«Ωδινεν όρος και έτεκεν μυν» και επί το λαϊκότερο «Κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι»!

Ο λόγος βέβαια για τον ορισμό των αντιδημάρχων από τον δήμαρχο Αργοστολίου.

Και πριν μπούμε στα ενδότερα της απόφασης οφείλουμε …να ευλογήσουμε τα γένια μας, όταν μόλις χθες γράφαμε ότι, όπως ακούγεται, ο Θεόφιλος δεν βγάζει την απόφαση για τον ορισμό των αντιδημάρχων γιατί περιμένει την απόφαση του Εκλογοδικείου για τους συμβούλους του Ελειού-Πρόννων για να ορίσει και τον αντιδήμαρχο της περιοχής. Όμως σημειώναμε, πως «αυτή η αιτιολογία δεν στέκει και πολύ (ή μάλλον …καθόλου), αφού ο δήμαρχος έχει να ορίσει και άλλους …τέσσερεις αντιδημάρχους, οπότε και ο Δήμος βρίσκεται, άγνωστο για πόσο καιρό ακόμα, στον αυτόματο σε όλους τους τομείς»!

Μας άκουσε-δεν μας άκουσε, δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα είναι ….μία σατανική σύμπτωση που πρέπει να καταγραφεί.

Και πάμε στα ενδότερα της απόφασης και γιατί «κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι» ο Θεόφιλος. Όσο γίνεται πιο επιγραμματικά λοιπόν:

  1. Ο δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος επιβεβαίωσε τις φήμες. Κρατάει τα Οικονομικά και ΔΕΝ τα μεταβιβάζει σε κανέναν δείχνοντας αν όχι τίποτε άλλο ….έλλειψη εμπιστοσύνης στους συνεργάτες του στον πλέον ευαίσθητο τομέα. Βέβαια οφείλουμε να θυμίσουμε ότι από την προηγούμενη θητεία του στο Δήμο Λειβαθούς, έχοντας και πάλι την διαχείριση των Οικονομικών τον παρέδωσε με …3,5 εκατ. έλλειμμα, με ένα κακούργημα στην πλάτη οικονομικής διαχείρισης και άλλο ένα κατά πως φημολογείται.
  2. Δεν ορίζεται αναπληρωτής δημάρχου και αυτό εκπλήσσει. Η φήμη που διαχέεται ότι θα κάνει κάποιον εντεταλμένο σύμβουλο και συγκεκριμένα τον Σταύρο Σπαθή είναι το λιγότερο …«Ράδιο Αρβύλα», αφού ο νόμος είναι σαφής και μόνο αντιδήμαρχος μπορεί να οριστεί αναπληρωτής δημάρχου.
  3. Ο τρίτος σε σταυρούς σύμβουλος του Μιχαλάτου Σταύρος Σπαθής …έμεινε εκτός νυμφώνος και αυτό και αν δεν αποτελεί είδηση!
  4. Ο Γιώργος Τσιλιμιδός επιστρέφει ως …αντιδήμαρχος και μάλιστα από κει που ξεκίνησε με τον Φόρτε πριν από …25 χρόνια και με σαφώς όμως υποδεέστερες αρμοδιότητες, κάτι μεταξύ αυτών που είχαν …ο Κεκκάτος (Πρόνοια, Κοινωνική Προστασία, Δημόσια Υγεία και Ισότητας των Φύλων» και …η Γαρμπή (Προγραμματισμού και Πληροφορικής) και για τις οποίες ουδείς θυμάται να γίνεται το ελάχιστο!
  5. Εντύπωση δημιουργεί για τις αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στον Τσιλιμιδό, η τελευταία 4η και τονισμένη μάλιστα με χτυπημένα μαύρα γράμματα: «την κατά τόπον αναπλήρωση του Δημάρχου στην τέλεση πολιτικών γάμων στη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου, όταν απουσιάζει ή κωλύεται»!

Δηλαδή μεταφέρει στον Τσιλιμιδό την τέλεση των πολιτικών γάμων (και αυτή μόνο στο Αργοστόλι) αλλά ΜΟΝΟ …«όταν απουσιάζει η κωλύεται» ο ίδιος!

Σημειώστε ότι στην αντιδήμαρχο Κρυσταλία Μιχαλάτου μεταφέρει την ίδια αρμοδιότητα για Λειβαθώ και Ομαλά δίχως …αστερίσκους και προϋποθέσεις!

  1. Ο Σπύρος Σαμούρης επιστρέφει κι αυτός στη θέση που άφησε πριν 9 χρόνια, αλλά σαφώς με ψαλιδισμένα «φτερά»-αρμοδιότητες. Ο «Σερίφης» του Τσιλιμιδού, όπως τον αποκαλούσε ο Ανουσάκης, παίρνει τώρα ούτε τα μισά από αυτά που είχε επί Τσιλιμιδού και αυτά περιορισμένα στο Αργοστόλι, αλλά και αυτά που έχει είναι «καθ’ ύλην», για όλο δηλαδή τον Δήμο, όπως η διαχείριση των οχημάτων και του εξοπλισμού, αλληλεπικαλύπτονται με τις αρμοδιότητες της Μιχαλάτου που έχει την ευθύνη για τα ίδια και τις Δημοτικές Ενότητες Ομαλών και Λειβαθούς. Σαφώς οι αρμοδιότητες που του δίνονται και το εύρος τους είναι κατώτερες των προσδοκιών.
  2. Ο Διονύσης Μινέτος αδιαμφισβήτητα παίρνει τις σημαντικότερες αρμοδιότητες. Αυτές των Τεχνικών Εργων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, «την εποπτεία και ευθύνη του Πολεοδομικού Σχεδιασμού και εν γένει τις αρμοδιότητες της Δ/νσης Δόμησης» και της Πολιτικής Προστασίας.

Αδιαμφισβήτητα ο Μινέτος γίνεται ο ισχυρός άνδρας του Δήμου μετά τον δήμαρχο και εν τοις πράγμασι …ΑΝΤ’ΑΥΤΟΥ και αδιάφορο ποιος τελικά θα οριστεί (αν οριστεί…) τυπικά.

Αν είναι ή όχι σωστή η επιλογή του Θεόφιλου και αν ο Μινέτος ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που δημιουργούνται, θα φανεί στην πράξη και σε κάθε περίπτωση είναι κοινό μυστικό ότι είναι «ο άνθρωπος του δημάρχου», ο άνθρωπος που μαζί πορευτήκανε τα προηγούμενα χρόνια και που τελικά τον εμπιστεύεται περισσότερο από κάθε άλλον.

  1. Η Κρυσταλία Μιχαλάτου, τέλος, γίνεται η «σιδηρά Κυρία» της Λειβαθούς και των Ομαλών!

Παίρνει σχεδόν τα πάντα που αφορούν τις δύο αυτές Δημοτικές Ενότητες. Βαρύ φορτίο αναμφισβήτητα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι είναι πρωτόμπαρκη στα δημοτικά, αφού για πρώτη φορά εκλέγεται.