Δημοτικό Συμβούλιο στο Αργοστόλι την ερχόμενη Τρίτη 10 Μαρτίου, κόντρα στον κορονοϊό (!), με 16 θέματα. Τίποτα το ιδιαίτερο.

Μια απλή ματιά όμως στα θέματα και τους εισηγητές σε βάζει …στον πειρασμό για να προβληματιστείς.

Δεν γνωρίζουμε τις εισηγήσεις, αλλά ο προβληματισμός είναι δικαιολογημένος, ακόμη και με την ανάγνωση των τίτλων των θεμάτων:

  1. Από τα 16 θέματα τα 2 είναι με εισηγητή τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Κουρούκλη και τα υπόλοιπα 14 από τις υπηρεσίες του Δήμου (τα 4) και αντιδημάρχους με τον πρόεδρο του ΔΣ (τα 10). 4 από τον Δ. Μινέτο, 5 από τον Γ. Τσιλιμιδό και 1 από τον πρόεδρο.
  2. Δεν γνωρίζουμε τι περιέχουν οι εισηγήσεις αφού δεν έχουν δημοσιευτεί, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί θέματα που είναι προφανές ότι είναι υπηρεσιακά θα πρέπει να τα εισηγηθεί κάποιος αντιδήμαρχος και όχι η υπηρεσία, όπως για παράδειγμα: το 5ο θέμα «Έγκριση μελέτης «Αγροτική οδοποιία Δ. Αργοστολίου», το 7ο θέμα «Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ  ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΛΑΧΑΤΩΝ» αναδόχου Κατασκευή Α.Τ.Ε.» και το 8ο θέμα «Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΚΩΝΑ» στα οποία εισηγητής εμφανίζεται ο αντιδήμαρχος Διονύσιος Μινέτος και τα θέματα 10ο «Μνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπροβάτων) στο Δήμο Αργοστολίου», 12ο «Ανάληψη κόστους λειτουργίας και συντήρησης σχολικής μονάδας» και 14ο «Αποδοχή και Κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές» με εισηγητή τον αντιδήμαρχο Γεώργιο Τσιλιμιδό.

Και αν η έγκριση μιας μελέτης ή η χορήγηση μιας παράτασης έργου έχει μια αιτιολογία να τα εισηγείται ένας αντιδήμαρχος και όχι η υπηρεσία, το να εισηγείται ένας αντιδήμαρχος που έχει χρηματίσει και δήμαρχος …το «Μνημόνιο συνεργασίας για τη διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων» είναι πολιτικά υποτιμητικό και διοικητικά γραφειοκρατικό!

Γιατί κάνουμε θέμα μια λεπτομέρεια που δείχνει από πρώτη άποψη ελάχιστα να ενδιαφέρει για το ποιος εισηγείται τα θέματα στο ΔΣ και τι εισηγείται;

Απλά γιατί δύο τινά συμβαίνουν:

Ή υπάρχει ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες εκ μέρους του δημάρχου

Ή είναι εντολή του δημάρχου να εισηγούνται θέματα οι αντιδήμαρχοι για να φανεί ότι …κάτι κάνουν!

Πάντως ό,τι από τα δύο και να συμβαίνει (ακόμη και τα δύο να ισχύουν…) η ουσία είναι πως …«ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»!

Και η μαύρη αλήθεια για τον δήμαρχο είναι:

ΚΑΙ πως …φωνάζει (κραυγάζει καλύτερα…) την «λεπτομέρεια» της ανασφάλειας του σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο για τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και για τους συνεργάτες του μη παραχωρώντας έξι μήνες τώρα σοβαρότατες αρμοδιότητες όπως την προεδρία στην οικονομική επιτροπή, την ΕΠΟΙΖΩ και το λιμενικό ταμείο, αλλά ακόμη και …τις αντιδημαρχίες Αργοστολίου και οικονομικών ΚΑΙ πως …είναι κοινό μυστικό η άλλη «λεπτομέρεια» πως οι αντιδήμαρχοί του (τουλάχιστον οι 4 από τους 5…) δεν τραβάνε, οπότε πρέπει να φανεί πως κάτι κάνουν όπως με …την κατάθεση των στεφανιών στην αρχή της θητείας τους που ανακοινωνόταν πομπωδώς με δελτία τύπου!!!

Διαλέγετε και παίρνετε…