Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Παρ’ ότι η παράταξη του Γνήσιου ξεκίνησε …διαλυμένη (από τα 10μέλη, παρόντες μόνο οι Παρίσης, Γιάννης Λυκούδης, Βανδώρος, Ματιάτος και Παπαδάτος και μόνο προς το τέλος εμφανίστηκαν οι Ανουσάκης και Κωνσταντάκης), ο Παρίσης έκανε αισθητή την παρουσία του με τις τοποθετήσεις του για πρώτη φορά μετά από 6 μήνες!

Και βέβαια με το που ήλθαν Ανουσάκης, Κωνσταντάκης …«πήρε φωτιά» το Δημοτικό Συμβούλιο!

Το καλύτερο όλων στη συνεδρίαση ήταν η απάντηση του δήμαρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στο Γνήσιο και η αιτιολόγηση του γιατί ψηφίζει τον προϋπολογισμό:

«Εμείς θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό, είπε ο Παρίσης, γιατί θέλουμε να λειτουργήσει ο Δήμος και όχι όπως εσύ που τον καταψήφιζε κάθε χρόνο χωρίς να λες το λόγο απλά γιατί έκανες στείρα αντιπολίτευση»!

Φανερά αμήχανος από τα λεγόμενα του Γνήσιου ο Θεόφιλος …«έγραψε» λέγοντας κάτι το ανήκουστο, που άφησε όλους, δικούς του και αντίπαλους, άναυδους:

«Εσύ κ. Παρίση κυβερνούσες με μεγάλη πλειοψηφία συμβούλων, οπότε αφού δεν χρειαζόταν η δική μας ψήφος για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να λειτουργήσει ο Δήμος …δεν τον ψηφίζαμε»!

Εν ολίγοις ο Θεόφιλος είπε ότι καταψήφιζε τον προϋπολογισμό …για πλάκα! Αν είναι δυνατόν!

Μιλώντας για τον προϋπολογισμό της ΕΔΑΚΙ (πρώην Διαδημοτική) ο Μάκης Φόρτες είπε ότι «είναι πολύ υπερήφανος για την Διαδημοτική και τους εργαζόμενους σε αυτήν και το ίδιο υπερήφανοι πρέπει να είναι όλοι οι Κεφαλονίτες, για το έργο που επιτελεί 35 χρόνια καθιστώντας την Κεφαλονιά «το καθαρότερο νησί» στην Ελλάδα και πρότυπη στην διαχείριση των απορριμμάτων»!

Και συνέχισε ο τέως δήμαρχος συμπληρώνοντας: «Αυτή η μεγάλη τιμή για την Κεφαλονιά οφείλεται στον εμπνευστή και δημιουργό της Διαδημοτικής τέως Δήμαρχο Αλέκο Καλαφάτη και όλους τους επόμενους μέχρι σήμερα Δημάρχους και τους εργαζόμενους σε αυτήν» κατονομάζοντας το Μιχάλη Βαγγελάτο, τον Μάκη Φόρτε, τον Γιώργο Τσιλιμιδό και τον Αλέξανδρο Παρίση.

Θεόφιλος Μιχαλάτος
Αλέξανδρος Παρίσης

Κλείνοντας ο Μ. Φόρτες ακούγεται ο Βαλλιανάτος να λέει: «Συμφωνώ με αυτά που είπε ο Φόρτες αλλά θέλω να προσθέσω ότι και ο Αντώνης Τρίτσης βοήθησε για να φτιαχτεί η Διαδημοτική». Κάποιοι το εξέλαβαν ως προσπάθεια του Νικόλα να υποβαθμίσει το ρόλο του Καλαφάτη (οι σχέσεις με τον οποίο είναι σε όλους γνωστές, όπως γνωστές είναι και οι σχέσεις που είχε με τον Τρίτση…), οπότε ετοιμόλογος ο Φόρτες του απάντησε «Σίγουρα ως βουλευτής βοήθησε όπως όλοι οι βουλευτές βοήθησαν το Δήμο, αλλά και …ο Παπούλιας βοήθησε και ήταν στην ιδρυτική συνέλευση της Διαδημοτικής στη βιβλιοθήκη»!

Ανουσάκης, Κωνσταντάκης, όπως είπαμε άργησαν να έλθουν. Εμφανίστηκαν προς το τέλος με …άγριες διαθέσεις. Ο Κωνσταντάκης μάλιστα με το που έκατσε πήρε το λόγο για την χρηματοδότηση του γηπέδου των Διλινάτων που συζητιόταν εκείνη τη στιγμή. Μόλις προηγουμένως ο Φόρτες, απόντος του Κωνσταντάκη, είχε θέσει το θέμα της μελέτης που είχε θέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ πως είναι σχεδόν έτοιμη, και παρ’όλα αυτά κάποια άλλη μελέτη χρησιμοποιούταν για την κατάθεση πρόταση χρηματοδότησης. Χαμός! Κανείς δεν κατάλαβε γιατί η Δημοτική Αρχή πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τη μελέτη Κωνσταντάκη και έφτιαξε νέα! Τελικά η πρόταση θα κατατεθεί με τη νέα μελέτη!

