Η …ένοχη σιωπή και η …μηδενική ανοχή!

– Τσιμουδιά απ’ το Θεόφιλο μετά το επεισόδιο με το Φόρτε, ενώ η δημόσια κριτική …πάει περίπατο…

Να τα βάλουμε σε μια σειρά τα πράγματα με αφορμή την πρόσφατη πρωτοφανή επίθεση του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στον πρώην δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο Μάκη Φόρτε.

Ζήτημα πρώτο: Η επίθεση Μιχαλάτου στο Φόρτε και μάλιστα μέσα στην αίθουσα του ΔΣ είναι πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητη.

Ζήτημα δεύτερο:  Η σιωπή Μιχαλάτου όταν ο Φόρτες διάβασε μέσα στο ΔΣ την καταγγελία του, αλλά και η στάση που ακολούθησε τις επόμενες ημέρες αν και το θέμα διατηρήθηκε στην πρώτη γραμμή της τοπικής επικαιρότητας από τον «Η», είναι το λιγότερο …ένοχη.

Ζήτημα τρίτο: Με μόνη την «ένοχη σιωπή» του ο Μιχαλάτος, αν υποθέσουμε (λέμε αν …αφού ο Φόρτες στην καταγγελία του «επιφυλάσσετε παντός νομίμου δικαιώματός του») ότι ο παθών καταφεύγει στη δικαιοσύνη, τότε ο Μιχαλάτος …«την έχει από χέρι βαμμένη».

Ζήτημα τέταρτο: Το μόνο ορατό κίνητρο για να επιτεθεί με τόσο απερίσκεπτο τρόπο ο Μιχαλάτος στο Φόρτε δημοσίως, αφού δεν υπήρξε διάψευση από καμία πλευρά, είναι η δημοσιευμένη στον «Η» πληροφορία πως ο πρώτος θεωρεί τον δεύτερο να αρθρογραφεί στον «Η» κάνοντας …κριτική μη αρεστή από τον ίδιο στο έργο του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Ζήτημα πέμπτο: Με δεδομένο το κίνητρο της πράξης του Μιχαλάτου γίνεται προφανές αυτό που μέχρι τώρα ουδείς στον περίγυρο Μιχαλάτου και πρώτος ο ίδιος δεν παραδεχόταν: Δεν υπάρχει εκ μέρους του πρώτου πολίτη του Δήμου καμία ανοχή στη δημόσια κριτική των πράξεων του ως δημόσιου προσώπου.

Ζήτημα έκτο: Η μηδενική ανοχή εκ μέρους του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου στη δημόσια κριτική δίνει και την εξήγηση στα φαινόμενα του Μπερλοσκουνισμού στα τοπικά δρώμενα με την εμπλοκή του επιχειρηματία Θεόφιλου Μιχαλάτου στη δημόσια ζωή και τον έλεγχο τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Μάκης Φόρτες

Ζήτημα έβδομο: Το να επιτίθεται ένας εν ενεργεία δήμαρχος σε ένα πρώην δήμαρχο και μάλιστα εντός της αιθούσης του ΔΣ, είναι γενικά ασυνήθιστο γεγονός και ειδικά για την πολιτική ιστορία της Κεφαλονιάς είναι και πρωτοφανές.

Ζήτημα όγδοο: Το να προπηλακίζεται ένας δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα εντός της αιθούσης του ΔΣ από τον δήμαρχο, είναι δηλωτικό στοιχείο του επιπέδου της Δημοτικής Αρχής και αποτελεί στίγμα για το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Ζήτημα ένατο: Ακόμη και να δεχτούμε, για την οικονομία της συζήτησης, πως ο Θεόφιλος Μιχαλάτος έχει δικαίωμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον οποιοδήποτε για κάτι που τον αφορά, ο ανοίκειος (τραμπούκικος στην καθομιλουμένη…) τρόπος που επέλεξε αυτόματα τον ενοχοποιεί και μάλιστα βαριά.

Ζήτημα δέκατο: Το ερώτημα «γιατί στοχοποιήθηκε ο Φόρτες από τον Μιχαλάτο» είναι υπαρκτό. Η απάντηση απλή: Απλά γιατί ο πρώην δήμαρχος δεν καταλαβαίνει από συναλλαγές (και ο νοών νοείτω…) και κάνει τη δουλειά του ως αντιπολίτευση και ο νυν δήμαρχος δεν καταλαβαίνει από …κριτική. 

Ζήτημα ενδέκατο και τελευταίο: Η καταγγελτική διαπίστωση του παριστάμενου στο συμβάν τέως δημάρχου Αλέξανδρου Παρίση: «Ο δήμαρχος άρχισε να εκβιάζει» και η σιωπή του πρωταγωνιστή τσαμπουκά δημάρχου στη διάρκεια του συμβάντος αλλά και μετά….τα λέει όλα ! Η δε προσπάθεια διάψευσης των καταγγελθέντων κατέληξε στη….γελοιοποίηση και στο αντίθετο αποτέλεσμα πολύ δε περισσότερο αφού υπάρχει το σχετικό βίντεο!