Συνελήφθησαν, προχθές το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, δύο ημεδαπές 22 και 23 ετών και ένας 30 χρόνος ημεδαπός,  για κλοπές κατά συναυτουργία,  σε οικίες στην Κεφαλονιά.

Ειδικότερα, τα τρία άτομα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, άμεσα από τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν, καθώς σύμφωνα με  σχετική καταγγελία, λίγη ώρα πριν, αφαίρεσαν από κατοικία στην Σάμη, το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ και διέφυγαν με το ι.χ.φ. του 30χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο φορτηγό αυτοκίνητο του 30χρονου, το χρηματικό ποσό των 1755 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας μέρος των οποίων ταυτοποιήθηκε ως λεία από δύο διαδοχικές ακόμη κλοπές σε οικίες στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα:

  • από την διάρρηξη κατοικίας στην περιοχή του Καραβόμυλου,  την 20-01-2020, από την οποία  αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 660 ευρώ
  • από την παραβίαση επίσης κατοικίας στην περιοχή της Σάμης  την 18-12-2019, από την οποία αφαίρεσαν το  χρηματικό ποσό των 850 ευρώ και χρυσαφικά.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε το ι.χ.φ αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών.

Επιπλέον μέρος των χρημάτων και των χρυσαφικών που κατασχέθηκαν, επιστράφηκαν στους κατόχους τους.

Οι τρείς συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις.

  • Την Τρίτη 21.01. 2020 το βράδυ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Αστυνομικού Τμήματος Σάμης, δύο 17χρoνοι ημεδαποί, για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.