Ο δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς ανακοίνωσε τα ακόλουθα:
Αγαπητοί συμπολίτες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι:
Σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 8 του Ν. 4623/2019, ο (μητροπολιτικός) Δήμος Αργοστολίου, ενεργώντας ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Κεφαλλονιάς, υλοποιεί όλες τις ενεργές συμβάσεις του καταργηθέντος Δήμου.
Συνεπώς υλοποιεί, μέχρι τη λήξη τους, και τις συμβάσεις για το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη, το σπήλαιο Δρογκαράτη, την παραλία του Μύρτου, καθώς και το τουριστικό αγκυροβόλιο της Αγίας Ευφημίας.
Στα πλαίσια αυτά η ευθύνη και η μέριμνα της λειτουργίας όλων των ανωτέρω, ήδη από εχθές 01.09.2019, ανήκει στον Δήμο Αργοστολίου.
Ο Δήμος Σάμης ήταν καθαρά υπέρ της διάσπασης του Δήμου Κεφαλλονιάς.
Ο τρόπος όμως που αυτή έγινε και αναγκαστικά υλοποιείται σήμερα μας βρίσκει πλήρως αντίθετους. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Δήμος μας δεν θα έχει έσοδα, προϋπολογισμό, δεν θα έχει το αναγκαίο υπαλληλικό προσωπικό, τα υλικά και τα μέσα για να ανταποκριθεί άμεσα στις
αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για την επίλυση των αυξημένων προβλημάτων της περιοχής και την εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας.
Στη δύσκολη προσπάθειά μας για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δημιουργία του Δήμου Σάμης καλούμε ως συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους όλους τους πολίτες και κατοίκους της περιοχής προς τους οποίους δεσμευόμαστε ότι θα τους ενημερώνουμε καθημερινά για τα τεκταινόμενα και θα αγωνιστούμε μαζί τους
για να κάνουμε πράξη τον νέο Δήμο Σάμης.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΜΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΕΤΗΣ ΜΟΝΙΑΣ