Τελικά είναι …άπαιχτος ο Θεόφιλος! Μεγάλη …μαλαγάνα όπως εύστοχα τον χαρακτηρίσαμε! Γι’ άλλη μία φορά απέδειξε πως δεν δέχεται καμία υπόδειξη και από κανέναν.

Ακόμη και την προσωπική του αξιοπρέπεια βάζει στην άκρη μπροστά στο «εγώ» του! Αφορμή για τα παραπάνω το προχθεσινό Δ.Σ. που για πρώτη φορά έγινε με τηλεδιάσκεψη μέσω Skype.

Άγνωστο για ποιο λόγο, αφού κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει εξηγήσεις, τα Μέσα Επικοινωνίας …αποκλείστηκαν, αν και η τεχνολογία δίνει αυτή τη δυνατότητα, όπως συμβαίνει με τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που μπορούν και τις παρακολουθούν τα ΜΜΕ όταν γίνεται με τηλεδιάσκεψη.

Ελπίζουμε και για να το σταματήσουμε εδώ …ότι ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που αποκλείστηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης. Εντάξει Θεόφιλε; Εντάξει Νικόλα;

Βέβαια ο «Η» φρόντισε να βρει τα βίντεο της συνεδρίασης και να έχουμε μια πλήρη εικόνα του τι συνέβη.

Πρώτα απ’όλα για πρώτη φορά η πρώτη δύναμη στο Δ.Σ. η Παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ του Αλέξανδρου Παρίση έδειξε ότι …υπάρχει! Και το λέμε αυτό, γιατί με εισηγητή το Γιάννη Λυκούδη, παρουσίασε μιά πληρέστατη εισήγηση για το θέμα των ημερών, τη λήψη μέτρων για τον κορονοϊό. Μοναδική απουσία της παράταξης ο Νίκος Ανουσάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει να κάνει με …τεχνικές δυσκολίες συμμετοχής.

Το βάρος της εισήγησαν το σήκωσε, εκτός του Γιάννη Λυκούδη, και ο έτερος Λυκούδης, ο Διονύσης.

Και πάμε στη συνεδρίαση…

Η Δημοτική Αρχή, με πρώτο και καλύτερο τον δήμαρχο Θεόφιλο Μιχαλάτο, γι’ άλλη μία φορά απέδειξε και σε αυτή τη συνεδρίαση πως …δεν αντέχει το διάλογο.

Ιδού τα νέα της «κατορθώματα»:

Θεόφιλος Μιχαλάτος

1ον) Παρά το νόμο, η Δημοτική Αρχή (η εισηγήτρια Παράταξη του Παρίση για τα ησυχότερα όπως φάνηκε δεν επέμεινε και σωστά…), έβαλε μαζί με το θέμα για τον κορονοϊό που προκλήθηκε η συνεδρίαση -και απ’ ότι ακούστηκε θα έπρεπε αποκλειστικά να απασχολήσει τη συνεδρίαση- …ακόμη τρία θέματα!

2ον) Για άλλη μία φορά πρόεδρος και δήμαρχος έβαλαν …τελευταίο το θέμα του κορονοϊού (όπως έπραξαν και στην προηγούμενη συνεδρίαση!) προφανώς με κουτοπόνηρη σκέψη …να έχουν κουραστεί οι δημοτικοί σύμβουλοι!

3ον) Και αυτή τη φορά δήμαρχος και πρόεδρος, Θεόφιλος και Νικόλας, ήταν επιθετικοί μέχρι προσβλητικοί σε κάθε αντίθετη φωνή. Λυκούδης Διονύσης, Φόρτες και Κουρούκλης την πλήρωσαν γι’ άλλη μία φορά και ηπιότερα Γιάννης Λυκούδης και Γρηγορόπουλος!

Νίκος Βαλλιανάτος

Ιδιαίτερα αυτή τη φορά, ο Δ. Λυκούδης έκανε ομηρικούς καυγάδες κάθε φορά που τον διέκοπταν…

4ον) Γι’ άλλη μία φορά ο πρόεδρος Νικόλας Βαλλιανάτος εφάρμοσε …τη γνωστή του τακτική «διά των παρασίτων», που εύστοχα του είχε πει σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Νίκος Ανουσάκης. Δεν προλάβαιναν να αρθρώσουν πρόταση οι Φόρτες, Λυκούδης και Κουρούκλης και άρχιζε τη γνωστή του τακτική …«τελείωνε» και δώστου …. «τελείωνε» και αν κάποιος διαμαρτυρόταν τον άρχιζε στο …«καλά μην εκνευρίζεσαι»!

«Μια ζωή …Βαλλιανάτος» που έχει πει την ατάκα που έγραψε ο Φόρτες που τον ξέρει πολύ καλά, ο οποίος και απ’ ό,τι φαίνεται στα τελευταία Δ.Σ. …«φουμάρει» κανονικά το Νικόλα, φέρνοντάς τον σε εμφανή αμηχανία!

