«Μηδέν εις το πηλίκον» βγάζει για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη το περιβαλοντοκτόνο νομοσχέδιο Χατζηδάκη, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή, καθώς τόσο η Διαδημοτική όσο και ο Φορέας Αίνου δεν φαίνεται να γλιτώνουν τη «γκιλοτίνα».

Μέχρι χθες το απόγευμα και λίγο πριν την εκτύπωση του «Η», το τοπίο γύρω από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο ήταν ιδιαίτερα θολό, καθώς καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπήρχε για το τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με τους δύο πρωτοπόρους τοπικούς Φορείς μας.

Επίσης στα πρακτικά της Βουλής που ψάξαμε δεν υπήρχε τοποθέτηση του βουλευτή του Νομού μας Παναγή Καππάτου, εκτός και αν μας διέφυγε. Πάντως ούτε ο βουλευτής είχε εκδόσει διευκρινιστική ανακοίνωση για το νομοσχέδιο, όσον αφορά τα νησιά μας.

Σχετικά με τα αποτελέσματα για το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, ψήφισαν 214 βουλευτές, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 (όλοι της Ν.Δ.) και φυσικά, μεταξύ αυτών ήταν και ο τοπικός βουλευτής. Κατά ψήφισαν 56 βουλευτές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε γενικώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιβόητη τροπολογία για το άρθρο 93 που αφορά τη Διαδημοτική, θα περιλαμβάνει απόφαση του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ενώ η λειτουργία του νέου Φορέα για τα Απορρίμματα στα Ιόνια θα γίνει μετά από 6 μήνες.

Επίσης ενδέχεται να ανακοινωθεί από τον κ. Χατζηδάκη ότι ο νέος Φορέας Ιονίων θα έχει το Αργοστόλι.

Κ. Χατζηδάκης
Ο βουλευτής του Νομού μας κ. Π. Καππάτος