Η είδηση είναι γνωστή και έκανε τον γύρο της Ελλάδας ταρακουνώντας ακόμη και τον Μητσοτάκη αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Η δημαρχίνα της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου παρευρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. σε λειτουργία την Κυριακή των Βαΐων στον Άγιο Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα, που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης.

Και μόνο του το γεγονός είναι προκλητικό και πολύ περισσότερο αποτέλεσε είδηση που η δημαρχίνα είναι στέλεχος της Ν.Δ. και έχει προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Με το που βγήκε λοιπόν η είδηση παρενέβη ο εισαγγελέας και με εντολή του συνελήφθηκαν δημαρχίνα και Μητροπολίτης και παραπεμφθήκαν σε τακτική δικάσιμο το Μάιο!

Έτσι δουλεύει το συντεταγμένο κράτος και μπράβο!

Δεν μπορεί ο κάθε δήμαρχος, όπως «ο δικός μας», να βγάζει διαγγέλματα για την πανδημία και περί εφαρμογής των νόμων και …ο ίδιος να παρανομεί!

Η διαφορά από την Κέρκυρα είναι ότι ο δήμαρχος Κεφαλονιάς δεν συνελήφθη και δεν παραπέμφθηκε σε δίκη για την παράνομη συμμετοχή του στη συγκέντρωση στον Πόρο στις 13/3!

Απλά το επισημαίνουμε …γι’ άλλη μία φορά και το αφιερώνουμε στα …«εξαπτέρυγα» του δημάρχου, που του ρίχουν …«σπάτουλα» νυχθημερόν μέχρι πατώματος!

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Το επίσης κοινό των δύο συμβάντων είναι πως και των δύο δημάρχων οι απαντήσεις για την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, είναι στο ίδιο μήκος κύματος …«άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Τουλάχιστον η Υδραίου μεταγενέστερα ζήτησε συγγνώμη, ενώ «ο δικός μας» δήμαρχος σφυρίζει, όπως πάντα, αδιάφορα…

Πάμε τώρα σ’ ένα άλλο θέμα, στους αθλητικούς χώρους.

Σιγά μην απαντήσει με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ ο Θεόφιλος στα 11+ 7 ερωτήματα που του θέσαμε, βοηθώντας με τις μη απαντήσεις του στην …αποκαθήλωσή του όπως εύστοχα στον υπέρτιτλο του τελευταίου «Η» σημειωνόταν. 

Η δημαρχίνα Μερόπη Υδραίου

Έχουν μάθει πλέον οι πάντες τον Θεόφιλο: «Όταν έχει βρεγμένη τη φωλιά του»… πέφτει «σιγή ασυρμάτου» στα πέριξ της πλατείας δημαρχιακά δώματα!

Και όσες φορές έχει επιχειρήσει να απαντήσει …τα κάνει χειρότερα (π.χ. παράνομη παρουσία του στον Πόρο, αποστασία Ματιάτου κ.λπ.).

Έτσι λοιπόν στα προχθεσινά 10+7 ΝΑΙ ή ΟΧΙ που του τέθηκαν …«μούγκα στη στρούγκα».

Μόνο που το τελευταίο ερώτημα από τα 7 που σχετίζονται με την πανδημία πρέπει, οφείλει σωστότερα, ο δήμαρχος να το διευκρινίσει.

Θυμίζουμε:

«Η απόφαση του δημάρχου στις 11/3 για την αναστολή της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αργοστολίου ήταν μέχρι …24/3. Έκτοτε έχει ανανεωθεί ΝΑΙ ή ΟΧΙ;»

Όσο και να ψάξαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου (που ειρήσθω εν παρόδω διατηρεί …οκτώ μήνες μετά την διεύθυνση του Δήμου Κεφαλλονιάς http://www. kefallonia.gov.gr) και στην εφημερίδα μας νεώτερο δελτίο Τύπου δεν υπάρχει με απόφαση του δημάρχου για συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αργοστολίου πέραν της 24ης Μαρτίου, που σημαίνει ότι ελεύθερα μπορούν να χρησιμοποιούνται!

Φυσικά και θα επανέλθουμε, εφ’ όλης την ύλης!