Η αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Διαδημοτική (ΕΔΑΚ-Ι Α.Ε.) θα συζητηθεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 11 π.μ. στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της που θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Εταιρείας.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΑΚ-Ι, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (7/3) δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος του Δήμου Ληξουρίου, μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Ληξουρίου Χρήστου Βολτέρα, οποίος αντικαταστάθηκε από τον αντιδήμαρχο Αργοστολίου Διονύση Μινέτο.

Ο Δήμος Ληξουρίου κατέχει το 16,36% των μετοχών της Επιχείρησης, με αποτέλεσμα, όπως έγραψε ο “Η” (αρ. φ. 7242/22-2-2020) θα αποδώσει στην ΕΔΑΚ-Ι για το 2020 σχεδόν μισό εκατομμύριο, χωρίς να συμμετέχει σε καμία λήψη απόφασης και στην διαχείρισή της.

Μετά το δημοσίευμα του “Η” έντονη ήταν η αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Ληξουρίου Βασίλη Ρουχωτά, ο οποίος, καταδίκασε την “εκπαραθύρωση του Δήμου Ληξουρίου από την ΕΔΑΚΙ”, και αποδίδει όλες τις ευθύνες στο δήμαρχο Γιώργο Κατσιβέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο Δήμαρχος Ληξουρίου με την πράξεις του στέρησε από τους συμπολίτες του το δικαίωμα να έχουν φωνή στην εταιρεία που ιδρύσαν με το υστέρημα τους”.

Στην Εκτακτη Συνέλευση των Μετόχων της ΕΔΑΚ-Ι , σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραβρεθεί και ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης.

Επίσης, στην ίδια Συνέλευση θα συζητηθεί η “Εγκριση της 3ης Τροποποίησης-Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού έτους 2020” της Επιχείρησης.