Από …λούμπα σε λούμπα συνεχίζει ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και …σταματημό δεν έχει.

Μετά από 26 ημέρες στα πράγματα εδέησε να διορίσει τους δύο αντιδημάρχους, όπως λέει ο νόμος, στην οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητα ζωής, δύο επιτροπές οι οποίες (ιδιαίτερα η πρώτη) είναι η «καρδιά» στη λειτουργία του δήμου.

26 ημέρες, λοιπόν, ο δήμαρχος παιδευότανε να διαλέξει μεταξύ των τεσσάρων αντιδημάρχων του και τελικά …«ώδινεν όρος και έτεκεν μυν», ή επί της καθομιλουμένης …«κατέβαλλε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, έχοντας όμως μικρό έως μηδενικό αποτέλεσμα»!

Και εξηγούμαστε:

Πρόεδρος και στις δύο επιτροπές παραμένει ο ίδιος ο δήμαρχος, ενώ είχε το δικαίωμα να βάλει κάποιον αντιδήμαρχο (μόνο).

Δεν έβαλε όμως… Τι συμβαίνει… Τι φοβάται… Eνας Θεόφιλος ξέρει!

Δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν;

Θέλει νάχει όχι μόνο το γενικό, αλλά και …το ειδικό κουμάντο στο δήμο;

Περιμένει να βάλει ως πρόεδρο στις επιτροπές τον πέμπτο αντιδήμαρχο που ακόμη δεν έχει ορίσει, μετά, όπως ακούγεται, το αποτέλεσμα του εκλογοδικείου για τους δύο συμβούλους από την δημοτική ενότητα Ελειού – Πρόννων;

Ό,τι και να συμβαίνει μόνο αυτός ξέρει και σε κανέναν δεν το εκμυστηρεύεται, με αποτέλεσμα οι γκρίνιες και τα μουρμουρητά να έχουν αρχίσει στην έτσι κι αλλιώς ισχνή παράταξη του δημάρχου, αφού αριθμεί μόνο 9 στους 27 συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ας αφήσουμε, το ανύπαρκτο δημοτικό έργο στον ένα μήνα ζωής της νέας δημοτικής αρχής, το εξαφανισμένο δημοτικό συμβούλιο (ένα και αυτό τυπικό δημοτικό συμβούλιο έχει γίνει συν ένα κατεπείγον από την αντιπολίτευση), τις διαλυμένες υπηρεσίες, αφού μόνο η Οικονομική Υπηρεσία έχει συσταθεί με τους υπαλλήλους καθημερινά να …κλωθογυρίζουν δίχως να ξέρουν που βρίσκονται και τους Οργανισμούς να δουλεύουν …με τα συμβούλια του Παρίση και άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι.   

Και για να επανέλθουμε στις επιτροπές, ο δήμαρχος με τις δύο αποφάσεις του:

Στην οικονομική (υπερ)επιτροπή με τις σούπερ αρμοδιότητες που τις έδωσε ο Μητσοτάκης μετά τις εκλογές, βάζει ως μέλη ….την εντελώς άπειρη περί τα δημοτικά αντιδήμαρχο Ομαλών και Λειβαθούς Κρυσταλία Μιχαλάτου (!) και τον έμπειρο μεν, αλλά πολύ φορτωμένο με κρίσιμες αρμοδιότητες αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο.

Τους πλέον έμπειρους – αντικειμενικά – περί τα δημοτικά Τσιλιμιδό και Σαμούρη τους ξεπετάει …αναπληρωματικούς των Μιχαλάτου – Μινέτου, λόγω …ανασφάλειας!

Συμπέρασμα; Στη σημαντική οικονομική επιτροπή βάζει …τους δικούς του!

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Ο σημερινός δήμαρχος και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Θεόφιλος Μιχαλάτος, μέχρι τώρα στην θητεία του Παρίση ήταν….ο αόρατος αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής που ΠΟΤΕ δεν πάταγε παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα του «Η» και παρά το νόμο (εδώ που τα λέμε του χαρίστηκε προκλητικά ο Αποκεντρωμένος)!

Ελπίζουμε να μην επαναληφθούν οι προηγούμενες κοπάνες του Μιχαλάτου και ο Μινέτος (πιθανότερος αντιπρόεδρος της Επιτροπής) ξαναβγάλει «τα κάστανα από τη φωτιά». Και αν το κακό ήταν μισό στην θητεία Παρίση τώρα θα είναι …τεράστιο!

Στην ήσσονος σημασίας επιτροπή (σε σχέση με την οικονομική επιτροπή) αυτήν της Επιτροπής ποιότητας ζωής (ΕΠΟΙΖΩ) ο Μιχαλάτος τοποθέτησε τακτικά μέλη τους …Τσιλιμιδό και Σαμούρη (…ίσως για να χρυσώσει το χάπι), με αναπληρωματικά μέλη τη Μιχαλάτου και το Μινέτο!

