην Κεφαλονιά, από  αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεφαλληνίας, δύο ημεδαποί 41 και 48 ετών,  με  την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης εξόδου από την χώρα αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, εντοπίστηκαν αρχικά ο 48χρονος να μεταφέρει σε μισθωμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο, δύο αλλοδαπούς.

Από την εξέλιξη των ερευνών εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Ληξούρι και ο 41χρονος, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί είχαν συγκροτήσει ομάδα με σκοπό την παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών και την διευκόλυνση της εξόδου τους,  από την Κεφαλονιά στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα  στο πλαίσιο της έρευνας εντοπίστηκαν σε μισθωμένη κατοικία στην περιοχή της Παλικής, δέκα ακόμη αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν παραληφθεί από τους δύο ημεδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν οι αλλοδαποί, δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 156 ευρώ, αποκόμματα εισιτηρίων του ΚΤΕΛ και ακτοπλοϊκής γραμμής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.