Πόλεμος ξέσπασε στο Ληξούρι μεταξύ του δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη και του τ. δημάρχου Βασίλη Ρουχωτά.

Ο Β. Ρουχωτάς με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει το δήμαρχο ψεύτη και συκοφάντη, ενώ ο δήμαρχος Γ. Κατσιβέλης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Β. Ρουχωτά με τίτλο «Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανρθωπου και μετά το χούϊ του»

Η ανακοίνωση του Β. Ρουχωτά αναφέρει:

ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ

Ψεύτης και συκοφάντης απεδείχθη στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ληξούρι ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης.

Στριμωγμένος από τις πράξεις και τις παραλείψεις του στην συζήτηση τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού του Δήμου με κατηγόρησε ψευδώς ότι απείλησα το προσωπικό του Δήμου  με “τον εισαγγελέα”.

Το ψέμα του κράτησε μόλις εξήντα δευτερόλεπτα, αφού μετά την άθλια καταγγελία του η φερόμενη ως απειληθείσα από εμέ γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου οικειοθελώς έλαβε τον λόγο και παρουσία όλων των δημοτικών συμβούλων και των παρευρισκομένων συμπολιτών μας διέψευσε κατηγορηματικα τον ισχυρισμό του Δημάρχου Γιώργου Κατσιβέλη ότι κατά την συνομιλία μου μαζί της την απείλησα με τον εισαγγελέα η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Ψεύτης λοιπόν ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης

Αλλά και συκοφάντης

επειδή εν γνώσει του διατύπωσε ψευδή κατηγορία και μάλιστα δημοσίως μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με προφανή και προμελετημένο στόχο να με μειώσει και να με προσβάλλει βαρύτατα  στα μάτια των δημοτικών συμβούλων και τον συμπολιτών μου αποδίδοντας μου απειλές τις οποίες ουδέποτε έπραξα εις βάρος του προσωπικού του Δήμου.

Η εκ των υστέρων συγγνώμη την οποία εψέλλισε ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσιβέλης υπό το βάρος της διάψευσης των λόγων του από την γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και τις διαμαρτυρίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Δ. Αραβαντινού αλλά και λοιπών συμβούλων ούτε αποδεκτή είναι από εμέ ούτε αναιρεί την αθλιότητα της πράξης του.

Ληξούρι 29 Ιανουαρίου 2020
Βασίλης Γρ. Ρουχωτάς

Η ανακοίνωση του Γ. Κατσιβέλη αναφέρει:

“Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούϊ του”.

Τελικά όλες οι παροιμίες είναι σοφές και έχουν πάντα ένα ζωντανό παράδειγμα.

Στην περίπτωση τη δική μας το παράδειγμα είναι ο κ. Ρουχωτάς.

Άργησε είναι η αλήθεια, πέντε ολόκληροι μήνες πέρασαν από την εγκατάσταση του νέου Δήμου Ληξουρίου, να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό που είχαμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Εγωκεντρικός, αλαζόνας, παθολογικά εγωϊστής και ξερόλας…

Στην πρώτη σφαλιάρα που έφαγε λόγω της μη έγκυρης υποβολής Τεχνικού Προγράμματος ξεκίνησε τα τηλέφωνα και έκανε παρατηρήσεις στους εργαζομένους του τύπου “γιατί δεν μου το είπατε;” …”με αφήσατε και ξεφτιλίστηκα” κ.τ.λ.

Χθες το πρωί συνέχισε την πίεση, την τρομοκράτηση και τις απειλές στην Πρόεδρο και τη γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούσε επιτακτικά να γραφεί η απόφαση του προηγούμενου συμβουλίου όπως ο ίδιος επιθυμούσε.

Στις περίπου δέκα φορές που τηλεφώνησε δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι ήθελε να ρωτήσει πότε έχουν γενέθλια να τους στείλει τούρτα…

“Προσέξτε καλά πως θα γράψετε την απόφαση”, “έχετε προσωπική ευθύνη και θα έχετε πρόβλημα”, “θα κατηγορηθείτε για παραποίηση πρακτικών” ήταν μερικά από τα γεμάτα “στοργή” λόγια του…

Αν αυτά δεν αποτελούν πίεση, απειλή και τρομοκράτηση τότε τι είναι;

Οι εποχές που ασκούσε πίεση και εκφοβισμό στους υπαλλήλους του Δήμου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί!!

Το γεγονός ότι ο λαός τον τοποθέτησε για ακόμη μια εκλογική διαδικασία τρίτο δεν μπορεί να το χωνέψει.

Δεν μπορεί να δεχτεί ότι δεν είναι Δήμαρχος αυτός αλλά ένας απλός άνθρωπος της “πιάτσας”, ένας καφετζής όπως υποτιμητικά έχει πει στο παρελθόν.

Προσωπικά δεν θα τον ακολουθήσω στον αδιέξοδο κατήφορό του, όμως θα προστατέψω κάθε εργαζόμενο και δεν πρόκειται να επιτρέψω ούτε να ξανασυμβούν παρόμοια περιστατικά ούτε καν να κοιτάξει λοξά υπάλληλο.

Όλοι πλέον είναι εύκολο να προβλέψουμε τι μας περιμένει από εδώ και στο εξής αφού το “έργο” το έχουμε ξαναδεί: καταγγελίες (επώνυμες κι ανώνυμες), προσφυγές, νομικίστικα κόλπα και ότι άλλο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη σε ότι προταθεί και δεν έχει “τις ευλογίες του”.

Θα προχωρήσουμε όμως παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις τρικλοποδιές…

Ας προβληματιστούν όμως όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες γιατί αυτή η “πολιτική σύφιλη”, που πολύ εύστοχα κάποιος συμπολίτης μας χαρακτήρισε, υπάρχει μόνο στο Ληξούρι και δεν τη συναντάμε στους άλλους Δήμους της Κεφαλονιάς…

Τι λείπει από αυτούς που το διαθέτουμε εμείς;

Από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Ληξουρίου