Κάθε μέρα που περνάει έρχεται και μια επιβεβαίωση του πόσο …αναξιόπιστους είναι ο δήμαρχος Θεόφιλος, οπότε και …«δεν μας αφήνει ν’ αγιάσουμε»!

Απολαύστε το νέο του κατόρθωμα:

Πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από τις 7 του περασμένου Δεκεμβρίου στο Δ.Σ. άρχισε να αποκαλύπτεται η αναξιοπιστία του Θεόφιλου σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια όταν εισηγήθηκε και «ψήφισε ό,τι καταψήφισε» (όπως ήταν το εύστοχο πρωτοσέλιδο του «Η» την επομένη της συνεδρίασης) και συγκεκριμένα τον προϋπολογισμό του τελευταίου τετραμήνου του 2019 όταν λίγους μήνες πριν είχε …καταψηφίσει ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης τον ολόιδιο προϋπολογισμό για το ίδιο έτος 2019!

Έκτοτε ο δήμαρχος Θεόφιλος έχει δώσει …ρεσιτάλ αναξιοπιστίας!

Οποιο θέμα σήμερα είναι ίδιο με κάποιο της περιόδου που σαν αντιπολίτευση το καταψήφιζε (στην καλύτερη περίπτωση ψήφιζε …λευκό) τώρα…το ψηφίζει «εν χορδαίς οργάνοις»!

Αφορμή για το σημερινό μας άρθρο είναι η πάγια προκαταβολή που παίρνουν όλοι οι πρόεδροι και των 34 κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου (και όλων των Δήμων εννοείται) για να κάνουν μικροέργα της καθημερινότητας στην κοινότητά τους και στο τέλος του χρόνου καταθέτουν στο Δήμο τα αντίστοιχα τιμολόγια για να βεβαιώσουν τη δαπάνη που έκαναν (π.χ. δημοτικός φωτισμός, καθαριότητα κ.λπ.).

Το ύψος της πάγιας προκαταβολής για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα ανάλογα με τον πληθυσμό της ανέρχεται στο ποσό των:

α) 1.000 ευρώ για τις Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό έως και 300 κατοίκους, που είναι οι 16 εκ των 34 Κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου

β) 2.000 ευρώ για τις Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 301 έως 2.000 κατοίκους που είναι οι 17 εκ των 34 κοινοτήτων του Δήμου Αργοστολίου.

γ) 6.000 ευρώ για τις Κοινότητες με μόνιμο πληθυσμό από 10.001 έως 50.000 κατοίκους που είναι το Αργοστόλι.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Με εισηγητή λοιπόν τον ίδιο τον δήμαρχο Θεόφιλο ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε στις 24 Μαρτίου τη σύσταση πάγιας προκαταβολής για τις Κοινότητες του Δήμου Αργοστολίου έτους 2020, ποσού 56.000 ευρώ με την κατανομή που αναφέραμε πιο πάνω για κάθε κοινότητα (απόφαση 38/2020 με ΑΔΑ: ΩΙΓΩ46ΜΓΤΤ-ΗΦΠ που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ προχθές 31 Μαρτίου).

Που βρίσκεται η είδηση;

Τρία χρόνια πριν στις 15/3/2017 ο τότε αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Θεόφιλος Μιχαλάτος ψήφισε …ΛΕΥΚΟ (δίχως μάλιστα να αναφέρεται …ΚΑΜΙΑ αιτιολόγηση της ψήφου στην απόφαση) στην έγκριση της αντίστοιχης απόφασης για την σύσταση πάγιας προκαταβολή προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και Τοπικών Κκοινοτήτων του Δήμου Κεφαλλονιάς οικ. Έτους 2017 (απόφαση 54/2017 με ΑΔΑ: ΩΙΓΩ46ΜΓΤΤ-ΗΦΠ)!

Σημειώστε ότι τα δύο επόμενα χρόνια 2018, 2019 ο (και αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής τότε) Θεόφιλος Μιχαλάτος ήταν απών κατά τη συνήθη τακτική του τότε, από τη λήψη των αντίστοιχων αποφάσεων.

Ευθύνεται λοιπόν ο «Η» που ο δήμαρχος Θεόφιλος γι’άλλη μία φορά αποδεικνύεται αναξιόπιστος και επιβεβαιώνει ότι εκλέχθηκε …εκτός των άλλων και λαϊκίζοντας με στείρα αντιπολίτευση στον Γνήσιο;

Γι’ αυτόν βέβαια δεν έχει σημασία τι γράφουμε (το γράμμα που του έχουμε πει…) αλλά ποιος τα γράφει (ο ταχυδρόμος που του έχουμε επίσης πει…) οπότε και …τραμπούκισε τον Φόρτε ως τον «ταχυδρόμο» για όσα καθημερινά αποκαλύπτει ο «Η» για τον «βίο και την πολιτεία του» δημάρχου Θεόφιλου, ο οποίος ως άλλος ψευτόμαγκας του Ψυρή με το που τον κατάγγειλε ο τελευταίος έκανε «την πάπια»!