Θα παραθέσουμε μόνο τα γεγονότα δίχως κανένα σχολιασμό εκτός ενός στον επίλογο.

Aλλωστε από μόνα τους τα γεγονότα αρκούν για την είδηση…

Ας τα πάρουμε λοιπόν στη σειρά τα γεγονότα.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε με Skype στις 26 Μαρτίου ψηφίστηκαν δύο θέματα παρεμφερή.

Και τα δύο αφορούσαν την απευθείας ανάθεση από το Δ.Σ. της προμήθειας καυσίμων 2020 το ένα για την Δ.Ε. Αργοστολίου (ΑΔΑ: 6ΠΧΜ46ΜΓΤΤ-8Μ2) και το άλλο για την Δ.Ε. Ελειού-Πρόννων (ΑΔΑ: 634Ψ46ΜΓΤΤ-Κ0Τ).

Και τα δύο εγκρίθηκαν με τους ίδιους ψήφους δημοτικών συμβούλων και συγκεκριμένα:

Την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν 15. Οι 7 παρόντες της παράταξης Μιχαλάτου (Σπαθής, Μινέτος, Μιχαλάτου, Σαμούρης, Τσιλιμιδός, Βαλλιανάτος και Κουρκουμέλης), 3 από την παράταξη Παρίση οι Βανδώρος, Παπαδάτος και Ματιάτος, 2 από την παράταξη Φόρτε οι Γαβριελάτος, Πεφάνης και οι 3 της παράταξης «Κεφαλονιά νησί για όλους» Παντελειός, Τρωϊάννος και Κεκάτος.

Την πρόταση του Φόρτε (ότι κακώς εγκρίνει την προμήθεια το Δ.Σ, αφού αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής) την ψήφισαν 6. Ο Φόρτες και 5 από την παράταξη του Παρίση οι Παρίσης, Λυκούδης Δ. Λυκούδης Γ., Πολλάτος, Μενάγιας, ενώ ο Κωνσταντάκης την ψήφισε με επιφύλαξη.

Και, τέλος, οι 2 σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κουρούκλης, Γρηγορόπουλος ψήφισαν κατά.

Από κει και πέρα:

Βανδώρος και Παπαδάτος προ πολλού έχουν αυτομολήσει στο πλευρό του δημάρχου όντας ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΑΚΙ και ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΕΔΑΚΙ.

Γαβριελάτος και Πεφάνης και αυτοί προ πολλού έχουν αυτομολήσει στο πλευρό του δημάρχου όντας ο πρώτος πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ και ο δεύτερος πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ.

Και οι τέσσερεις ας σημειωθεί ότι είναι έμμισθοι.

Θ. Μιχαλάτος

Οι τρεις σύμβουλοι της παράταξης Παντελειού συνήθως συνεργάζονται με τον δήμαρχο Θεόφιλο ψηφίζοντας κατά κανόνα τις προτάσεις του, ανταποκρινόμενοι στις …«μαλαγανιές» του αφού δεν χάνει ευκαιρία να τους γαλουφιάζει δημόσια, ενώ πήραν και δύο θεσούλες, τη μία στο Λιμενικό Ταμείο με τον Τρωϊάνο τακτικό μέλος και τον Παντελειό αναπληρωματικό και την άλλη στη ΔΕΥΑΚ με τον Κεκάτο και ποστιάχτηκαν και σε κάποιες σημαντικές επιτροπούλες, όπως στην Επιτροπή του προγράμματος Leader ο Τρωϊάννος και στην Τουριστική Επιτροπή ο Παντελειός και ο Τρωϊάννος

Μένει ο Ματιάτος για να συμπληρώσει τον πίνακα των συμβούλων που «βάζουν πλάτη» σχεδόν μόνιμα στον Θεόφιλο, ο οποίος τον …«φλερτάρει» αδιάκοπα.

Οι πληροφορίες τον φέρνουν να είναι ο πρώτος που ακολουθεί την αντίστροφη από τους άλλος πορεία: Πρώτα αυτομολεί στο πλευρό του δημάρχου και ακολουθεί …«η καρέκλα». Και τι «καρέκλα»… Αρχοντας και πάλι των Βαρτσαμοφραγκάτων και των περιχώρων τους, αντιδήμαρχος παρακαλώ των Ομαλών !

Σπ. Ματιάτος

Μόνο που για να γίνει αυτό θα πρέπει ή να εγκρίνει την «καρέκλα» του αντιδημάρχου η πλειοψηφία της παράταξης του Γνήσιου ή να ανεξαρτητοποιηθεί!

Μένει να δούμε τι από τα δύο θα διαλέξει ο πατριάρχης της Αυτοδιοίκησης στην Κεφαλονιά, εκτός και ….προτιμήσει να παραμείνει πιστός στον Γνήσιο…

Και ο επίλογος –σχόλιο:

Πάντως λίγες ημέρες από την 1η του Σεπτέμβρη που ανέλαβε τα ηνία του Δήμου ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στις 5/9 ο «Η» κυκλοφόρησε με το πρωτοσέλιδο «Έντιμη συνεργασία ή ….πολιτική συναλλαγή;».

Στους 7 μήνες που ακολούθησαν ο δήμαρχος Θεόφιλος δείχνει να έχει επιλέξει το δεύτερο!

Μόνο που δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι συνήθως οι πολιτικές συναλλαγές …βουλιάζουν μεσοκάναλα!