Σύσκεψη με θέμα τα ζητήματα παιδείας στα νησιά μας πραγματοποιήθηκε προχθές, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, παρουσία αιρετών εκπροσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία έγινε δεκτή η πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού να μετονομαστεί το 1ο Δημοτικό Αργοστολίου σε «Μίκης Θεοδωράκης».

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αργοστολίου για θέματα Παιδείας κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Μαρκάτος και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγγελική Τοτόλου.

Ειδικότερα συζητήθηκαν διεξοδικά προτάσεις για την επίλυση του στεγαστικού των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.  Διαπιστώθηκε η ικανοποιητική κατάσταση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, με τις τελευταίες εκκρεμότητες να διευθετούνται άμεσα, καθώς και των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες αναμένεται σύντομα να καλυφθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την άψογη συνεργασία που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός και η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη, με κύριο στόχο την άρση των κωλυμάτων που υφίστατο στην λειτουργία του  Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου Κεφαλλονιάς, το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά φέτος.

Τέλος, έγινε ομόφωνα και με ενθουσιασμό αποδεκτή η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταύρου Τραυλού για την μετονομασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου σε “Μίκης Θεοδωράκης” προς τιμήν του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, ο οποίος αποφοίτησε από το εν λόγω Δημοτικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

Φωτό από τη σύσκεψη στο Διοικητήριο.
O Μίκης Θεοδωράκης, το όνομα του οποίου δίνεται στο 1ο δημοτικό Αργοστολίου