Τον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο στηλιτεύει για την απραξία της Δημοτικής Αρχής στον Πόρο, ο φανατικός υποστηρικτής του τ. δήμαρχος Κώστας Ζαπάντης, ο αυτοπροσδιοριζόμενος και ως …«γάιδαρος» μέσω του Διαδικτύου (Kefalonitis Onos).

Σε ανοιχτή επιστολή του προς το δήμαρχο ο Κ. Ζαπάντης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,

Έχω δικαίωμα να σου γράφω δημόσια ,όπως δημόσια και χωρίς επιφυλάξεις υποστηρίξαμε την υποψηφιότητα σου και την εκλογή σου.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Εδώ στους Πρόννους είχαμε την δική μας, ίσως μικρή συμβολή στην επιτυχία σου.

Ο κύριος λόγος που σε υποστηρίξαμε καθαρά ήταν η αποστροφή μας σε αυτό που συνέβαινε στους Πρόννους.

Αντιδράσαμε στην προσβολή, στην πολυετή «ύβρη».

Δεν αντέχαμε άλλο ως κοινωνία και εγώ προσωπικά δεν άντεχα ποτέ εξ αρχής αυτό το σύστημα διακυβέρνησης και διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων.

Αλλά εμείς δεν ήμαστε δεδομένοι.

Ο τ. δήμαρχος Κώστας Ζαπάντης

Δεν πρέπει ποτέ να θεωρήσεις την τότε στάση μας εκλογικά ως στάση μόνιμης υποστήριξης ή ανοχής.

Θα είναι μια λάθος εκτίμηση.

Εμείς αγαπητέ Θεόφιλε είμαστε ανυποχώρητοι υποστηρικτές του Τόπου, των Προννων, του Ελειού, της Σκάλας, των χωριών μας και των κατοίκων τους.

Σου θυμίζω την συνέντευξη σου στο Επιμελητήριο την 7 η Μαΐου 2019 πριν τις εκλογές «Μελέτη και κατασκευή χερσαίων εγκαταστάσεων στο Λιμάνι του Πόρου – εγκαθιστούμε πλωτή προβλήτα για την δημιουργία Μαρίνας – ανάπλαση παραλιακής ζώνης στα Ράγια – Διασύνδεση του Πόρου και του Κατελειού με την Κρουαζιέρα».

Συμφωνήσαμε.

Αυτά περιμένουμε από το Λιμενικό Ταμείο αλλά και τίποτα λιγότερο.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε κάτι διαφορετικό.

Δεν θα δεχθούμε συνέχιση της ίδιας συμπεριφοράς.

Ο, με απόφαση σου, αποκλεισμός των Πρόννων από το Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου αυτονόητα μεγιστοποιεί την προσωπική σου ευθύνη.

Επειδή ο χρόνος δεν μπορεί να περιμένει.

Σε παρακαλώ δημόσια να ενημερώσεις και να ενημερώνεις διαρκώς για την πρόοδο των ενεργειών σου για την εκτέλεση των έργων που υποσχέθηκες μέσω του Λιμενικού Ταμείου για τον Πόρο.

Εγώ θα το πράττω.

Θα ενημερώνω και θα υπενθυμίζω όσο μπορώ και όπως επιβάλλει η Ιστορία μου αλλά κύρια όπως επιβάλλει η Ιστορία, η ποιότητα και η Αξία των κατοίκων των Πρόννων.

Με εκτίμηση

Κώστας Ζαπάντης

Τελευταίος, μέχρι σήμερα,

Δήμαρχος Των Πρόννων»


Μ. Μεταξάς: Θεόφιλε, έχεις μπροστά σου μοναδική ευκαιρία


Ο τ. νομάρχης και τ. δήμαρχος Μάκης Μεταξάς σχετικά με την επιστολή του Κ. Ζαπάντη προς τον δήμαρχο, ανέρτησε στο Διαδίκτυο τα ακόλουθα:

Πριν λίγο διάβασα την δημόσια επιστολή του τελευταίου Δημάρχου του Δήμου Ελειού- Πρόννων του Κώστα Ζαπάντη που αναρτήθηκε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του νησιού μας.

Την διάβασα με προσοχή όπως και με προσοχή διάβασα νωρίτερα δύο ακόμη δημοσιεύσεις του στο blog https://kefalonitis-onos.blogspot.com/

M. Μεταξάς

Η μία αφορούσε το λιμενικό ταμείο της παρελθούσας διοίκησης που φέρει τον τίτλο :ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΝΩΝ»

https://kefalonitis-onos.blogspot.com/…/04/blog-post_60.html

Και η άλλη που αφορούσε την περιοχή των Πρόννων και φέρει τον τίτλο:

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΝΩΝ.

https://kefalonitis-onos.blogspot.com/…/04/blog-post_81.html.

Καταρχήν θέλω να πω πως δεν μπορεί να υπάρξει άνθρωπος που κατοικεί στους Πρόννους και να μην προσυπογράφει αυτήν την επιστολή. Έχω την πεποίθηση πως μας εκφράζει όλους μας, αλλά πάω ακόμη μακρύτερα για να πω πως πρέπει να εκφράζει πολύ περισσότερο το νέο μας Δήμαρχο στο μέτρο που δεν έχει πάθει καμία μετάλλαξη από την εποχή που εκλέχθηκε.

Ο Θεόφιλος έχει μπροστά του την μοναδική ευκαιρία να αποδείξει πως όχι μόνο διαφέρει από τους προγενέστερους αλλά πως έχει όλα εκείνα τα εφόδια για να αναδειχθεί σε έναν εγγυητή μιας ισόρροπης ανάπτυξης, που τόσο μας κόστισε ιδιαίτερα στους Πρόννους, σε ένα Δήμο που η αλήθεια είναι θα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του, ενδεχομένως με πολλές αναταράξεις, στην μετα-κορωνοϊό εποχή.

Η μεγάλη ευκαιρία του Θεόφιλου για διάκριση είναι τώρα στην ώρα της κρίσης. Στο χέρι του είναι να δημιουργήσει άμεσα δίκτυα ενεργών πολιτών εντός και εκτός του νησιού μας που θα τροφοδοτήσουν με ιδέες και προτάσεις τον ίδιο και τα συλλογικά του όργανα για να μπορέσουν να δώσουν με επιτυχία την μάχη για το αύριο του νησιού μας και να αφήσει ανεξίτηλα το θετικό του αποτύπωμα.

Αμ’ επος αμ’ έργον Θεόφιλε, οι καιροί ου μενετοί.