Tα κτιριακά προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Περατάτων έφερε εκτός Ημερήσιας Διάταξης στο χθεσινό Δ.Σ. ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κουρούκλης, τα οποία είναι μεγάλα και πολλά και δυσκολεύουν την λειτουργία του.

Σήμερα στο Σχολεία υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με την λειτουργία της ηλεκτροδότησής του (αναβάθμιση ισχύς ρεύματος), στην προσβασιμότητα των τουαλετών, στην κακή κατάσταση που βρίσκεται ο προαύλειος χώρος.

Για το θέμα της αναβάθμισης της ηλεκτροδότησης ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιλιμιδός ενημέρωσε το Σώμα ότι το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη με την ΔΕΔΔΗΕ, και ήδη ο Δήμος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης του Κτιρίου ιδιοκτησίας της Κοινότητας Περατάτων, αλλαγής ονόματος στον δικαιούχο του λογαριασμού (νέος δικαιούχος Δήμος Αργοστολίου), αλλά και την αποτύπωση του σχεδιαγράμματος ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Θέση της Δημοτικής Αρχής είναι να εξετασθεί η περίπτωση της μετεγκατάστασης του Ειδικού Σχολείου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, χωρίς όμως προκαθορισμένο χρονικό ορίζοντα, ενώ οι Γιάννης Κουρούκλης και Μάκης Φόρτες ζήτησαν την άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των υπαρχόντων προβλημάτων με την ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2020.

Τελικά το Σώμα αποφάσισε κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με πρόταση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, να περιμένουμε την απάντηση του Γ.Ν. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για την παραχώρηση του Κτιρίου των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, στο οποίο έχει τεθεί το αίτημα στην προηγούμενη Διοίκηση του Νοσοκομείου και αναμένεται από τη νυν  να απαντήσει.

Εκτός Ημερήσιας Διάταξης τέθηκε και το θέμα της μεταφοράς των χρηματικών υπολοίπων του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου στην Τράπεζα τη Ελλάδας, μετά από έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών στο Δήμο.

Το θέμα έφερε στο Δ.Σ. ο Γιάννης Κουρούκλης, ενώ το έγγραφο του ΥΠ. Οικονομικών ήρθε στο Δήμο στις 16/1/2020.

Ο κ. Κουρούκλης ζήτησε από Δ.Σ. να πάρει απόφαση το ο Δ.Σ. να μην αποδοθούν τα χρηματικά αποθέματα του Γηροκομείου σε καμία περίπτωση στο Κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “στην ουσία το Κράτος, ζητάει χρήματα που δεν του ανήκουνε, αφού το Γηροκομείο είναι χρηματοδούμενο από δωρεές και κληρονομιές, παρότι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δεν λαμβάνει καμία χρηματοδότηση, ούτε κρατική ούτε δημοτική και έρχεται τώρα να απαιτεί ακόμα και τα ασημικά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία του. Το Κράτος δεν έχει το δικαίωμα να απλώσει τα ξερά του στα Ταμεία του Δημοτικού μας Γηροκομείου”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει ότι σε περίπτωση “μη συμμορφώσεως” το Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου θα έχει ποινικές συνέπειες και δεν μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να επιβάλει στο Δ.Σ. του Γηροκομείου την όποια απόφαση.

Το Σώμα, μετά από συζήτηση, αποφάσισε να αποστείλει Ψήφισμα στο Υπουργείο Οικονομικών που να αναφέρει τους λόγους μη “υπακοής” στο έγγραφό του.

Το θέμα της άναρχης κυκλοφορίας οχημάτων στους δρόμους και παράδρομους που έχουν πεζοδρομηθεί πέριξ της Πλατείας Βαλλιάνου έφερε στο Δ.Σ. ο Νίκος Ανουσάκης, ζητώντας να “μπεί ένα φρένο στην άναρχη και παράνομη κυκλοφορία οχημάτων” και εν συνεχεία από την Δημοτική Αρχή καταρτίσει έναν Κανονισμό Κυκλοφορίας στους πεζόδρομους για τα οχήματα τροφοδοσίας (7 π.μ.-10 π.μ. έως 1,5 τόνων οχήματα) σηματοδότηση, αστυνόμευση για παράνομη κυκλοφορία οχημάτων και κυρίως μέτρα προστασίας των πεζών, ποδηλάτων κ.λπ.

  •  Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».