Παραβρέθηκα χθες σε μια πολύ τιμητική συνάντηση για τον πρωτογενή τομέα του νομού μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του Νομού μας Παναγής Καππάτος.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, συνεχάρη από κοντά τους νικητές των ετησίων βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς» της, εξειδικευμένης στον αγροτικό τομέα εφημερίδας Agrenda, τα οποία απονεμήθηκαν πριν ένα μήνα.

Ο υπουργός Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Παν. Καππάτος με τον πρόεδρο Παναγή Γαλιατσάτο και τον δ/ντη Κώστα Μπαζίγο

Νικητής στην κατηγορία «Βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας» για το 2019 είναι ο Συνεταιρισμός παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ». Ο οποίος εκπροσωπήθηκε σήμερα στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό, από τους κύριους Παναγή Γαλιατσάτο: πρόεδρο και Κώστα Μπαζίγο: διευθυντή του συνεταιρισμού.

Με τον Υπουργό και τους ανθρώπους του Συνεταιρισμού είχαμε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Με αφορμή τη βράβευση δόθηκε η ευκαιρία σε συμπατριώτες μας επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ειδικά σε μια περίοδο που διεξάγονται κρίσιμες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ως το 2027 και ειδικότερα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Θερμά συγχαρητήρια στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας για τη μεγάλη αυτή διάκριση, που πιστοποιεί ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για την ανάπτυξη της υπαίθρου των νησιών μας.

Η επιτυχία αυτή εύχομαι να αποτελέσει κίνητρο και παράδειγμα ώστε να βρει μιμητές, καθώς υπάρχουν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη και εξωστρεφή ανάπτυξη του πρωτογενούς μας τομέα.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