Να ξεκινήσουμε με μία σοφή παροιμία: «Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται»!

Και επειδή μια παροιμία εκφράζει με αλληγορικό τρόπο το απόσταγμα μακράς πείρας πολλών ανθρώπων κι έτσι προσλαμβάνει ένα διδακτικό χαρακτήρα, η συγκεκριμένη παροιμία αποδίδει στο έπακρο ότι μόνο «καλός καπετάνιος» δεν αποδείχθηκε πως είναι στη φουρτούνα του κορονοϊού ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος!

Στην αρχή προσπάθησε να περάσει στο ντούκου το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης ανθρωπότητας.

  • Κανένα μέτρο για την δημόσια υγεία έστω και αν είχαν αρχίσει να εκδίδονται οδηγίες από την Kυβέρνηση (π.χ. αθλητικοί χώροι).
  • Καμία απολύμανση στα σχολεία, τα δημοτικά κτίρια κ.λ.π. (…δεν βρίσκουμε στην αγορά απολυμαντικά, δικαιολογήθηκε στο τελευταίο Δ.Σ.).
  • Καμία πρωτοβουλία να συζητηθεί το θέμα του κορονοϊού στο Δ.Σ. έστω και αν είχε κανονική συνεδρίαση (10 Μαρτίου) φθάνοντας στο έσχατο σημείο της υποτίμησης της του προβλήματος που περνάει η δημόσια υγεία με το να βάλει …τελευταίο θέμα στην ημερήσια διάταξη το θέμα του κορονοϊού που είχε βάλει η Λαϊκή Συσπείρωση («Η» 12/3)!
  • Κανένας ενδοιασμός να παραβιάσει το νόμο ξεδιάντροπα αφού συμμετείχε σε ανοιχτή συνεδρίαση του συμβουλίου του Πόρου παρουσία κόσμου, όταν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δύο ημέρες πριν τη συγκέντρωση του Πόρου στις 11 Μαρτίου (ΦΕΚ 55 Α’) ρητά καθοριζόταν ότι όλα τα Συλλογικά Όργανα των Δήμων (μεταξύ αυτών και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων όπως του Πόρου), μπορούσαν να συνεδριάσουν είτε διά περιφοράς, είτε με τηλεδιάσκεψη και διά ζώσης μόνο κεκλεισμένων των θυρών και σε καμία περίπτωση παρουσία κόσμου!

Και ακόμα

  • Την επομένη της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 11 Μαρτίου ανακαλύπτει τον κορονοϊό και την ΜΕΘ και βγάζει την …πρώτη ανακοίνωση για το θέμα! Και είναι τόση η αναλγησία του για την αλήθεια και την υποχρέωση του για τη δημόσια υγεία που στην πρόσφατη συνέντευξή του στον σταθμό ΤΟΥ ισχυρίστηκε ότι «Για κάποιους που κάνουν πικρόχολα σχόλια και κάνουν μόνο κριτική να πω πως πάντα και τα προηγούμενα χρόνια σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, βάζαμε θέμα της Δωρεάς και πως έπρεπε να λειτουργήσει η ΜΕΘ προς όφελος του νησιού»! Πότε και που έβαλε το θέμα της ΜΕΘ στο Δ.Σ. ως αντιπολίτευση; Αλλά κι έτσι να είναι ΓΙΑΤΙ δεν έβαζε το θέμα στο Δ.Σ. και δεν ζητούσε να περιληφθεί στα αιτήματα την προηγουμένη της ανακοίνωσή του;
  • Έχουν περάσει …10 ημέρες (με τη σημερινή) από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 10 Μαρτίου και ΑΚΟΜΗ δεν έχει δημοσιευτεί και φυσικά δεν υλοποιείται η απόφαση για τα «Άμεσα μέτρα πρόληψης από τον νέο κορονοιό για τους εργαζόμενους» που εισηγήθηκε ο σύμβουλος Γιάννης Κουρούκλης!

Αυτό είναι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου που έχει την υποχρέωση από το νόμο να υλοποιεί τις αποφάσεις του Δ.Σ.!

