Μεγάλη μάχη θα δοθεί για την προεδρία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Ιονίων Νήσων (ΠΕΔΙΝ) μετά την εκλογική διαδικασία που έγινε την Κυριακή στην Κέρκυρα.

Την προεδρία πλέον διεκδικούν η δήμαχος της Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο τ. δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρος Παρίσης και ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης Αργοστολίου «Επόμενη Μέρα» Μάκης Φόρτες.

Ο τελευταίος είναι και ο «ρυθμιστής» του τελικού αποτελέσματος και δεν είναι απίθανο στην τελική ευθεία να είναι και διεκδικητής της προεδρίας, ενώ ενδιαφέρον θα έχει τι «ρόλο» θα παίξει ο τ. δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Τα αποτέλεσματα της κάλπης της Κυριακής, ανέδειξαν τελικά ποιοί και πόσοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ.

Κατά Παράταξη εκλέγονται:

  • Παράταξη της Μερόπης Υδραίου-3: Μεταλληνός Δημήτρης, Καλούδης Γιώργος και Ασπιώτης Σπύρος.
  • Παράταξη Γιάννη Τρεπεκλή-2: Τρεπεκλής Γιάννης και Γρηγορόπουλος Κώστας.
  • Παράταξη Αλέξανδρου Παρίση-2: Παρίσης Αλέξανδρος και Σπαθής Στέλιος.
  • Παράταξη Μάκη Φόρτε-2: Φόρτες Γεράσιμος και Δρακονταειδής Κων/νος.
  • Παράταξη της ΛΑΣΥ (ΚΚΕ)-1: Πιέρρης Ιωάννης.

Οι συμμαχίες-η επόμενη ημέρα

Η παράταξη της Μερόπης Υδραίου που ήρθε πρώτη με 23 ψήφους, πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες μέχρι την συγκρότηση σε Σώμα του ΔΣ της ΠΕΔΙΝ, που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Επίσης, ο νυν πρόεδρος Αλέξανδρος Παρίσης (15 ψήφοι), προσανατολίζεται στην κατεύθυνση των συμμαχιών και αναζητεί εταίρους, ενώ καθοριστικός θα είναι ο ρόλος της παράταξης του Μάκη Φόρτε (12 ψήφοι), στην ανάδειξη του νέου προέδρου. Όσον αφορά την παράταξη ΛΑΣΥ (ΚΚΕ) (8 ψήφοι), αναμένεται  η αποχή ή η λευκή ψήφος.

Αναλυτικά η σταυροδοσία ανά υποψήφιο, των εκλογών της Κυριακή, έχει ως εξής:

Αυτοδιοικητική Ενότητα (Τρεπεκλής Γιάννης 12ψ.): Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος 9 ψ., Μάζη Αγαθή 1ψ., Τριανταφυλλούδης Γιάννης 3ψ. Ο Α. Δήμου αποσύρθηκε.

Για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Πάστρας Χρήστος 8ψ.

Επτανησιακή Δημοκρατική Συνεργασία (Φόρτες Γεράσιμος 9ψ.): Αβράμης Παναγιώτης 3ψ., Βάρελης Σπύρος 6ψ., Δρακονταειδής Κωνσταντίνος 7ψ., Κασσιμάτης Αντώνιος 4ψ.,

Για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Γκούσης Νικόλαος 3ψ., Δρακονταειδής Κων/νος 7ψ., Κασσιμάτης Αντώνιος 3ψ.

Επτανησίων Κοινωνία (Μερόπη Υδραίου 23ψ.): Ασπιώτης Σπυρίδων 14ψ., Καλοκύρης Σταύρος 8ψ., Καλούδης Γεώργιος 18ψ., Σκούπουρας Ανδρέας 6ψ., Τρούσσας Διονύσιος 14ψ.

Για την Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Σερεμέτης Ιωάννης 16ψ., Τρούσσας Διονύσιος 3ψ.

Ιόνια Νησιά (Αλέξανδρος Παρίσης 13ψ.): Βαλιανάτος Ανδρόνικος 10ψ., Κόκορης Κων/νος 3ψ., Σπαθής Στυλιανός 11ψ.

Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Πουλής Σπυρίδων 7ψ.

Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ 8ψ.): Βερροιώτης Ευάγγελος 1ψ., Κουλούρης Γεώργιος 1ψ., Ματζουράτος Δημήτριος 2ψ., Πιέρρης Ιωάννης 6ψ., Ρένεσης Διονύσιος 1ψ., Ρούσσινος Κων/νος 4ψ.

Για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ: Κουλούρης Γεώργιος 7ψ.