Πιο γεμάτο από ποτέ ήταν το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης την Κυριακή στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ ο οικοδεσπότης και πρόεδρός του Σταύρος Σπαθής εξέμπεμπε λάμψη και δύναμη, βλέποντας την μεγάλη επιτυχία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος έκανε μιά αναδρομή στις δράσεις και παρεμβάσεις που έκανε το Επιμελητήριο κατά το 2019, αναφερομενος ιδιαίτερα στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΕΒΕΚΙ, κατά την οποία βραβεύτηκε η τ. υπουργός Λούκα Κατσέλη.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της εγχώριας και τοπικής πολιτικής, επιχειρηματίες του νησιού μας και πλήθος κόσμου.

Η ανακαινισμένη αίθουσα «Μαρία Σκλαβουνακη» γέμισε με ευχές για μιά καλύτερη και παραγωγικοτερη χρονιά για τους εμπόρους, επαγγελματίες και τους πολίτες του νησιού μας.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο τοπικό εμπόριο ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας (για τη στήριξη και προσφορά του προς τις επιχειρήσεις της Ιθάκης), ο συνταξιούχος επιχειρηματίας Σπύρος Αντωνάτος (ως το μακροβιότερο μέλος του ΕΒΕΚΙ), ο τ. νομάρχης Μάκης Μεταξάς (για τη συνεχή προσφορά του στο λαό της Κεφαλονιάς και για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής Πρόννων) και ο εκλιπών γιατρός Σπύρος Λυκιαρδόπουλος (για την κοινωνική του προσφορά).

Στην εκδηλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Μαντζούφας, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χριστίδης, ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος, η τ. βουλευτής του Νομού μας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νίκος Βαλλιανάτος, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, ο εκπρόσωπος της Levante Ferries Γιάννης Πυλαρινός, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ-Ι Θέμης Βαλσαμής, πλήθος επαγγελματικών του Νομού μας και πολύς κόσμος.

Μετά τις βραβεύσεις πραγματοποιήθηκε και ο Αγιασμός και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σταύρο Σπαθή. Ο Μητροπολίτης κατά τη σύντομη ομιλία του, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον εμπορικό κόσμο του Νησιού μας, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε για τον πρόεδρο του ΕΕΚΙ Σταύρο Σπαθή.

Τα τέσσερα φλουριά της φετινής βασιλόπιτας του ΕΒΕΚΙ αντιστοιχούν σε τέσσερα ταξίδια (χειμερινοί προορισμοί), προσφορά των ταξιδιωτικών γραφείων των Ερτσος, Κατσούρης και Κουλουμπής.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε με άψογο τρόπο η Δέσποινα Λάσκαρη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων, ακολούθησε πλούσιος σε εδέσματα μπουφές από το PREMIER, ενώ οι μουσικοί Γρηγόρης Βλαχούλης και Ελευθερία Εντουαρτς διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους με ζωντανή μουσική.

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΚΙ Σταύρος Σπαθής βραβεύει τον δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα