Ο εφιάλτης της νεροποντής ξαναγύρισε χθες τη νύχτα και «έζωσε» εκ νέου τα πολύπαθα χωριά μας Αγία Ευφημία και Νύφι, πριν καν συνέλθουν από τις προηγούμενες «πληγές» τους.

Στην Αγία Ευφημία, μετά τη νέα μεγάλη νεροποντή της «Βικτώριας», τα νερά ξέσπασαν εκ νέου και κατεβαίνοντας από τη Φάλαρη απέκτησαν μεγάλη ορμή παρασύροντας φερτά υλικά (μπάζα και χώμα) από το «Αυλάκι του Κότσιφα» στα Διβαράτα, και τερμάτισαν κυρίως στο Λιμάνι της Αγίας Ευφημίας που …ξαναβάφτηκε μαυροκόκκινο, ενώ το χωριό, για ακόμα μία φορά, πλημμύρισε και «ξαναθάφτηκε» μέσα στη λάσπη και τα μπάζα.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν ξανά, καθώς πλέον βλέπουν ότι το έργο που εξήγγειλε η Περιφεριακή Αρχή για την προστασία της περιοχής θα αργήσει και τα υπάρχοντα μηχανήματα του Δήμου Σάμης και της Περιφέρειας δεν επαρκούν για να καλύψουν άμεσα την απομάκρυνση του μεγάλου όγκου των φερτών υλικών.

Και στο Νύφι «μία από τα ίδια»… Τα γύρω απ’ το χωριό βουνά …κατέβηκαν και πάλι, μεταφέροντας μεγάλου όγκου πέτρες και φερτά υλικά, «μπαζώνοντας» τους δρόμους αλλά, και πολλά σπίτια.

Πολλοί κάτοικοι των αποκλεισμένων σπιτιών δεν έχουν πρόσβαση στην οικία τους και φιλοξενούνται σε συγγενείς και φίλους, ενώ οι Υπηρεσίες του Δήμου φρόντισαν από να τους προμηθεύσουν με τα αναγκαία τρόφιμα και ρουχισμό.

Η κατάσταση είναι απελπιστική -για άλλη μία φορά- για τους κατοίκους αυτών των περιοχών, που βλέπουν να καταστρέφεται πάλι η περιουσία τους, ανήμποροι να κάνουν κάτι… Δυστυχώς, ο εφιάλτης τείνει να γίνει μόνιμος…

◼︎Ο αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός, που βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές στα Υπουργεία, είπε χθες στον «Η» ότι όλοι οι Φορείς ήταν προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία και κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοίχτηκαν όλοι οι δρόμοι που μπαζώθηκαν από τη νεροποντή σε Αγία Ευφημία και Νύφι, ενώ οι μαθητές πήγαν κανονικά στα Σχολεία τους.

Δ.Δ.-

Πνίγηκε για άλλη μία φορά η Αγία Ευφημία. Χωσμένη στα μπάζα και στη λάσπη, μετά την προχθεσινή κακοκαιρία….

Μπαζωμένα σπίτια και δρόμοι με μεγάλου όγκου βράχων, πέτρες και φερτά υλικά, άφησε στο πέρασμ’ά της η κακοκαιρία «Βικτώρια» στο Νύφι…