Δήμαρχε Θεόφιλε, Σε καταλαβαίνω απόλυτα! Από τη στιγμή που είναι τοις πάσι γνωστό ότι δεν αντέχεις την κριτική, τι διάολο θέλει ο «Πολιτικός Αναλυτής» του «Η» σχεδόν κάθε μέρα να σε κάνει «ρόμπα»;

Έλα ντε;

Σε έχει απασχολήσει όμως αλήθεια το γιατί καθημερινά αποκαλύπτονται τα έργα και οι ημέρες σου σε σημείο που δεν μπορείς-δεν τολμάς να απαντήσεις; Μία φορά το τόλμησες με την περιβόητη συγκέντρωση του Πόρου με το που σκάσανε τα μέτρα για τον κορονοϊό και εσύ ο δήμαρχος με τους αντιδημάρχους σου «τα έγραψες» κανονικά συμμετέχοντας και …βλαστήμησες την ώρα και τη στιγμή…

Από τον τρόπο που αντιδράς λοιπόν, νομίζω πως όχι!

Δυστυχώς, για σένα, δεν έχεις καταλάβει, δήμαρχε Θεόφιλε ότι είσαι δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα ο πρώτος πολίτης του Δήμου μας και υπόκεισαι, οφείλεις να υπόκεισαι, στη βάσανο της δημόσιας κριτικής!

Δήμαρχος δίχως κριτική δεν είναι δήμαρχος!

Είναι μια …καρικατούρα εκλεγμένου άρχοντα!

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο…

Δεν έχεις καταλάβει, κύριε Μιχαλάτε επιχειρηματία, ότι οι νόμοι της αγοράς και του επιχειρείν στη δημόσια ζωή δεν βρίσκουν σύμφωνους αρκετούς – τους περισσότερους των πολιτών, μεταξύ αυτών και τον υποφαινόμενο!

Και για να μην πολυλογάμε, «δεν χρειάζεται νάσαι γραμματιζούμενος», πούλεγε και η νόνα μου, για να καταλάβεις, δήμαρχε Θεόφιλε, ότι «και να θέλω ν’αγιάσω» δεν με αφήνεις ήσυχο…

Και ξέρεις το γιατί;

Γιατί δεν σε ενδιαφέρει τι γράφω αλλά …ποιός είμαι!

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δεν σου αρκεί η ξεκάθαρη εξήγηση που σου έχει δοθεί από τις στήλες αυτής της εφημερίδας πως «ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ έχει ταυτότητα και υπεύθυνους εκ του νόμου για ό,τι δημοσιεύεται στην εφημερίδα»!

Και δεν ανέχεσαι εσύ, ένας επιτυχημένος επαγγελματίας, ότι απέναντι σου έχεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ δημοσιογράφους και μια ημερήσια επαρχιακή Εφημερίδα (με Ε κεφαλαίο) με ιστορία στην Κεφαλονιά και τον Ελληνικό Επαρχιακό Τύπο!

Δεν μπορείς να δεχτείς ότι υπάρχουν και άλλες εκτός του χρήματος αξίες!

Εσύ το χαβά σου…

Σου έχει γίνει έμμονη ιδέα: «Ποιος είναι ο Πολιτικός Αναλυτής»;

Ο Κούτσης, ο Λάλας, ο ένας, ο άλλος …ο Φόρτες!

Σε κάνει ο τελευταίος «να σε κλαίνε και οι ρέγκες» στο Δ.Σ. κι εσύ εκεί!

Έχεις απέναντί σου ένα δήμαρχο 12 χρόνια σερί όσο κανένας άλλος στην Κεφαλονιά, με έργο και ιστορία στην ελληνική Αυτοδιοίκηση, κι εσύ αντί να ζητήσεις τη συνεργασία του προσέτρεξες στους κανόνες της αγοράς για να τον προσεταιριστείς… Άλλο πράγμα όμως αγορά και άλλο Αυτοδιοίκηση, Θεόφιλε!

Είχες την εντύπωση πως ο Φόρτες «θα σου κάτσει» με το να δώσεις έμμισθες καρέκλες στους «δικούς» του και ενδεχόμενα και στον ίδιο να έδωσες, αλλά …«κόκορος»!

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες τι εστί …Φόρτες!

Νόμιζες πως με το χρήμα και τις καρέκλες όλα γίνονται, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εκλογές που «ξεδόντιασες» το Φόρτε έχοντας δίπλα σου (καλύτερα …στα πόδια σου) όλα τα τοτέμ του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ…

Αμ δε…

Βέβαια έτσι πορεύεσαι ακόμα και τώρα που μιλάμε κι’ αφού η μεταγραφή του «ιερού τέρατος» των Ομαλών συνετελέσθη!

