Κατά το ήμισυ συνεπής με τις προεκλογικές του εξαγγελίες είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης θα παραμείνει στο Μέγαρο!

Στην ομιλία του κατά την ορκωμοσία ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Μάκης Φόρτες είχε πει απευθυνόμενος στο νέο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, ότι η αξιοπιστία των όσων υποσχέθηκε προεκλογικά θα ξεκινήσει από το ποιό κτίριο θα χρησιμοποιήσει ως Δημαρχείο!

Εννοούσε φυσικά το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, το οποίο αγοράστηκε από τον Δήμο το 2007 επί Δημαρχίας Τσιλιμιδού για Πινακοθήκη, αλλά χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια ως Δημαρχείο στις θητείες Παρίση και καθιερώθηκε με τον μεγαλοπρεπή όρο ως …Μέγαρο.

Κανείς βέβαια δεν ξεχνάει, αν και έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια, την κόντρα του τότε δημάρχου Γιώργου Τσιλιμιδού, με βαρείς χαρακτηρισμούς μάλιστα, με τον τότε πρόεδρο του Επιμελητηρίου και σημερινό δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, που το διεκδικούσε για λογαριασμό του ΕΒΕΚΙ.

Έτσι, λοιπόν, η είδηση ότι ο δήμαρχος εγκαταστάθηκε χθες πρώτη μέρα της θητείας του στο παλιό Δημαρχείο Αργοστολίου στο παραδοσιακό γραφείο του δημάρχου Αργοστολίου αφήνοντας το Μέγαρο …είναι είδηση όπως και να το κάνουμε!

Μόνο που είναι …λειψή η είδηση, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν άδειασε από γραφεία όλο το κτίριο του Μεγάρου!

Ο επάνω όροφος θα συνεχίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να χρησιμοποιείται από Δημοτικές Υπηρεσίες, ενώ δόθηκε και γραφείο (όπως ο νόμος απαιτεί στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης) στον τ. δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»!

Και όπως είπε ο ίδιος ο δήμαρχος στον «Η», ο τ. δήμαρχος θα είναι προσωρινά στο γραφείο του τ. αντιδημάρχου Ευάγγελου Κεκκάτου, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Ο σημερινός του συνεργάτης Γιώργος Τσιλιμιδός που υπέγραψε ως δήμαρχος το 2007 να αγοραστεί το κτίριο και μάλιστα με δάνειο 1,5 εκατ. ευρώ, για να χρησιμοποιηθεί ως Πινακοθήκη (προφανώς ολόκληρο…), άραγε τι γνώμη έχει για τη σημερινή εξέλιξη;

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Αλ. Παρίσης