5ον) Συχνές-πυκνές οι σπόντες και τα υπονοούμενα (κυρίως από τον πρόεδρο) για την κριτική που ασκείται από Μέσα Ενημέρωσης (μεταξύ των οποίων και ο «Η»), αλλά …«μόνοι τους τα λένε μόνοι τους τα ακούνε», αφού πλέον κανείς δεν ασχολείται με τις μη ανοχές της Δημοτικής Αρχής στην κριτική.

6ον) Στο θέμα της εκλογής από το Δ.Σ. δύο συμβούλων, του ενός από την Δημοτική Αρχή και του άλλου από τη αντιπολίτευση στο Συντονιστικό Οργανο της Πολιτικής Προστασίας, έπεσε γέλιο, όταν αποκαλύφθηκε πως άλλα λέει η Απόφαση που έβγαλε ο δήμαρχος, άλλα η εισήγηση της Υπηρεσίας και άλλα …πρότεινε στο Δ.Σ. ο Θεόφιλος!

«Χαίρε χάος αμέτρητο»…

Τελικά, με αμφισβητούμενη και ταυτόχρονα ισχνή πλειοψηφία μιας ψήφου (11 ναι, 10 όχι, 2 λευκά) ψηφίστηκε η πρόταση του δημάρχου για τον Γιώργο Τσιλιμιδό, ως εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής στο Σ.Ο.

Τα 11 ναι ήταν 8 του δημάρχου (έλλειπε η Μίνα Γαβριελάτου), οι δύο συνοδοιπόροι πλέον του Θεόφιλου από την παράταξη Φόρτε, ο Πεφάνης (πρόεδρος ΚΕΔΗΚΕ) και ο Γαβριελάτος (πρόεδρος ΕΔΑΚΙ), ο επίσης συνοδοιπόρος του Θεόφιλου από την παράταξη Παρίση, Παναγής Βανδώρος (διευθύνων σύμβουλος ΕΔΑΚΙ) και …ο προαλειφόμενος και φρέσκος συνοδοιπόρος Σπύρος Ματιάτος και παλιόφιλος του Γνήσιου.

7ον) Τελικά η δημοκρατικότητα και οι αντοχές στο διάλογο του δημάρχου Θεόφιλου φάνηκαν στην διάρκεια της απόφασης για τα μέτρα που θα λάβει ο Δήμος για τον κορονοϊό, όταν σε κάποια στιγμή δείχνοντας εκνευρισμό και την ώρα που μιλούσε για την πρότασή του, ο Αλέξανδρος Παντελειός, ακούγεται να λέει «ωραία, στείλετε ό,τι προτάσεις θέλετε και θα μπούνε στην απόφαση», με εμφανή πρόθεση …να ξεφορτωθεί όσους είχαν διάθεση για συζήτηση!

Και σε ελεύθερη μετάφραση …«άντε να τελειώνουμε, αφού έτσι κι αλλιώς ότι θέλω ΕΓΩ θα γίνει, όπως και την προηγούμενη φορά» ή αλλιώς …«Λε τα σε μουά»!

Η Μαλαγανιά του …Μαλαγάνα σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια!

Το καλύτερο όλων ήταν γι’άλλη μία φορά με πρωταγωνιστές τους Γνήσιο-Βαλλιανάτο.

Η διαδικασία βρισκόταν στην ψηφοφορία που αναφέραμε πιο πάνω στο 6ο σημείο.

Αρχικά λοιπόν ο πρόεδρος Βαλλιανάτος ανακοινώνει πως τον Τσιλιμιδό ψήφισαν 13, 9 όχι και 2 λευκά. Οπότε πετάγετε ο Δ. Λυκούδης και λέει στον πρόεδρο «πες τους έναν-έναν τους 13», για να του απαντήσει ο Βαλλιανάτος με τη γνωστή του ετοιμολογία «πες μου έναν που δεν ψήφισε». Ο πρόεδρος κάτω από την επιμονή του Δ. Λυκούδη αναγκάζεται να πει ένα-ένα τα ονόματα οπότε μόλις φθάνει στον 13ο και ακούγεται το όνομα του …Παρίση έγινε ο χαμός!

Πρώτος ακούγεται ο Δ. Λυκούδης, ο οποίος του λέει …«να ο ένας που είπες» και συνέχισε «ο Παρίσης ψήφισε όχι» για να το επιβεβαιώσει αμέσως ο Γνήσιος!

Ο Βαλλιανάτος δεν έβγαλε «κιχ» και ο Δ. Λυκούδης βρήκε βέβαια αφορμή για να πει …διάφορα (λάιτ είναι η αλήθεια…) «γαλλικά» στο Βαλλιανάτο!

Τελικά, είναι δύσκολες εποχές για …δημάρχους και προέδρους, γι’ αυτό και η δικιά μας συμβουλή, τόσο στο  Νικόλα, όσο και στον Θεόφιλο, είναι μία: Μαζευτείτε όσο είναι καιρός!