«Πάγωσε» όλη η τοπική κοινωνία χθες βράδυ όταν στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο σήμανε κόκκινος συναγερμός, αφού το δείγμα του 30χρονου Έλληνα μάγειρα, που ήρθε πρόσφατα από τη Σουηδία στην Κεφαλονιά, βγήκε θετικό στον κορονοϊό, δίνοντας το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της θανατηφόρου ασθένειας στο Νησί μας.

Ήδη «στο πόδι» βρίσκεται το Πυργί, στο οποίο διαμένει ο 30χρονος με την Κεφαλονίτισσά σύζυγό του και τα τρία παιδιά του, ενώ η περιοχή έχει μπει σε μια άτυπη «καραντίνα», καθώς από την ώρα που έγινε γνωστό το περιστατικό στην περιοχή επικρατεί ανησυχία και φόβος. Ο ίδιος παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό,  όπως και όλη η οικογένειά του, με ήπια συμπτώματα της νόσου.

Από το Νοσοκομείο και την Πολιτική Προστασία, έχουν κινηθεί όλες οι διαδικασίες για την «ιχνηλάτηση» του περιβάλλοντος του 30χρονου και των «διαδρομών» που ακολούθησε από την ημέρα που ήρθε στην Κεφαλονιά και κυρίως απ’ όταν προσήλθε στο Νοσοκομείο με συμπτώματα ανοσμίας και πυρετού και του πήραν δείγμα, το οποίο βγήκε χθες το βράδυ θετικό στην ασθένεια.

Ήδη 13 γιατροί και νοσηλευτές με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο 30χρονος και η γυναίκα του με το παιδί τους έχουν τεθεί σε «καραντίνα» στα σπίτια τους, ενώ τσεκάρονται οι επαφές του ίδιου και όλων των μελών της οικογένειάς του σε Πυργί, Σάμη και Αργοστόλι.

Παράλληλα, χθες βράδυ πάρθηκε δείγμα από τη σύζυγό του και τα παιδιά τους και αναμένονται έως αύριο τα αποτελέσματα από το Νοσοκομείο του Ρίου, στο οποίο απεστάλησαν σήμερα.

Επιστολή του δημάρχου Σάμης στο Νίκο Χαρδαλιά

Στο μεταξύ, με τη σύμφωνη γνώμη του αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού, ο δήμαρχος Σάμης Μάκης Μονιάς απέστειλε επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά , με την οποία ζητείται να μπει σε «καραντίνα» όλη η Κοινότητα του Πυργίου, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην περιοχή, αλλά και στην Κεφαλονιά γενικότερα.

Δ.Δ.-