Άνετη επικράτηση και χωρίς να υπολογιστεί η αποχή των μελών της παράταξης Υδραίου για τον Αλέξανδρο Παρίση, πρώην δήμαρχο Κεφαλονιάς, στη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Παρίσης, με 9 ψήφους στους 21, κατέκτησε τη θέση του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔΙΝ για τα επόμενα 4 χρόνια με αντιπρόεδρο τον πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, γραμματέα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας Κώστα Γρηγορόπουλο και μέλη τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση και το δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα.
Υποψηφιότητα έθεσε ο πρώην δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής,λαμβάνοντας τρεις ψήφους, ενώ ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πιέρρης δήλωσε πως ψήφισε λευκό.

Απείχε με σφοδρή επίθεση η Υδραίου

Από τη διαδικασία απείχε η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και οι σύμβουλοι που στήριξαν το συνδυασμό της οι οποίοι εξέδωσαν γραπτή δήλωση όπου καταγγέλλουν τη διαδικασία ως μη νόμιμη και εξαπολύουν πρωτοφανή επίθεση κατά των υπολοίπων αυτοδιοικητικών παραγόντων, δημάρχων, πρώην δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, κάνοντας λόγο για «Περιφερειακή Ένωση Δήμων βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες του παρελθόντος που συνιστά όνειδος για το αυτοδιοικητικό κίνημα»!

Οι πρώτες δηλώσεις

Πάντως, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία στηλίτευσαν τη στάση της κας Υδραίου ως μη συμβατή με τα ήδη στην Αυτοδιοίκηση στα Επτάνησα.
Ο νέος πρόεδρος του οργάνου Αλέξαδρος Παρίσης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο επανάληψης των εκλογών. Ήταν κατάντημα αυτό, όλος ο κόσμος γελάει με την κίνηση της κας Υδραίου. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο».
Ο πρώην δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής υπογράμμισε από την πλευρά του πως, όσο έντονες και αν ήταν οι πολιτικές διαμάχες στο παρελθόν, ουδέποτε αυτοδιοικητικός δεν στράφηκε εντός της ΠΕΔΙΝ ή της ΤΕΔΚ εναντίον συναδέλφων του δημάρχων για την εκλογική διαδικασία. Προσέθεσε, δε, ότι οι διαδικασίες έγιναν με κάθε τυπικότητα και δημοκρατικότητα και σφραγίστηκαν με τη δικαστική απόφαση του Σαββάτου: «Δεν χρειάζονται δικαστήρια για να λύσουμε τις πολιτικές μας διαφορές».
Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, τόνισε ότι με τη συμμετοχή των 214 από 21 άτομα από όλα τα νησιά, ακολουθήθηκε μία σωστή και σοβαρή διαδικασία: «Θεωρώ ότι το νέο Δ.Σ. θα μπορέσει να κάνει περισσότερα πράγματα από ό,τι στο παρελθόν»,είπε ο κ. Μαχειμάρης ο οποίος προσέθεσε ότι ακόμα και στο παρελθόν, σε περίοδο μεγάλων συγκρούσεων, ουδέποτε δήμαρχος διανοήθηκε να χρησιμοποιήσει τα δικαστήρια για να λύσει τις διαφορές του.
Τέλος, ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Πιέρρης υπογράμμισε ότι ψήφισε λευκό σε όλες τις ψηφοφορίες, ήταν μια πολιτική ψήφος και δεν έχει σχέση με κριτική σε πρόσωπα. Ωστόσο, σχολιάζοντας τη δήλωση της κας Υδραίου, ανέφερε ότι «αυτό εντάσσεται μέσα στα παιχνίδια των σκοπιμοτήτων και έχει να κάνει με συμφέρονταπου πρέπει να μείνουν έξω από το χώρο της Αυτοδιοίκησης».

Η δήλωση Υδραίου

Σε επιστολή της προς τον προεδρεύοντα τη διαδικασία ανάδειξης και εγκατάστασης σε σώμα της ΠΕΔΙΝ, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και οι Σπύρος Βλαχόπουλος, δήμαρχος Παξών, Δημήτρης Μεταλληνός (πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας), Γιώργος Καλούδης (επικεφαλής παράταξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας) και Διονύσης Τρούσσας (δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου) αναφέρουν:
«Για εμάς, η διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΙΝ δεν είναι νόμιμη. Υπήρξε παραβίαση της νομιμότητας, νόθευση της διαδικασίας και για αυτό άλλωστε το λόγο έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Οι άνθρωποι του χθες, αυτοί που οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση στα σημερινά αδιέξοδα και απαξίωσαν και την ΠΕΔΙΝ, χρησιμοποίησαν κάθε μέσο και τρόπο, ακόμα και προπηλακισμούς και λεκτικές αντιπαραθέσεις πεζοδρομιακού τύπου.

Με αυτά τα δεδομένα δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας τη σημερινή συνεδρίαση.

Για εμάς, η ΠΕΔΙΝ είναι ένα όργανο στο οποίο πρέπει να υπάρχει συνεργασία, αλληλεγγύη και κοινές διεκδικήσεις με σχέδιο, μεθοδικότητα και συνεχή προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου προς όφελος των συνδημοτών μας και των Επτανήσων. Υπάρχουν συνάδελφοί μας και ευτυχώς είναι η πλειοψηφία με καλές προθέσεις και ομαδικό πνεύμα και με αυτούς θα συμπορευτούμε.

Όσοι, όμως, θέλουν μια ΠΕΔ βγαλμένη από τις πιο μαύρες σελίδες του παρελθόντος που συνιστά όνειδος για το αυτοδιοικητικό κίνημα, θα μείνουν μόνοι τους».

corfupress.com