Και μόνο το ότι δεν έχει δημοσιευτεί η απόφαση του Δ.Σ. για τον κορονοϊό 10 ημέρες μετά και ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ η απόφαση για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να πάρει ο Δήμος δείχνει το …«ενδιαφέρον» που υπάρχει εκ μέρους του Θ. Μιχαλάτου για να μην πούμε ότι αποτελεί εγκληματική αμέλεια!

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Θα σταθούμε λίγο στο θέμα των δηλώσεων Μιχαλάτου στον ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη συμμετοχή του ιδίου και δύο αντιδημάρχων του στη συγκέντρωσης του Πόρου:

Ο δήμαρχος «παίζοντας στο δικό του γήπεδο (-σταθμό)», ούτε λίγο ούτε πολύ πήγε να βγει και από πάνω με περίσσεια θράσους υποστηρίζοντας πως «αυτές οι ώρες δεν είναι ώρες που προσφέρονται για να γίνεται μία κριτική χωρίς λόγο»!

Ολόκληρη η δήλωση του δήμαρχου όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ιδιοκτησιακού του ραδιοφωνικού σταθμού είναι:

«Την Παρασκευή ήμουν από το πρωί μαζί με τον αντιδήμαρχο Ελειού – Πρόννων κ. Νίκο Κουρκουμέλη, στον Πόρο για τα προβλήματα . Πήγαμε και είδαμε για την λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, καθώς και των σχολείων και τους χώρους που θα γίνουν μέσα στο 2020 παρεμβάσεις από τον δήμο. Το απόγευμα υπήρχε τοπικό συμβούλιο στον Πόρο και εγώ και ο αντιδήμαρχος δώσαμε το παρών. Δεν υπήρχαν ούτε πολλά άτομα στην αίθουσα και ο ένας ήταν μακριά από τον άλλο. Θεωρώ ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να κάνουν κριτική σε μένα, όμως αυτές οι ώρες δεν είναι ώρες που προσφέρονται για να γίνεται μία κριτική χωρίς λόγο»

ΜΕΘ Αργοστολίου

Και δημοσιεύουμε τις δηλώσεις Μιχαλάτου όχι μόνο για τον ιστορικό του μέλλοντος και την καταγραφή ενός γεγονότος που μόνο ΝΤΡΟΠΗ μπορεί να προκαλεί για τον πρώτο πολίτη του Δήμου, αλλά κυρίως για να καταδειχτεί πως ο δήμαρχος Θεόφιλος έχει την σκληρότητα του επιχειρηματία Μιχαλάτου!

Κυνικά και δίχως ίχνος αισθήματος ευθύνης ΟΜΟΛΟΓΕΙ την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ που διέπραξε και δεν αναλαμβάνει ίχνος από τις ευθύνες που απορρέουν από τη θέση που του έχουν δώσει οι δημότες!

Είναι πράγματι λυπηρό που η συγκυρία σε τούτη τη δύσκολη στιγμή όχι μόνο για την Κεφαλονιά και την Ελλάδα αλλά ολόκληρο τον κόσμο, ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ να συμπεριφέρεται με τόση αναλγησία και με τόση ανευθυνότητα.

Αντί να ζητήσει ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ κάνοντας την αυτοκριτική του και να ανακρούσει πρύμνα …ζητάει και τα ρέστα!

Ειλικρινά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΤΑΓΙΝΕΙ και πολύ δύσκολο να συμβεί στο μέλλον κάτι ανάλογο με κάποιον άλλο δήμαρχο !

Και δικαιούμαστε ως Έλληνες πολίτες να εκφράσουμε δημόσια την απορία μας για την ανυπαρξία μηχανισμού ελέγχου εφαρμογής των νόμων τούτη τη δύσκολη περίοδο.

Προχθές επισημαίναμε:

«Δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτούμε το απευκταίο να συμβεί κάτι που θα σχετίζεται με τη συγκέντρωση του Πόρου, αλλά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα έπρεπε να πάρει τις ευθύνες του όσο μεγάλες και να είναι».

Το φαντάζεστε;

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, όχι μόνο δεν πήρε τις ευθύνες του, αλλά την ίδια ώρα από τον σταθμό ΤΟΥ και δίχως αντίλογο, προκλητικά και κυνικά …ζήτησε και τα ρέστα απ’ όσους του ασκούν κριτική!

Δοξάστε τον!