Την πρώτα μπλόκα υπέστη στο προχθεσινό  Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος, αφού το ζήτημα του κανονισμού των κοινόχρηστων χώρων δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την αυξημένη πλειοψηφία που απαιττεί ο νόμος.

Πιο συγκεκριμένα, επειδή ο κανονισμός κοινόχρηστων χώρων είναι κανονιστική πράξη (ειδική μορφή απόφασης) για την υπερψήφισή της χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία του συνπολικού αριθμού των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 14 τουλάχιστον μελών.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου μπόρεσε να επιτύχει τη θετική ψήφο μόλις 12 μελών (της παράταξης του, του Παν. Βανδώρου και των Σπ. Πεφάνη και Αργ. Γαβριελάτου), ενώ απέναντι του βρέθηκε η Παράταξη Παρίση, η Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μάκης Φόρτες.

Η Παράταξη «Κεφαλονιά νησί για όλους» ψήφισε «παρών».

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, 12 υπέρ, 10 κατά και 3 «παρών» δεν έφθασε για να «περάσει» το θέμα, οπότε ο κανονισμός των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Αργοστολίου απορρίφθηκε και, προφανώς, ο δήμαρχος θα εξαναγκαστεί να τον επαναφέρει με αλλαγές αν θέλει να «περάσει» από το Δ.Σ.

Μετά από αυτά, προκύπτει ότι η μεθόδευση της συναίνεσης που ακολουθεί ο δήμαρχος Αργοστολίου δέχθηκε ισχυρό πλήγμα και με αυτό διαφαίνεται ότι αν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν αλλάξουν τακτική απέναντι στις άλλες παρατάξεις ίσως βρεθούν απέναντι σε άσχημες εξελίξεις.

Στο μεταξύ όπως γράψαμε και χθες, μεγάλο θέμα έχει προκύψει με την ΚΕΔΗΚΕ,  η οποία μένει «στον αέρα», καθώς ο Δήμος Ληξουρίου δεν ψηφίζει τον προϋπολογισμό (πρέπει να ψηφίσουν και οι τρείς διάδοχοι Δήμοι του Δήμου Κεφαλονιάς, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης), οπότε δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπάλληλοι της Επιχείρησης, με όλες τις διαφαινόμενες αρνητικές επιπτώσεις για το Καρναβάλι του Αργοστολίου.

Θ. Μιχαλάτος