Η «επιστροφή» του Ιδρύματος στη βάση του πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ήταν το κυρίαρχο θέμα της προχθεσινής συνεδρίασης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου, που έγινε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Νέου Κτιρίου του Ιδρύματος, στη Λεωφόρο Βεργωτή.

Σύμφωνα με τη νέα Διοίκηση, αλλά και το στόχο του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, η εγκατάσταση του Γηροκομείου και των τροφίμων στο νέο Κτίριο, αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, με στόχο αυτή να έχει ολοκληρωθεί πριν τις Γιορτές των Χριστουγέννων.

«Στόχος όλων μας, με πρωτοστάτη το δήμαρχο, είναι οι τρόφιμοι να κάνουν Χριστούγεννα στο νέο Κτίριο και προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση θα κινητοποιηθούμε όλοι», είπε στον “Η” η νέα πρόεδρος του Γηροκομείου Αννα Ζαπάντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ήδη ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας από την Αθήνα Γεράσιμος Φωκάς, προσφέρθηκε να καλύψει τα έξοδα αγοράς του εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών των 60 τροφίμων που φιλοξενούνται μέχρι σήμερα στο Ξενώνα του Αγίου Ανδρέα.

Ο κ. Φωκάς ήδη έχει ζητήσει από την προηγούμενη Διοίκηση του Γηροκομείου μελέτη με την καταγραφή του εξοπλισμού, η οποία περιλαμβάνει, για την κάλυψη των αναγκών των 60 ατόμων, ηλεκτροκίνητα κρεβάτια, κομοδίνα, ατομικά ψυγεία, ιματισμό, τραπέζια, καρέκλες, κουζίνα, πλυντήριο, στεγνωτήριο, ψυγεία κ.λπ., ύψους 200.000 Ε.

Η υλοποίηση της Δωρεάς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες βρίσκονται σε «πολύ καλό δρόμο» και αναμένεται -εκτός απροόπτου- πριν την Χριστούγεννα η εγκατάσταση του Γηροκομείου στο Νέο Κτίριο.

Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αργοστολίου «τρέχει» τη Μελέτη για τον εξοπλισμό του Νέου Γηροκομείου, δυναμικότητας 140 τροφίμων, ώστε να ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου στο ΕΣΠΑ, με στόχο, εντός του 2020 να γίνει η δημοπράτησή του.

Η νέα Διοίκηση

Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. στο Νέο Γηροκομείο, καθορίστηκε η νεά σύσταση της Διοίκησης του Ιδρύματος, η οποία έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αννα Ζαπάντη

Αντιπρόεδρος: Αριστοτέλης Μπατιστάτος (ως Δημότης)

Μέλη:

Νίκος Βαλλιανάτος (Πρόεδρος Δ.Σ. / αναπληρωτής Διονύσης Μινέτος-αντιδήμαρχος)

Διονύσης Πολλάτος (δ.σ. Παράταξης Παρίση / αναπληρωτής Σπύρος Ματιάτος-δ.σ. Παράταξης Παρίση)

Γιάννης Κουρούκλης (δ.σ.-επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης / αναπληρωτής Σταύρος Γρηγορόπουλος δ.σ. Λαϊκής Συσπείρωσης)

Γεράσιμος Κανάκης (τ.σ. Τοπικής Κοινότητας Αργοστολίου Παράταξης Μιχαλάτου)

Μπέλλα Κοντογιαννάτου (ως Δημότης)

Μαρία Μαρκάτου (ως Δημότης)

Ελπίδα Ζαχαράτου (ως Δημότης)

Φώτης Χαλιώτης (ως Δημότης)

Ελένη Τσόλκα (εκπρόσωπος Εργαζομένων Γηροκομείου)

Τους Κοντογιαννάτου-Μαρκάτου-Ζαχαράτου-Χαλιώτη, αναπληρώνει η Ευαγγελία Συσικοπούλου (ως Δημότης).

Γραμματέας του Δ.Σ. είναι ο διευθυντής του Ιδρύματος Διονύσιος Ραζής.

Επίσης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος συστάθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Γηροκομείου, η οποία έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Αννα Ζαπάντη / αναπληρωτής Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

Μέλη: Μπέλλα Κοντογιαννάτου / αναπληρωτής Νικόλας Βαλλιανάτος και Μαρία Μαρκάτου / αναπληρωτής Φώτης Χαλιώτης.

Δ.Δ.-