Εσύ λοιπόν, αντί να ζητήσεις ανοιχτά και καθαρά τη θεσμική συνεργασία του Φόρτε, προτίμησες να έχεις δίπλα σου κάποιους κολαούζους, που μια ζωή πουλάνε εξυπνάδα σε όλα τα αφεντικά τους και που έχουν βρει τον τρόπο να σου φυτεύουνε εμμονές στο μυαλό βγάζοντας τα προσωπικά τους απωθημένα.

Κι εσύ «τσιμπάς»!

Και σ’είχα για πιο ξύπνιο, ρε Θεόφιλε!

Τα κάνεις δύσκολα, ενώ είναι τόσο απλά!

Και ξέρεις κάτι; Χάνεις και από το δίκιο σου…

Πάμε λοιπόν στο πρωταπριλιάτικο ψέμα που σου ξεφούρνισε τεχνηέντως ο εξ αριστερών σου (τρομάρα του…) κι εσύ δίχως πολύ σκέψη υπό την επήρεια των εμμονών που σου έχει φυτέψει (είπαμε… «ο ταχυδρόμος, όχι το γράμμα») έδωσες την εντολή στους εκτελεστικούς σου και βγήκε «η είδηση» μέσα από το πρωταπριλιάτικο ψέμα – αν και η διαφορά του από ένα συνηθισμένο face news είναι ελάχιστη!

Η ερώτηση απλή:

Κέρδισες;

Και η απάντηση εξ ίσου απλή:

Το αντίθετο! Έχασες!

Ή μήπως νομίζεις ότι απασχολεί τον κόσμο και όλοι έχουν τις δικές σου εμμονές, ιδιαίτερα τούτη τη φάση με τον κορωναϊό επί θύραις όλων …το ποιος είναι ο «Πολιτικός Αναλυτής» του ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ;

Το τι γράφεται όμως, σίγουρα απασχολεί τον κόσμο, γι’ αυτό και δόξα το Θεό ο ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ και το PORTAL του kefalonianmantata.gr διαβάζονται μανιωδώς!

Εκτός εσού και των κολάκων σου που σε περιτριγυρίζουν και που «δεν σας νοιάζει το γράμμα αλλά ο ταχυδρόμος» γι’αυτό και πάτε «κατά διαόλου»…

Το μόνο που πέτυχες Θεόφιλε με την ψευτοείδηση περί του προστίμου στο Φόρτε ήταν να τον κάνεις πρόσωπο της ημέρας και να μας κάνεις φίρμες και σε αυτούς που δεν μας ήξεραν, εμένα τον «Πολιτικό Αναλυτή» και τον «Αριστοφάνη το νεώτερο» του kefaloniapress!

Τίποτε άλλο! Ας είσαι σίγουρος…

Και για να τελειώνουμε …για σήμερα εννοείται!

Σου κάρφωσε στο τσερβέλο ο γνωστός τοις πάσι διαχρονικός υπηρέτης των πολλών αφεντάδων, το πρωταπριλιάτικο κι εσύ «τσίμπησες σαν χάνος»…

Καλά δεν σκέφτηκες πως την 1η Απριλίου, συνηθίζεται να λέγονται ΜΟΝΟ καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου και το συγκεκριμένο «έκανε κρα από τα πέρα αμπέλια» πως μόνο τέτοιο δεν ήταν;

Πολύ περισσότερο που είχε προηγηθεί το περιστατικό στο Δ.Σ. εδώ κι ένα μήνα όταν αγαπητέ Θεόφιλε δεν είχες το σθένος να απαντήσεις στη δημόσια καταγγελία του Φόρτε ότι τον προπηλάκισες (!) μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. λέγοντάς του ότι αυτός γράφει στον «Η» τα κείμενα που σου ασκούν κριτική και επί πλέον ότι τον απείλησες (!) «να βρει δικηγόρο για να σε αντιμετωπίσει»!

«Ρόμπα» σε έκανε κι «έκατσες κότα»… Ή μήπως δεν είναι αλήθεια;

Αν δεν με πιστεύεις δες την καταγγελία του Φόρτε φαρδιά πλατιά δημοσιευμένη στην απόφαση 89/10-3-2020 του Δ.Σ. και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ:ΨΨΖ046ΜΓΤΤ-49Ω και τη δικιά σου μη απάντηση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής για τον ιστορικό του μέλλοντος!

Και τώρα τι;

Τώρα αγαπητέ Θεόφιλε …όπως έστρωσες θα κοιμηθείς!

Διατελώ ευπειθέστατος …στο αξίωμά σου εννοείται

«Πολιτικός Αναλυτής»