Σάλος με την καταγγελία-βόμβα του Μ. Φόρτε!

Σάλος έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία μετά την καταγγελία-βόμβα που έκανε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο τ. δήμαρχος Αργοστολίου Μάκης Φόρτες, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση ζήτησε το λόγο και ανέφερε ότι ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος του επιτέθηκε και τον απείλησε αναίτια, αφήνοντας άφωνους όλoυς τoυς δημοτικούς συμβούλους!

Οπως γράψαμε και χθες, ο κ. Φόρτες ζήτησε η καταγγελία του να γραφτεί στα πρακτικά της συνεδρίασης, προσθέτοντας ότι επιφυλάσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες, ο κ. Μιχαλάτος είπε στον κ. φόρτε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης «από αύριο ψάξε δικηγόρους για να με αντιμετωπίσεις», επειδή θεωρεί ότι ο τ. δήμαρχος γράφει ανώνυμα στον «Η» και δεν ανέχεται να τον κατηγορεί και να τον καταγγέλει.

Μάκης Φόρτες

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος προέβη σ’ αυτήν την ενέργεια επειδή τον πείραξε το επώνυμο άρθρο του κ. Φόρτε, που δημοσιεύθηκε στον «Η» στις 25 Φεβρουαρίου (αρ. φ. 7.243), με τίτλο «Και για την Κεφαλονιά χορός εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ», στο οποίο ο τ. δήμαρχος τόνιζε: «Γιαυτό και όταν χαρακτηρίζεις εσύ ο ίδιος, το δικό σου πρόγραμμα (Σ.Σ.: Του Δήμου Αργοστολίου) ως “μίζερο και φτωχό” και γύρω σου γίνεται χορός εκατομμυρίων από τα διάφορα προγράμματα (μόνο στην δικιά σου περιφέρεια υπάρχουν 110 εκατ. του ΕΣΠΑ αδιάθετα) με τα οποία είτε δεν ασχολείσαι, είτε το κάνεις ευκαιριακά, τότε …”κάτι τρέχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας”!».

Πολιτικοί παρατηρητές χαρακτηρίζουν τελείως αψυχολόγιτη την ενέργεια του δημάρχου εναντίον του κ. Φόρτε, ενώ στις θέσεις που διατύπωσαν οι δύο άντρες για την υπόθεση, αφήνουν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.


2η βόμβα στο Δ.Σ.: Γνήσιος σε Βαλλιανάτο: «Δεν κάνεις για πρόεδρος»!


Εκτός από την «βόμβα» της καταγγελίας του Μιχαλάτου από τον Φόρτε για την «αναίτια και προκλητική επίθεση» που δέχθηκε από τον δήμαρχο, στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε κι άλλη μία «βόμβα»!

Η δεύτερη «βόμβα» ήλθε από τον τέως Κεφαλληνιάρχη Αλέξανδρο Παρίση, ο οποίος δεχόμενος ειρωνείες από τον πρόεδρο Νίκο Βαλλιανάτο επειδή ο τ. δήμαρχος καθυστέρησε να πάει στο Δ.Σ. του είπε: «Δεν κάνεις για πρόεδρος, είσαι ο χειρότερος πρόεδρος, να παραιτηθείς»! Όλοι οι παριστάμενοι, δήμαρχος, σύμβουλοι και πολίτες, έμειναν σύξυλοι …για να απαντήσει μετά την γενική έκπληξη ο δήμαρχος Θ. Μιχαλάτος: «Δεν γίνεται θάναι για δύο χρόνια», οπότε ετοιμόλογα ο τ. δήμαρχο του απάντησε: «Να τον παραιτήσεις»!

Το σίγουρο είναι ότι να περιμένουμε τη συνέχεια, αφού κάποια κόντρα διαφαίνεται να υποβόσκει μεταξύ Μιχαλάτου-Παρίση, μιας και στο προηγούμενο Συμβούλιο ο Γνήσιος «την έριξε» και πάλι στο Βαλλιανάτο ότι …διακόπτει μόνιμα τους ομιλητές για να τους εκνευρίσει!

Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές για την ΠΕΔΙΝ που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο ο Βαλλιανάτος βρέθηκε στο …ψηφοδέλτιο του Παρίση, αλλά δεν εκλέχθηκε, οπότε και ήταν βαριά χολωμένος με τις φήμες να λένε πως ο πρόεδρος του ΔΣ …καταλόγιζε στον τ. δήμαρχο την μη εκλογή του!


