Το δεδομένο είναι αδιαμφισβήτητο και συγκεκριμένο: Τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο και ορισμένους εκ των συνεργατών του δεν τους απασχολεί τι τους καταλογίζει η αρθρογραφία του «Η» αλλά ποιος… τους τα καταλογίζει!

Αυτή τη φορά την πλήρωσε ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες, αύριο κάποιος άλλος, ο οποίος ίσως και να μην επιδείξει την ψυχραιμία του Μάκη στην απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε από τον ίδιο τον Θεόφιλο Μιχαλάτο που τυγχάνει δήμαρχος και όχι κουτσαβάκι του παλιού καιρού και μάλιστα μέσα (αν είναι δυνατόν…) στην αίθουσα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κι ενώ ο Θεόφιλος και οι συν αυτόν ψάχνουν τους αρθρογράφους του «Η» προκαλώντας και τραμπουκίζοντας εν έτει 2020 …λέξη δεν αρθρώνεται για την ουσία των πραγμάτων:

Γιατί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος μπερδεύει το δημαρχεύειν με το επιχειρείν.

Γιατί ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης δημόσιων μέσων ενημέρωσης Θεόφιλος Μιχαλάτος τα χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την άσκηση των δημαρχιακών και επιχειρηματικών του καθηκόντων, για την προβολή των δικών του ενεργειών και των συνεργατών του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Γιατί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος δείχνει να μην έχει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του, διατηρώντας για τον εαυτό του καίρια πόστα όπως την προεδρία στην Οικονομική Επιτροπή, την Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Λιμενικό Ταμείο και τις αντιδημαρχίες Οικονομικών και Αργοστολίου.

Γιατί ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος κόβει την πίτα του Δήμου Αργοστολίου ως δήμαρχος και με χορηγίες συναδέλφων του επιχειρηματιών δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Μάκης Φόρτες

Γιατί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος δημαρχεύει δίχως να δίνει λογαριασμό σε κανένα, δίχως να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνία για τις συναντήσεις που έχει με υπουργούς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημαρχεύει με την αλαζονεία του επιτυχημένου επιχειρηματία.

Γιατί ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος λειτουργεί ως «ο Μπερλουσκόνι της Κεφαλονιάς» χρησιμοποιώντας τον τίτλο του δημάρχου Αργοστολίου, για να κάνει κουμάντο στα κοινά με τη δύναμη του χρήματος και των μέσων ενημέρωσης που κατέχει.

Γιατί ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος στους 6 ½ μήνες που δημαρχεύει δεν έχει φέρει ένα Ευρώ στο Δήμο και κάνει απλή διαχείριση αυτών που παρέλαβε από τον Παρίση.

Και, σε τελική ανάλυση και απλή γλώσσα: Τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και ορισμένους εκ των συνεργατών του δεν τους απασχολεί η ουσία της αρθρογραφίας του «Η», το γιατί δηλαδή στο Δήμο Αργοστολίου δεν δημαρχεύει ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος αλλά (δημαρχεύει) …ο επιχειρηματίας Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ή όπως έχει πει μια παλιοκαραβάνα της δημοσιογραφίας: Τον ενδιαφέρει όχι το γράμμα, αλλά …ο ταχυδρόμος !

Και για να μην κουράζεται ο Θεόφιλος (και όποιοι εκ των συνεργατών του), ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ έχει ταυτότητα και υπεύθυνους εκ του νόμου για ό,τι δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Υ.Γ. Και «πριν λαλήσει ο αλέκτωρ τρις» αποκαλύφθηκε το πόσο υποκριτικό είναι το ενδιαφέρον περί ανωνύμων δημοσιευμάτων του δημαρχιακού περίγυρου, όταν την ίδια ημέρα (!) του συμβάντος εμφανίστηκε στο διαδίκτυο με κραυγαλέα ψεύτικη ταυτότητα και πρόδηλη προέλευση, «αυτόκλητος» υπερασπιστής των Ημετέρων και ταυτόχρονα υβριστής των …Υμετέρων!