Τον τρόμο έζησαν πάλι τη νύχτα και τα χαράματα σήμερα η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, καθώς μέσα σε μία φοβερή και πολύωρη κακοκαιρία, ο εφιάλτης της πλημμύρας, που ταβτελευταία χρόνια απειλεί και πλήττει την ανοχύρωτη Κεφαλονιά, ξαναγύρισε και «χτύπησε» ανελέητα την πολύπαθη Αγία Ευφημία, ενώ επέφερε μεγάλες κατολισθήσεις στο Νύφι.

Και τα δύο Χωριά μας, αλλά και πολλές άλλες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης βρίσκονται πάλι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η κακοκαιρία είναι ιδιαίτερα απειλητική στην περιοχή μας και δεν αποκλείεται να έχουμε δραματική συνέχεια.

Χθες η Αγία Ευφημία ξαναπλημμύρισε πάλι και σε πολλά σημεία του λιμανιού μηχανήματα έσπασαν τα στηθεία, ώστε τα λασπόνερα να οδηγηθούν στη θάλασσα ενώ οι δρόμοι του χωριού μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στο Νύφι οι μεγάλες κατολισθήσεις δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, τα Σχολεία έκλεισαν χθες εκτάκτως και στα δύο νησιά μας, ενώ τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων δίνουν μάχες για να καθαρίσουν τους δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η» ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΑΓΙΑ ΕΥΦΗΜΙΑ

ΝΥΦΙ

Αποκαρδιωτικές εικόνες…Καταστρέφονται η Πύλαρος και η Αγία Ευφημία για ακόμη μία φορά μέσα σε 10 ημέρες. Σας παρακαλούμε πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας. Rodi Kratsa, Stavros Travlos, Τραυλός Σταύρος, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Panagis Kappatos, Μάκης Μονιάς.Video: Παναγής Καβαλλιεράτος

Δημοσιεύτηκε από Maria Xytaki στις Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019