3η βόμβα στο Δ.Σ.: Γνήσιος: «Ο δήμαρχος άρχισε να εκβιάζει!» Θεόφιλος VS Φόρτε: Οι διάλογοι του απίστευτου περιστατικού στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σήμερα ο «Η» παραθέτει την απομαγνητοφώνηση της καταγγελίας του τ. δημάρχου Αργοστολίου και δημοτικού συμβούλου Μάκη Φόρτε, εναντίον του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου, για “απειλές και φραστική επίθεση”, που έγινε προχθές το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Θέατρο “Κέφαλος”και ενώ, όπως είπε ο κ. Φόρτες, ήδη οι πρώτοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αρχίσει να προσέρχονται στην αίθουσα της Συνεδρίασης.

Μάκης Φόρτες: Πρόεδρε…

Νίκος Βαλλιανάτος (πρόεδρος Δ.Σ.): Ορίστε κ. Φόρτε.

Μάκης Φόρτες: Θέλω το λόγο επί προσωπικού για να κάνω μία δήλωση…

Νίκος Βαλλιανάτος: Για τι θέμα που συνίσταται το προσωπικό;

Γνήσιος: «Ο δήμαρχος άρχισε να εκβιάζει»

Μάκης Φόρτες: Θα το ακούσετε. Και θα γραφτεί και στα Πρακτικά και το ζητάω. Λοιπόν. Πέντε γραμμές είναι. Πριν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση αγαπητοί συνάδελφοι και με παρόντες τους πρώτους συμβούλους που είχαν προσέλθει δέχθηκα μία αναίτια και προκλητική φραστική επίθεση από το δήμαρχο, ο οποίος με απειλητικό ύφος μου φώναζε επανειλημμένα: “Από αύριο ψάξε να βρεις δικηγόρο για να με αντιμετωπίσεις”. Ζητώ να γραφτεί στα Πρακτικά αυτή η καταγγελία μου και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Σταύρος Σπαθής (πρόεδρος ΕΥΑΚ): Τι έγινε…

Νίκος Βαλλιανάτος: Πολύ ωραία. Λοιπόν προχωράμε…

Αλέξανδρος Παρίσης: Ο δήμαρχος άρχισε να εκβιάζει. Αυτό είναι.

Νίκος Βαλλιανάτος: 13. Αξιολόγηση προτάσεων για το Δηλωτικό Σήμα του Δήμου Αργοστολίου (εκφώνησε το επόμενο θέμα συζήτησης του Δ.Σ.)…

Γιάννης Κουρούκλης (Λαϊκή Συσπείρωση): Συγνώμη πρόεδρε..

Νίκος Βαλλιανάτος: Ορίστε…

Γιάννης Κουρούκλης: Επ’ αυτής της καταγγελίας που γίνεται δημόσια, εμείς δεν ήμασταν μάρτυρες εδώ..

Νίκος Βαλλιανάτος: Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Τώρα από κει και πέρα…

Γιάννης Κουρούκλης: …δεν έχει να πει κάτι η Δημοτική Αρχή ή ο δήμαρχος; Γιατί εντάξει, τώρα εδώ…

Μάκης Φόρτες: Οχι σε Δήλωση δεν γίνεται. Σύμφωνα με τον Κανονισμό δεν γίνεται καμία συζήτηση, εγώ την καταθέτω, από κει και πέρα…

Νίκος Βαλλιανάτος: Δεν γίνεται… Εκανε μία δήλωση ο άνθρωπος και από κει… Ετσι εσκέφτηκε… Τι να κάμουμε…

Γιάννης Κουρούκλης: Αν δεν αισθάνεστε εσείς την ανάγκη…

Σταύρος Γρηγορόπουλος (Λαϊκή Συσπείρωση): Γινόμαστε μάρτυρες δηλαδή, χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί…

Νίκος Βαλλιανάτος: Εδώ εμείς έχουμε υποστεί τα πάνδεινα εμείς από ανώνυμα και…

Γιάννης Κουρούκλης: Ναι αλλά εδώ στο λέει επώνυμα, δεν στο λέει ανώνυμα…

Νίκος Βαλλιανάτος: Ε, τι να κάνουμε… Για πρώτη φορά, καλά είναι να γίνεται και επώνυμα…

Γιάννης Κουρούκλης: Επωνυμα, αλλά δεν το διαψεύδει…

Σταύρος Γρηγορόπουλος: Δηλαδή ο δήμαρχος δεν το διαψεύδει…

ΣΗΜ.: Ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος δεν αντέδρασε καθόλου στην καταγγελία Φόρτε, ακόμα και όταν προκλήθηκε από τον δ.σ. Γιάννη Κουρούκλη, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τη σιωπή του, τόσο σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση. Επιπλέον, μέχρι την εκτύπωση του “Η” δεν είχε βγει καμία ανακοίνωση ή Δελτίου Τύπου από την Δημοτική Αρχή ή τον ίδιο τον δήμαρχο σχετικά με το περιστατικό.

  • Το σχετικό απόσπασμα του βίντεο με την καταγγελία Φόρτε, της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορείτε να το δείτε στην κατηγορία Traffic.