ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ: Ή ΤΑΝ ‘Η ΕΠΙ ΤΑΣ!!!

Είναι αναγκαίο τώρα που φτάνουμε στην τελική ευθεία σχετικά με την τύχη της Διαδημοτικής (και μαζί του φορέα του Αίνου) και ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα κάποια πράγματα.

1ον) Η στιγμή που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να βαρέσει στην Κεφαλονιά τη μεγαλύτερη καρπαζιά που έχει φάει εδώ και δεκαετίες ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε αφού αυτό έγινε εν μέσω κορονοϊού με τον κόσμο «να ταξιδεύει αλλού».

Και αυτό έγινε ΠΡΟΦΑΝΩΣ επί σκοπόν, έτσι που να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις.

Η κυνική ομολογία του αρμόδιου κυβερνητικού αξιωματούχου για τα σκουπίδια γενικού γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μανόλη Γραφάκου πως …«δεν γνώριζε η Κυβέρνηση την περίπτωση της Κεφαλονιάς» θα έπρεπε αν είχαν εκεί στην Κυβέρνηση την ελάχιστη ευθιξία να αναδιπλωθούν, να ζητήσουν συγνώμη και να αποσύρουν την περιβόητη εγκληματική τροπολογία. 

2ον) Επί πλέον το τάιμινγκ και ο τρόπος που επέλεξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόνο τυχαίος δεν είναι για να περάσει το διπλό έγκλημα κατά της Κεφαλονιά και το λιγότερο κατάπτυστος.

Παρασκευή βράδυ 24 Απριλίου δίχως καμία ενημέρωση και συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, εν μέσω πανδημίας κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη βουλή την τροπολογία. Ακόμα και ο Κυβερνητικός Βουλευτής (με δήλωση του ίδιου) δεν γνώριζε τίποτα!

Ο αιφνιδιασμός σε όλο του το μεγαλείο!

3ον) Σε γενικές γραμμές οι δήμαρχοι μας με τη συμπαράσταση σύσσωμης και της αντιπολίτευσης και σε όλους του Δήμους, στάθηκαν και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων! Από δίπλα η ΠΕΔΙΝ με τον Γνήσιο επικεφαλής!

Μιχαλάτος, Κατσιβέλης, Μονιάς και Στανίτσας, τιμούν, μέχρι στιγμής εννοείται, την ψήφο των συμπολιτών τους.

Μάλιστα Μιχαλάτος και Μονιάς ευθέως έχουν δηλώσει στις τηλεδιασκέψεις με τους κυβερνητικούς εκπροσώπους ότι στην περίπτωση που επιμείνει η κυβέρνηση …θα παραιτηθούν του αξιώματος τους!

Επισημαίνουμε ότι είναι οι μοναδικοί …μέχρι τώρα και μένει να επιβεβαιωθεί στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

4ον) Η περιφερειάρχισσα Ρόδη Κράτσα με τους Κεφαλονίτες αντιπεριφερειάρχες της Τραυλό και Κουρή είναι επιεικώς όλοι τους …ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ! Η κ. Κράτσα ενεργεί απροκάλυπτα ως …κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι δύο αντιπεριφερειάρχες της ως υποτακτικοί της. Ο Σωτ. Κουρής προκάλεσε με τις δηλώσεις του, βάζοντας μπροστά από το συμφέρον της Κεφαλονιάς το συμφέρον της Κυβέρνησης και της Κράτσα και ελπίζουμε αν προχωρήσει το σχέδιο της Κυβέρνησης να μην επαληθευτούν οι πληροφορίες που κυκλοφορούν πως …προορίζεται για πρόεδρος του νέου φορέα με έδρα την Κεφαλονιά, οπότε και υπάρχει εξήγηση για την στάση του που ομολογουμένως εξέπληξε…

Ο Τραυλός …άλλα λέει δημόσια και άλλα κάνει από πίσω στο παρασκήνιο.

Η διπρόσωπη τακτική του Τραυλού σε πολλά πράγματα, ήταν ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθεί. 

Ακούγεται πως από την Αντιπεριφέρεια και το Διοικητήριο έφυγε η καταγγελία προς τον εισαγγελέα για την απεργία των εργαζομένων στην ΕΔΑΚΙ! Αν αληθεύει η πληροφορία Σταυράκη μου, αντιλαμβάνεσαι τι σου επιφυλάσσει η ιστορία…

Πάντως ανεξάρτητα με τα προηγούμενα, ο Τραυλός κατάφερε με την κοινή δήλωση του με τον δήμαρχο Ιθάκης Διον. Στανίτσα …τάζοντας του «λαγούς με πετραχήλια» γύρω από την αποκομιδή των απορριμμάτων στο νησί να δημιουργήσει «σκιές» στο μέτωπο των δημάρχων! Ο σκοπός της κοινής δήλωσης ήταν προφανής και τον πέτυχε… 

5ον) Η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας με πρόεδρο μάλιστα την Θηνιάτισσα κ. Κουλουμπή επέδειξε με την κατάπτυστη ανακοίνωσή της πως βάζει πρώτα το κόμμα και μετά την Κεφαλονιά! Είναι προφανές ότι την τοπική Νέα Δημοκρατία θα την βαραίνει εσαεί αυτή η στάση της στο ξεπούλημα της Διαδημοτικής και του φορέα του Αίνου.

