Μας έχει …τρελάνει ο πρόεδρος Νικόλας με τις αποφάσεις του Δ.Σ. που αναρτώνται στην Διαύγεια!

Δεν προλαβαίνει να αναρτηθεί μια απόφαση του ΔΣ στη γνωστή ιστοσελίδα που για λόγους διαφάνειας πρέπει να δημοσιεύονται όλες οι αποφάσεις του Δήμου και …τσουφ νέα ανάρτηση …«ορθή επανάληψη»!

Δεν ξέρουμε τι φταίει, αλλά όλες οι αποφάσεις υπογράφονται από… τον πρόεδρο Ανδρόνικο – Νικόλα Βαλλιανάτο!

Τελευταία κραυγαλέα περίπτωση η …ορθή επανάληψη της απόφασης για την έγκριση του προϋπολογισμού!

Και όπως αναγράφεται φαρδιά πλατειά κάτω από τις λέξεις «ορθή επανάληψη» αυτή αφορά την διόρθωση των Κ.Α. 30.7333.28 έως και 30.7333.42 .

Και να πει κάποιος ότι είναι κάτι το επουσιώδες;

Ολόκληρη συζήτηση έγινε στο Δ.Σ. από τον Μάκη Φόρτε που έθεσε το θέμα!

Και επί πλέον η συγκεκριμένη παρατήρηση για τη μη νομιμότητα …15 (παρακαλώ) κωδικών που όλοι αφορούν «Συντήρηση Αγροτικής Οδοποιίας» ισάριθμων κοινοτήτων, αναφέρεται αναλυτικά στην τοποθέτηση του Φόρτε που αναγράφεται στην απόφαση!

Και ως λόγος της μη νομιμότητά τους αναφέρεται «ότι τα αντίστοιχα έργα ΔΕΝ έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και ΔΕΝ περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 (απόφαση 55/2020 ΔΣ).

Αυτά τα έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα με τα αντίστοιχα ποσά είναι «Δημοτική Οδοποιία» για κάθε μία από τις 15 Κοινότητες» .

Τελικά την επομένη της πρώτης ανάρτησης ανακλήθηκε αυτή και τη θέση της πήρε η σωστή!

Για να τα πούμε όσο γίνεται πιο απλά:

Αν ο Φόρτες, τον οποίο στελέχη της παράταξης Μιχαλάτου αλλά και ο ίδιος ακόμη ο δήμαρχος συχνά πυκνά κατηγορούν ότι δήθεν δυναμιτίζει τις συνεδριάσεις του ΔΣ και γενικά ότι δεν είναι συνεργάσιμος, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ με τους 15 παράνομους κωδικούς η απόφαση για τον προϋπολογισμό, θα πήγαινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και φυσικά …θα ακυρωνόταν!

Θα γύριζε πίσω, θα ξαναπήγαινε στο Δ.Σ. για να διορθωθεί, θα ξαναπήγαινε στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο και εν τω μεταξύ θα είχαν περάσει κανά δυό μήνες για να νομιμοποιηθεί και έτσι να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος!

Παρ’όλα αυτά …κατάφεραν να δημοσιεύσουν στη διαύγεια λάθος την απόφαση, αλλά ευτυχώς που πήραν γρήγορα χαμπάρι την γκάφα τους και έκαναν ορθή επανάληψη την απόφαση την επομένη! 

Δήμαρχε, στο έχουμε πει αρκετές φορές, αλλά δεν καταλαβαίνεις γρι…

Κάνεις πως όλα τα ξέρεις και …δεν ακούς κανέναν!

Και το χειρότερο …φωνάζεις πως δεν έχεις εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σου όταν διοικείς το Δήμο έξι μήνες τώρα με πρωτοφανή συγκεντρωτισμό!

Να σου θυμίσουμε Θεόφιλε πως εκτός από δήμαρχος είσαι …πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή, πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, πρόεδρος στο λιμενικό ταμείο και επί πλέον …αντιδήμαρχος Αργοστολίου!