Νίκος Βαλλιανάτος
Μάκης Φόρτες

Ο Βαλλιανάτος καλός και άγιος, αλλά μέχρι τώρα δείχνει ένα (συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η καθομολογούμενη άποψη ακόμα και μελών της παράταξης Μιχαλάτου) …ερειστικό πρόσωπο σε κάθε έναν που εκφράζει κάτι άλλο από αυτό που θα ήθελε ο …παλαίμαχος πρόεδρος. Ο Ανουσάκης έχει την «τιμητική» του κάθε φορά που θα ανοίξει το στόμα του, τα ίδια και προχθές. Ο Φόρτες έχει αλλάξει άρδην …και δεν δίνει καμία πλέον σημασία στην προκλητική στο πρόσωπό του συμπεριφορά του παλιού συντρόφου Νικόλα. Ο Κουρούκλης (και λιγότερο ο έτερος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γρηγορόπουλος) δέχονται βροχή τις παρατηρήσεις επί δικαίω και αδίκω του προέδρου και πολύ αμφιβάλλουμε αν μία (!) φορά έχει ολοκληρώσει το λόγο του δίχως παρατήρηση! Στο στόχαστρο του Νικόλα έχουν μπει και μέλη της παράταξής του ακόμα. Ο Σαμούρης είναι η χαρακτηριστική περίπτωση! Σε προηγούμενο Δ.Σ. μόνο που δεν ήλθαν στα χέρια και μόνο με την παρέμβαση του δημάρχου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Στο τελευταίο Συμβούλιο σειρά είχε ποιος λέτε; Ο Παρίσης! Ναι, ακόμη και ο Γνήσιος μπήκε στο κάδρο των συχνών και εκνευριστικών για τον ομιλούντα παρατηρήσεων του προέδρου με τη γνωστή του προτροπή …«να τελειώνουμε έ»! Και για να αντιδράσει ο γνωστός για την πραότητά του Παρίσης καταλαβαίνετε…

Πάντως αυτός που δεν σηκώνει «μύγα στο σπαθί του» από τον Βαλλιανάτο είναι ο Νίκος ο Ανουσάκης! Προχθές του είπε μεταξύ των άλλων το εύστοχο πως «πρόεδρε χρησιμοποιείς τη μέθοδο …των παρασίτων, προκειμένου να σπάσεις τα νεύρα σε όποιον μιλάει και δεν σου αρέσουν αυτά που λέει» εννοώντας ότι κάθε φορά που μιλάει κάποιος και λέει ενοχλητικά για το Νικόλα πράγματα αυτός του κάνει …παράσιτα, δηλαδή τον διακόπτει και λέει διάφορα!

Ο Νικόλας προσπαθώντας να «την βγει» στον Ανουσάκη πέταξε την ασχετίλα του, που όμως έδωσε την αφορμή να γελάσουν όλοι λέγοντας …«τα παράσιτα όμως πήραν το Όσκαρ»!

Πάντως πάνω στον καβγά Βαλλιανάτου – Ανουσάκη αποκάλεσε ο δεύτερος τον πρώτο με το γνωστό …«γιαουρτάς» για να πάρει την απάντηση πως «είναι τιμή μου το γιαουρτάς» και λίγη ώρα αργότερα να ανακαλέσει (ο Ανουσάκης) τον χαρακτηρισμό.

Το ανώτερο όμως όλων που έγραψε ήταν όταν ο Ανουσάκης αποκάλεσε τον Βαλλιανάτο «ότι κάνει σαν γέρος στο …μάπετ σόου», για να πέσει «το γέλιο της αρκούδας « στην αίθουσα!

Ο Κουρούκλης αποκάλυψε ένα «μυστικό» του προϋπολογισμού που η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε αμηχανία στο δήμαρχο Θεόφιλο και τους συνεργάτες του. Προβλέπονται λοιπόν 13.000 ευρώ για δημοσιογράφους, είπε ο Κουρούκλης και απάντηση δεν πήρε από τον δήμαρχο Μιχαλάτο.

Ένοχη η σιωπή; Δεν είναι απίθανο. Ήδη η πιάτσα πήρε φωτιά.

Τι θέλει τους δημοτικούς δημοσιογράφους ο Μιχαλάτος όταν έχει ων ουκ έστι αριθμό δικών ιδιόκτητων μέσων ενημέρωσης.

Θα δείξει…

Υπήρξε και ένα συμβάν που αξίζει να καταγραφεί μεταξύ των δύο πρώην συνεργατών Φόρτε- Τσιλιμιδού και σημερινών αντιπάλων. Είπε λοιπόν ο Φόρτες ότι η Κυβέρνηση κλέβει την Tοπική Aυτοδιοίκηση και δεν δίνει όλα τα λεφτά που πρέπει με το νόμο να δώσει και ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να αποδοθούν όλες οι οφειλές όπως έγινε στο παρελθόν. Παίρνει το λόγο ο Τσιλιμιδός και δίχως …να αναφερθεί στο ποιος το είπε (!) ανέφερε ότι δεν είναι αλήθεια ότι επιστράφηκαν λεφτά από το Κράτος στους dήμους παρά ελάχιστα γύρω στο 2007 και το 2009 σταματήσανε. Μετά από λίγο απάντησε ο Φόρτες δίνοντας …νόμους και παρανόμους και αποφάσεις υπουργικές με τις οποίες επιστράφηκαν λεφτά. Μάλιστα έδωσε τα στοιχεία συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης το 2015 με την οποία επιστράφηκαν στους δήμους 250 εκατομμύρια ευρώ με το Δήμο Κεφαλονιάς μάλιστα να παίρνει…1,5 εκατ. ευρώ!

Κι ενώ Τσιλιμιδός δεν έβγαλε άχνα από την «τάπα», ακούστηκε …ο Παρίσης να λέει … «έχει δίκιο ο Φόρτες και πήραμε κι άλλα και μάλιστα και λεφτά για να ξοφλήσουμε τα χρέη που μας αφήσατε»!

Η ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΔΟΥΣΟΥ!