Ο μυθικός πρόγονός μας ο Κέφαλος και η σκύλα του Λαίλαπα θα παραμείνουν ως έμβλημα του Δήμου Αργοστολίου, είτε με την παλιά απεικόνιση, είτε με ανανεωμένη, μετά από σχετική καλλιτεχνική παρέμβαση.

Αυτή την απόφαση (που έχει «φόντο» την πρόταση που έκανε στο δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες), πήρε κατ’ αρχήν το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου, το οποίο συνεδρίασε προχθές στο Θέατρο «Κέφαλος».

Κατά τη συνεδρίαση, που το θέμα του εμβλήματος συζητήθηκε σαν «μιά πρώτη κουβέντα», υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση για Κέφαλο-Λαίλαπα, καθώς ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος έδειξε ότι έχει θετική γνώμη.

Ωστόσο, η οριστική απόφαση θα παρθεί εν καιρώ, αφού το προαναφερόμενο έμβλημα θα διερευνηθεί και μέσω καλλιτεχνών.

Επίσης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Βαλλιανάτος και ο δ.σ. Σπύρος Ματιάτος (Παράταξη Παρίση) να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Αίνου.

Τέλος το Δ.Σ. πήρε ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης στον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γκισγκίνη, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα από την Fraport (εργαζόταν ως «σεκιούριτι» στο Αεροδρόμιο).

Στη Δημ. Κοινότητα

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου συζητήθηκε προχθές το έμβλημα που θα έχει ο Φορέας και πάρθηκε απόφαση, εφ’ όσον υπάρξει η σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργείο, να απεικονίζει το Φανάρι.

Την πρόταση για το Φανάρι έκανε ο τ. Πρόεδρος της Δ.Κ. Λούκας Νιφοράτος.

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν και άλλες δύο προτάσεις, ένα παλιό μετάλλιο που δόθηκε στον Ελβετό αρχιτέκτονα Κάρολο Δεβοσέτ για το έργο της Γέφυρας (το έθεσε ο Νίκος Ορτεντζάτος) και το αρχαίο νόμισμα της Κράνης (το έθεσε ο Νίκος Παυλάτος).

Ο μυθικός ήρωας Κέφαλος και η σκύλα του Λαίλαπα, θα παραμείνουν ως έμβλημα του Δήμου Αργοστολίου, είτε με την παλιά του απεικόνιση, είτε ανανεωμένο