6ον) Και τέλος ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των νησιών μας Παναγής Καππάτος.

Γι’άλλη μία φορά βρίσκεται εκτεθειμένος από τους κυβερνητικούς χειρισμούς (έχουν προηγηθεί η αρπαγή της ΜΕΘ, η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου και άλλα).

Ομολογεί ευθέως ότι… «δεν είχα ενημερωθεί» για το επίμαχο άρθρο 93 με το οποίου ξεπουλιέται η Διαδημοτική!

Πελαγωμένος και …άπειρος αδυνατεί να ελέγξει τα γεγονότα και απ’ότι φαίνεται τον έχουν πάρει χαμπάρι στο Μαξίμου και στην Πειραιώς και ενεργούν δίχως να τον υπολογίζουν καν…

Το πιθανότερο όλων να ψηφίσει,  βρίσκοντας κάποιες προφάσεις για τα δύο Κυβερνητικά εγκλήματα κατά της Κεφαλονιάς: Και το άρθρο 93 για την διάλυση της ΕΔΑΚΙ και το άρθρο 26 για την κατάργηση του Φορέα του Αίνου. 

Έχοντας έτσι το τοπίο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει μια πύρρειο νίκη κατά της τοπικής πολιτικής ηγεσίας ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝΤΑΣ όσο καμία άλλη Κυβέρνηση στην πρόσφατη ιστορία κατά των νησιών μας!

Τα όσα ακούγονται ότι θα δώσει ως αντιστάθμισμα αποτελούν «στάχτη στα μάτια»: 

Δίνεται η έδρα του νέου φορέα στην Κεφαλονιά («σιγά τ’αυγά» ρε μάγκες…) και μαζί τον πρόεδρο κάποιον εκ των δύο Κεφαλονιτών αντιπεριφερειαρχών Τραυλού, Κουρή (ο πιθανότερος) ως επιβράβευση της στάσης τους!

Δίνεται, λέει, η αποκομιδή των απορριμμάτων που …έτσι κι αλλιώς αποτελεί με το νόμο αρμοδιότητα των Δήμων (στην Ιθάκη ήδη εκτελείται από τον Δήμο…).

Και κάπου ακούγεται ότι θα δοθεί …6μηνη παράταση για την τύχη της ΕΔΑΚΙ έτσι ώστε να φτιαχτεί λέει …«ο οδικός χάρτης» μετάβασης της Κεφαλονιάς στο νέο φορέα.

Σε αυτή την (κραυγαλέα …ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ) περίπτωση δύο ερωτήματα:

Πρώτον, αν μπορεί να λειτουργήσει για τους πρώτους μάλιστα 6 μήνες ο νέος φορέας δίχως την ΕΔΑΚΙ και την Κεφαλονιά γιατί να μην μπορεί …και μόνιμα;

Δεύτερον, γιατί ρε λεβέντες του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας δεν κάνατε τον διάλογο και δεν συζητούσατε με τους Κεφαλονίτες…ΠΡΙΝ να καταθέσετε την …ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ; 

Και κάτι επί πλέον: Τα βαρύγδουπα περί «οδικών χαρτών» να τα πουλήσετε αλλού!!

Όχι στους Κεφαλλονίτες!!

Παναγής Καππάτος (βουλευτής), Σταύρος Τραυλός (Αντιπεριφερειάρχης), Σωτήρης Κουρής (Αντιπεριφερειάρχης), Αλέκος Παρίσης (πρόεδρος ΠΕΔΙΝ), Θεόφιλος Μιχαλάτος (Δήμαρχος Αργοστολίου), Γιώργος Κατσιβέλης (Δήμαρχος Ληξουρίου), Μάκης Μονιάς (Δήμαρχος Σάμης), Διονύσης Στανίτσας (Δήμαρχος Ιθάκης) και μαζί με τους Δημάρχους και σύσσωμα τα Δημοτικά Συμβούλια όλων των παρατάξεων, οφείλουν ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ μηδενός εξαιρουμένου να παραδώσουν αύριο το πρωί τη λαϊκή εντολή που έχουν, έτσι και η κυβερνητική πλειοψηφία βάλει στη βουλή την ταφόπλακα για την Κεφαλονιά .

Κανένας εξ αυτών, από την τοπική πολιτική εξουσία, δεν έχει στη λαϊκή εντολή που λίγους μήνες πριν έχει λάβει …ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

Αν παραμείνετε θα είστε απλά …ΕΠΙΟΡΚΟΙ και ΕΧΘΡΟΙ της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης!!

Και για να το πούμε με το βάρος της ιστορικής σας ευθύνης αποφασίστε:

Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ!!! 


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!

Μολών Λαβέ! Με συνεχή πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα ο «Η» πρωτοστατεί στη νέα μεγάλη μάχη των νησιών μας, ώστε να μην περάσει το περιβαλλοντοκτόνο σχέδιο της Κυβέρνησης, που στοχεύει στο ξεπούλημα της Διαδημοτικής και του Φορέα Αίνου, βάζοντας τοφόπλακα στους δύο πρωτοπόρους Φορείς του τόπου μας. Συμπατριώτες, εξεγερθείτε!