Η ανακοίνωση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου μέσα στο κυριακάτικο απομεσήμερο: «Ο Δήμαρχος Αργοστολίου,  ενημερώνει τους πολίτες ότι στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων  από τις υπηρεσίες  του Δήμου πολιτών» είναι σωστή και επιβαλλόμενη μεν, αλλά ταυτόχρονα είναι το λιγότερο προκλητική, αφού φέρνει στην επιφάνεια το μέγεθος της ανευθυνότητας του πρώτου πολίτη του Δήμου Αργοστολίου, του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου.

Και εξηγούμαστε:

Ούτε δύο 24ωρα πριν, την περασμένη Παρασκευή 13 Μαρτίου, ο κ. δήμαρχος συμμετείχε στη συνεδρίαση του συμβουλίου του Πόρου με την παρουσία καμιά 30αριά πολιτών!

Η απορία αυτονόητη για τη συγκέντρωση του Πόρου: Γι’ αυτήν δεν υπήρχε «επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας»;

Ή μήπως δεν είχε δημοσιευτεί από τις 11 Μαρτίου η απόφαση της Κυβέρνησης να συνεδριάζουν όλα τα Συλλογικά Οργανα των Δήμων (μεταξύ αυτών και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων όπως του Πόρου), είτε διά περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη και διά ζώσης μόνο κεκλεισμένων των θυρών; 

Και με λίγα λόγια, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος προκάλεσε …ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ανοικτή στους πολίτες (πάνω από 20 συμμετείχαν) συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πόρου και συμμετείχε μαζί με τους συνεργάτες του αντιδημάρχους Μινέτο και Κουρκουμέλη.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Επί πλέον αυτού υπάρχει ακόμη ένα γεγονός που δείχνει πολύ περισσότερα πράγματα για το πώς ο δήμαρχος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης του.

Πριν από 15 ημέρες, στις 28 Φεβρουαρίου, όταν δεν είχε υπάρξει έξαρση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και κανένα μέτρο προστασίας δεν είχε παρθεί, αναβάλετο «για προληπτικούς λόγους η προγραμματισμένη για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 συνάντηση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου με τους πολίτες του Πόρου στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας λόγω κορωνοϊού»!!!

Ναι, καλά διαβάσατε: Στις 28 Φεβρουαρίου με κανένα μέτρο για τον κορωνοϊό να έχει παρθεί από την Ελληνική Πολιτεία, ματαιωνόταν συγκέντρωση στον Πόρο και 15 ημέρες μετά στις 13 Μαρτίου με τα μέτρα να βγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο και με ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ τις συνεδριάσεις των Συμβουλίων παρουσία πολιτών, ο δήμαρχος συμμετέχει σε ανοικτή συνεδρίαση …στον Πόρο!

Φωτό από τη συγκέντρωση Πόρου

Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο… Ακούγεται απίστευτο το μέγεθος της ανευθυνότητας του πρώτου πολίτη του Δήμου Αργοστολίου απέναντι στο πιο σημαντικό στοιχείο των πολιτών του Δήμου του, την προστασία της υγείας του, αλλά είναι αλήθεια!

Απ’ ότι αποδείχθηκε από τη δημοσιότητα που δόθηκε από την ιδιοκτησίας του (δημάρχου) Θεόφιλου Μιχαλάτου ιστοσελίδα στην ΠΑΡΑΝΟΜΗ συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πόρου παρουσία του δημάρχου και πολιτών και τον τρόπο που χειρίζεται την προστασία της δημοσίας υγείας ο δήμαρχος, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η προσωπική του προβολή!

Και με δυό λόγια, πρώτα η προσωπική προβολή και μετά …η δημόσια υγεία!

Πρώτα οι δημόσιες σχέσεις και μετά …η εφαρμογή των νόμων!

Η αυτονόητη απορία:

Αν στη θέση του Θεόφιλου Μιχαλάτου και δημάρχου Αργοστολίου, ήταν ένας οποιοσδήποτε πολίτης, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ο νόμος; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αν, ας πούμε, κάποιος Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου μάζευε τα μέλη του σε Συνέλευση τι θα γινόταν; Θα παρανομούσε και (σωστά) θα συλλαμβανόταν; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αν, ας πούμε, κάποιος ιδιοκτήτης καφέ μπαρ, έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τους απαγορευτικούς νόμους περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας η αστυνομία θα τον συλλάμβανε και σωστά; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτούμε το απευκταίο να συμβεί κάτι που θα σχετίζεται με τη συγκέντρωση του Πόρου, αλλά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα έπρεπε να πάρει τις ευθύνες του όσο μεγάλες και να είναι.

Και μία συγνώμη δεν αρκεί αν έχει να κάνει με εγκληματικό χειρισμό της προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Όχι δεν είμαστε υπερβολικοί, απλά είμαστε ρεαλιστές όταν μιλάμε για το σημαντικότερο αγαθό της ανθρώπινης ύπαρξης την υγεία.

Και με την δημόσια υγεία, δεν μπορεί κανένας να παίζει, πολύ περισσότερο να την βάζει πάνω από την προσωπική του προβολή ή το ακόμα χειρότερο να αποδεικνύεται ανίκανος να την διαφυλάξει.

Στην αντίθετη περίπτωση και ότι και να ισχύει από τα τρία …πάει σπίτι του.