Δύο μεγάλα σκάνδαλα που έχει αποκαλύψει ο «Η», το «Σκάνδαλο Σικυών» με την Κληρονομιά του εφοπλιστή Σπύρογράσιμου Τυπάλδου του Ξενοδοχειακού Συγκρότηματος «Σικυών» και το «Σκάνδαλο-Διαθήκη Βουτσινά» (που αφορά την κληρονομιά τεσσάρων ακινήτων του Γεωργίου Βουτσινά, στον τότε Δήμο Ληξουρίου), μετά το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς πάνε …«κληρονομιά» στο Δήμο Ληξουρίου και οι «καυτές πατάτες» πέφτουν στα χέρια του δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη!

Η Διαθήκη Τυπάλδου αφορά το Ξενοδοχειακό Συγκρότημα «Σικυών» που βρίσκεται στο Δήμο Σικυωνίων στο Ξυλόκαστρο, στο οποίο βρίσκεται επίσης και η Βίλα του Αγγελου Σικελιανού, ενώ η«Διαθήκη Βουτσινά» αφορά δύο διαμερίσματα στο Γουδί, ένα διαμέρισμα στην Κυψέλη και ένα οικόπεδο στα Σεπόλια, όπου έως και τον περασμένο Αύγουστο, και πριν παραδώσει η Δημοτική Αρχή Παρίση στους τρείς νέους Δήμους, είχε παραμείνει στα …αζήτητα!

Και για να είμαστε πιο ακριβείς, οι δύο Διαθήκες στην ουσία …επαναπατρίζονται, αφού και δύο διαθέτες, από το Ληξούρι, άφησαν την περιουσία τους στον παλαιό Δήμο Ληξουρίου.

Για το «Σκάνδαλο Σικυών Μπήτς», οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) του Δήμου Ληξουρίου, κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση προς τον δήμαρχο κ. Κατσιβέλη:

Ερώτηση Των Δ. Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Δαμουλιάνου Θεόδωρου, Καπάτου Βασιλείου, Μαντζουράτου Δημητρίου, Συνοδινού-Βαλλιάνου Ευάγγελου και Φαρακλού Ευάγγελου

Προς: κ. Δήμαρχο Ληξουρίου κ. Κατσιβέλη Γεώργιο

Κύριε Δήμαρχε,

Το τελευταίο διάστημα πληροφορηθήκαμε ότι διενεργείται δικαστική διερεύνηση σε ζητήματα που αφορούν την κληρονομιά του Σπυρογεράσιμου Τυπάλδου (κτήμα «Σικυών ΒΕΑCΗ» στο Ξυλόκαστρο), προς τον Δήμο Ληξουρίου.

Επειδή για την συγκεκριμένη κληρονομιά καθώς και για το κληροδότημα Χ. Τυπάλδου προς το Δήμο Ληξουρίου, η ενημέρωση είναι  αναγκαία και επιτακτική προκειμένου ο λαός της Παλικής και το Δημοτικό Συμβούλιο να γνωρίζουν  τα περιουσιακά τους στοιχεία,

Ερωτάσθε:

  1. αν προτίθεσθε να ενημερώσετε σχετικά άμεσα, επίσημα και με την παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμου, το Δ. Συμβούλιο και το λαό της Παλικής
  2. αν προτίθεσθε να προεκτείνετε την ενημέρωσή σας για όλα τα άλλα κληροδοτήματα και τις κληρονομιές που κατέχει ο Δήμος μας.

Ληξούρι 18/10/2019

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
 Θ. Δαμουλιάνος, Β. Καπάτος, Δ. Μαντζουράτος,, Ε.Φαρακλός, Ε. Συνοδινός-Βαλλιάνος

  • Ο «Η» στις 2 Αυγούστου 2019 (αρ.φ. 7113) με ένα ακόμα πρωτοσέλιδο σχετικά για τα δύο αυτά Σκάνδαλα, αναφέρεται στον …επαναπατρισμό των Κληρονομιών στο νέο Δήμο Ληξουρίου, σε άρθρο του Ροβινσώνα Κρούσσου.