Η αποκάλυψη ήλθε από τον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό δημοτικό σύμβουλο Διονύση Λυκούδη αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 262/2016 με την οποία εγκρίθηκε η υποβολή της πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της αναβάθμισης του ΧΥΤΥ για το οποίο πριν λίγες ημέρες και μεσούσης της επέλασης του κορονοϊού ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος έβγαλε …θριαμβολογική ανακοίνωση θεωρώντας την πρόσφατη ένταξη του έργου …επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου.

Έγραψε λοιπόν ο Δ. Λυκούδης: «στην ιστορική απόφαση 262/2016 η παράταξη του σημερινού Δημάρχου το καταψήφισε στο Δ.Σ. επικαλούμενοι λόγους που αν όλοι μας τότε ενστερνιζόμασταν σήμερα το έργο θα είχε χαθεί».

Ψάξαμε και βρήκαμε την απόφαση 262/2025 του Δ.Σ. με ΑΔΑ: 7ΣΑΡΩΕ5-ΨΚΑ.

Εκεί λοιπόν αναγράφεται το εξής κατά την ψηφοφορία:

«Ο σύμβουλος της παράταξης «Α.Ε.Κ.» κ. Μιχαλάτος, προτείνει να αναβληθεί το θέμα μέχρι να προετοιμαστούν καλύτερα ώστε να ξεκινήσει ένας διάλογος μεταξύ επιστημόνων και ειδικών στο αντικείμενο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες του νησιού»!!!

Και αμέσως μετά κατά την ψηφοφορία η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με την ΕΔΑΚΙ για την υποβολή της πρότασης για ένταξη στο ΕΣΠΑ υπερψηφίστηκε …«μειοψηφούντων των συμβούλων κ.κ. Μιχαλάτου, Αραβαντινού, Μινέτου που ψηφίζουν την πρότασή τους»!!!

Έτσι λοιπόν:

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Γι’ άλλη μία φορά και για άλλο ένα θέμα ο σημερινός δήμαρχος αποδεικνύει πως όλα τα προηγούμενα χρόνια ΕΚΑΝΕ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στον Παρίση καταψηφίζοντας όλα αυτά που σήμερα …προτείνει και ψηφίζει!

Και για να θυμηθούμε κάποια από αυτά που έχουν δημοσιοποιηθεί: …Ολους τους προϋπολογισμούς, τα τεχνικά προγράμματα και τα δημοτικά τέλη των προηγουμένων ετών, όπως και τα ετήσια τουριστικά προγράμματα δράσης!

Χαρακτηριστικότερο όλων είναι η περίπτωση που έγινε και πρωτοσέλιδο στον «Η» την επομένη της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 7/12/2019 με τον ενδεικτικό τίτλο: «Η παράταξη του Θεόφιλου, ψήφισε ό,τι καταψήφισε» με αναφορά την ψήφιση από τον Θεόφιλο του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος για το τελευταίο τετράμηνο του 2019 όταν λίγους μήνες πριν είχε …καταψηφίσει τον ίδιο προϋπολογισμό και το ίδιο τεχνικό πρόγραμμα!

Ο δήμαρχος και οι συν αυτώ είχαν
καταψηφίσει το έργο του ΧΥΤΥ!

Και το καλύτερο:

Μπροστά στην προβολή και την δημοσιότητα η Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου Μιχαλάτου γι’ άλλη μία φορά αποδεικνύει πως …«δεν έχει ιερό και όσιο»!

Εν μέσω κορονοϊού και με τους πολίτες «αλλού να πατάνε και αλλού να βρίσκονται» ο δήμαρχος Θεόφιλος επέλεξε την ένταξη ενός έργου για να προβληθεί και να δείξει πως …υπάρχει και μάλιστα ενός έργου που όπως αποκαλύπτεται …μόνο δικό του δεν είναι και το μόνο που έχει προσφέρει για την επιτυχή κατάληξή του είναι …να το καταψηφίσει στην εκκίνησή του!

Το μόνο πάντως που κατάφερε ήταν, αφενός να καταδείξει μια αναλγησία προς τους πολίτες που περνάνε τις χειρότερες στιγμές που θα μπορούσε από την πανδημία του κορονοϊού και αφετέρου …να ξεφτιλιστεί με την αποκάλυψη πως …«δεν δικαιούται δια να ομιλεί»!