Κύριοι αιρετοί, ετοιμάστε τις παραιτήσεις σας!

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να παραιτηθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου μας σε περίπτωση που η Κυβέρνηση προχωρήσει στα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά της, με το διπλό έγκλημα της κατάργησης της Διαδημοτικής και του Φορέα Αίνου!

Ο «Η» δέχθηκε πολλά συγχαρητήρια για τη νέα σθεναρή στάση του υπέρ των συμφερόντων των νησιών μας στο φύλλο της Τρίτης (28/4), που πρότεινε την παραίτηση των ντόπιων αιρετών ακόμα και της περιφερειάρχου κυρίας Κράτσα:

Εάν περάσει το περιβαλλοντοκτόνο σχέδιο και δεν παραιτηθεί σύσσωμη η πολιτική μας ηγεσία, θα μείνουν υπόλογοι απέναντι στην Ιστορία!

  • Ο βουλευτής Παναγής Καππάτος
  • Οι αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής
  • Ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ και τ. Κεφαλληνιάρχης Αλέξανδρος Παρίσης
  • Οι 3+1 δήμαρχοι Θεόφιλος Μιχαλάτος, Γιώργος Κατσιβέλης, Μάκης Μονιάς και Διονύσης Στανίτσας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι των 4 Δήμων μας.

Στο μεταξύ, τη στιγμή που υπάρχει στα νησιά μας σχεδόν γενική κατακραυγή για το περιβελλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, συνεχίστηκαν οι διαβουλεύσεις των κυβερνητικών παραγόντων με τοπικούς παράγοντες, με τους πρώτους να ρίχνουν το …δέλεαρ (δηλαδή …«στάχτη στα μάτια») ότι δεν θα γίνει καμία μεταφορά απορριμμάτων στην Κεφαλονιά και η ΕΔΑΚΙ θα λειτουργήσει όπως και τώρα, καθώς επίσης δεν θα υπάρξει βλαπτική αλλαγή για τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση. Ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι σίγουρο, απ’ τη στιγμή που η διοίκηση του νέου Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων θα βρίσκεται στην …Κέρκυρα.

Ακόμη από τους Κυβερνητικούς παράγοντες έπεσε στο τραπέζι η πρόταση, η έδρα του νέου Φορέα να είναι στην Κεφαλονιά, όπως πρότεινε ο «Η», όμως το τοπίο είναι ιδιαίτερα νεφελώδες.

  • Ο πρόεδρος της Διαδημοτικής (ΕΔΑΚΙ) Αργύρης Γαβριελάτος, ανακοίνωσε χθες τα ακόλουθα:

Ως Πρόεδρος της Ε.Δ.Α-Κ.Ι. Α.Ε. Ο.Τ.Α. και εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, θα ήθελα να ενημερώσω την κοινωνία των νησιών μας πως βρισκόμαστε στην αρχή ενός σκληρού αγώνα, προκειμένου να διατηρήσουμε την Κεφαλονιά και την Ιθάκη στο επίπεδο καθαριότητας που είχαν για δεκαετίες και ανεξήγητα κάποιοι προσπάθησαν μέσα σε μια νύχτα να ανατρέψουν.

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους Δημότες και των τεσσάρων (4) Δήμων να επιδείξουν όπως τις προηγούμενες εβδομάδες στο θέμα της πανδημίας, την ατομική και κοινωνική τους ευθύνη με την λελογισμένη διαχείριση των οικιακών τους απορριμμάτων.

Τα συνεργεία της Ε.Δ.Α-Κ.Ι. και οι εργαζόμενοι της επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσουν την εργασία τους ΜΟΝΟ στα (Νοσοκομεία, Γηροκομεία). Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πάντες πως στο τέλος τα νησιά μας θα βγουν νικητές από αυτόν τον αγώνα και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Στην κανονικότητα που γνωρίζουμε και αγαπάμε και όχι σε αυτή που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Α-Κ.Ι.  Α.Ε. Ο.Τ.Α.

ΑΡΓΥΡΙΟΣ  ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