Στα 31 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνoϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Η εκτίναξη του αριθμού οφείλεται καταρχήν στα αποτελέσματα των δειγμάτων των συνταξιδιωτών του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Ρίου. Από τους 24 συνταξιδιώτες του 66χρονου, οι 21 βρέθηκαν θετικοί!

Τα 9 από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται ήδη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του Νοσοκομείου.

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις, αλλά παραμένουν στο Νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ. Ενας από τα 21 διαπιστωμένα κρούσματα είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου. Γι’ αυτό και το Πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ, σε παγκόσμιο επίπεδο οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 30 και 69 ετών.

(thebest.gr)