Πάντως όλοι περίμεναν ότι εδώ θα έβαζε λόγω αρμοδιοτήτων (και πείρας) τον Σαμούρη πρόεδρο, αλλά κι εδώ ο Μιχαλάτος έδειξε  …ανασφάλεια, μένοντας ο ίδιος πρόεδρος.

Τελικά:

«Ο θεός να βάλει το χέρι του» πως θα μπορέσει ο Θ. Μιχαλάτος να ανταποκριθεί σ’ένα τεράστιο βάρος ευθυνών που κρατάει επάνω του ενώ θα μπορούσε να το επιμερίσει.

Παρακολουθείστε:

Δήμαρχος (πάνω απ’όλα…), αρμόδιος για τα οικονομικά – είναι η μοναδική αρμοδιότητα που δεν έδωσε σε αντιδήμαρχο! –  αρμόδιος για τους πολιτικούς γάμους στο Αργοστόλι,  πρόεδρος στην οικονομική επιτροπή, πρόεδρος στην επιτροπή ποιότητας ζωής, από το νόμο μέλος σε διάφορα ιδρύματα, κληροδοτήματα, επιτροπές κ.λ.π.

Και, βέβαια, πρόεδρος σε όλους τους οργανισμούς του δήμου, με δυνατότητα βέβαια να μπορεί να βάλει κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο (ακόμη και από την αντιπολίτευση), αλλά μέχρι τότε και με τα μέχρι τώρα δείγματα θα δούμε ποιούς και…αν θα εμπιστευτεί για να τους δώσει την προεδρία στη ΔΕΥΑ (ακούγεται ο Σπαθής), την ΚΕΔΗΚΕ (ακούγεται …ο Πεφάνης από την παράταξη του Φόρτε), το Λιμενικό Ταμείο (ακούγεται ο Μιχάλης Μοσχονάς), τον ΟΚΑΠ (ακούγεται …ο Τρωϊάννος από την παράταξη του Παντελειού), την ΕΔΑΚΙ (εδώ είναι φλου η κατάσταση λόγω του ότι είναι ΑΕ), το γηροκομείο και δεν ξέρουμε πόσους και ποιους άλλους!

Όμως πάνω απ’όλα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Αργοστολίου, είναι …επιχειρηματίας! Είναι ο Κεφαλονίτης επιχειρηματίας με την μεγαλύτερη, μακράν του δεύτερου, στην Κεφαλονιά αλυσίδα πολλαπλών επιχειρήσεων, που όπως είναι σε όλους γνωστό διοικούνται (επιτυχώς, βεβαίως) από τον ίδιο προσωπικά!

Πως τώρα θα τα καταφέρει …μόνο αυτός γνωρίζει.

Και για μεν τις επιχειρήσεις του, δικό του (αποκλειστικά) το πρόβλημα, για το δήμο όμως κάνει μέγα λάθος αν νομίζει ότι είναι το ίδιο.

Η θητεία του στη Λειβαθώ πάντως, με σαφώς μικρότερο αριθμό επιχειρήσεων στο κεφάλι του και προφανές πολύ περισσότερο μικρότερο μέγεθος δημοτικών υποχρεώσεων από το σημερινό δήμο, μάλλον δεν προδιαθέτει για επιτυχία, αν αναλογιστούμε το χρέος των 3 εκατομμυρίων που παρέδωσε και ένα έργο για το οποίο δύσκολα οι Λειβαθινοί τον θυμούνται!

 Και σαν τελευταίο: Δεν ξέρουμε τους λόγους, αλλά, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Μιχαλάτος έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τον πρόεδρο του επιμελητηρίου και δημοτικό του σύμβουλο Σταύρο Σπαθή και θέλει να τον ξεπετάξει «να βγάλει το φίδι από την τρύπα» στην καυτή ΔΕΥΑ. Ο Σταύρος, είναι βέβαιο, ότι θα ήταν η λύση στα οικονομικά και την οικονομική επιτροπή. Τώρα …«όπως έστρωσε θα κοιμηθεί» ο Θεόφιλος και, το ξαναλέμε, …«ο θεός να βάλει το χέρι του» για το δήμο και τους δημότες!

Οι πρώτες 26 ημέρες δυστυχώς πέρασαν με ανύπαρκτο έργο και γεμάτες …με τη μία λούμπα του δημάρχου πίσω από την άλλη, όπως αναλυτικά έχουμε γράψει!

Θεόφιλε ξύπνα, όσο είναι καιρός!

Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος