Ο Φώτης Μεσσάρης, ένας 57χρονος Στρατηγός, είναι ο νέος Υγειάρχης στο Νομό μας, ο οποίος αναλαμβάνει τη Διοίκηση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου στο Αργοστόλι, αλλά και του Μαντζαβινατείου στο Ληξούρι, σύμφωνα με απόφαση της Κυβέρνησης.

Ο νέος διοικητής βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην Θεσσαλονίκη, καθώς είναι σύμβουλος ασφαλείας στη Διεθνή Εταιρεία TAP (Trans Adviatic Pipeline), με έδρα την Ελβετία, η οποία κατασκευάζει τον γνωστό αγωγό μεταφοράς αερίου από το Αζερμπαϊζάν μέσω Ελλάδας και υποθαλάσσια μέσω Αδριατικής στην Ιταλία και από εκει στην Ευρώπη.

Ηδη ο Φ. Μεσσάρης άρχισε την απεμπλοκή του από την ΤΑΡ και, ενώ αναμένει τη δημοσίευση των νέων διοικητών Νοσοκομείων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Αργοστόλι, όπου θα αναλάβει διοικητής των Νοσοκομείων μας, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον απερχόμενο διοικητή  του Νομαρχιακού  Νοσοκομείου Νίκο Βιβλάκη και τον αναπληρωτή του στο Μαντζαβινάτειο Δημήτρη Δημουλιό.

Ο νέος διοικητής, αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1983 και υπηρέτησε στο Στρατό ως Διοικητής της Διοίκησης Ειδικών Διακλαδικών Δυνάμεων σε επίπεδο ΓΕΕΘΑ, αλλά και ως σύμβουλος ΓΕΕΘΑ σε θέματα ειδικών δυνάμεων.

Εχει υπηρετήσει στο ΝΑΤΟ και στη Γιουγκοσλαβία και  στην Αλβανία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών-κατεύθυνση Στρατηγικές Σπουδές, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αποστρατεύθηκε με το βαθμό του αντιστράτηγου το 2015.

Ο νέος Διοικητής των Νοσοκομείων μας Φώτης Μεσσάρης

Αναστάτωση στη ΝΟΔΕ για το νέο Υγειάρχη και το «λουκέτο»


Αναστάτωση επικράτησε στη συνεδρίαση τη Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ) το περασμένο Σάββατο, παρουσία του βουλευτή Παναγή Καππάτου.

Στο τραπέζι τέθηκαν τα δύο «καυτά» θέματα, για τον νέο διοικητή των Νοσοκομείων μας Φώτη Μεσσάρη (επειδή η ΝΟΔΕ δεν έδωσε το …οκέϊ της για τον διορισμό του!), αλλά και για το «λουκέτο» που έβαλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο Πανεπιστημιακό Τμήμα Εθνομουσικολογίας στο Ληξούρι.

Επικράτησε κριτική προς την Κυβέρνηση για τα δύο αυτά θέματα, ενώ ο βουλευτής ανέφερε ότι δεν είχε πληροφόρηση για το νέο Υγειάρχη.

H πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιάννα Κουλουμπή

Το πλήρες βιογραφικό του νέου Υγειάρχη


Το πλήρες βιογραφικό του έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο νέος Υγειάρχης Φώτης Μεσσάρης, το οποίο αναφέρει τα εξής:

Γεννήθηκε στα Κουρουκλάτα Κεφαλληνίας το 1962, όπου και περάτωσε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τελείωσε τις τρεις πρώτες τάξεις της δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως στο Γυμνάσιο Αρρένων Αργοστολίου ενώ τις τρεις τελευταίες στο Μικτό Λύκειο Χολαργού.

  • Το 1979 εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων απ’ όπου απεφοίτησε το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.
  • Μετά την Βασική Εκπαίδευση Αξιωματικού, το 1985, επελέγη για υπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις (όπου εκπαιδεύτηκε και ως αλεξιπτωτιστής), σε Μονάδες των οποίων υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, ως διοικητής και επιτελής, όπως επίσης σε Μονάδες και Επιτελεία Μονάδων και Σχηματισμών Πεζικού και Μηχανοκινήτου Πεζικού, αλλά και στο ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ ως ανώτερος και ανώτατος Αξιωματικός.
  • Έχει υπηρετήσει στην ειρηνευτική Αποστολή της ΕΕ (ΕCMM) στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία (1996-1997) καθώς και ως επιτελής σχεδίων στο ΝΑΤΟ (2002-2005).
  • Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Πεζικού και των Ειδικών Δυνάμεων στο εσωτερικό, όπως και από εξειδικευμένα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
  • Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης της χώρας, καθώς και της Σχολής Αξιωματικών Επιτελών Πεζικού του στρατού των ΗΠΑ.
  • Είναι πτυχιούχος του μεταπτυχιακού τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κατεύθυνση Στρατηγικές Σπουδές.
  • Τον Μάρτιο 2011 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και τοποθετήθηκε στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών, στο Βόλο και εν συνεχεία, ως Διευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Επιχειρήσεων στο ΓΕΕΘΑ (ΔΕΕ) και Υποδιευθυντής της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.
  • Τον Μάρτιο του 2014 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τ0οποθετήθηκε στην Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ), ως Διοικητής και σύμβουλος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε θέματα Ειδικών Επιχειρήσεων.
  • Απεστρατεύθη τον Μάρτιο του 2015 με τον βαθμό του Αντιστρατήγου.
  • Εχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του μετάλλια και διαμνημονεύσεις καθώς και με το μετάλλιο επιχειρήσεων της Ε.Ε. και Επιτελούς του ΝΑΤΟ.
  • Μετά την αποστρατεία του εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως Σύμβουλος Ασφαλείας σε πολυεθνική εταιρεία στον τομέα της ενέργειας.
  • Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.
  • Είναι άγαμος.
Ο νέος Υγειάρχης στο χωριό του, τα Κουρουκλάτα