Λίγες ημέρες μεσολαβούν απομένουν μέχρι το επόμενο ορόσημο, δηλαδή την απελευθέρωση των μετακινήσεων επί ελληνικού εδάφους, καθώς αίρεται στις 18 Μάϊου ο περιορισμός για μετάβαση εκτός Νομού. Παράλληλα πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να γίνει ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά από 25 Μαΐου.

Από την προσεχή Δευτέρα θα είναι εφικτή κάθε μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη, με την τελευταία να ανοίγει το χορό ως προς τη δυνατότητα επίσκεψης φέτος των ελληνικών νησιών.

Την απόφαση της Κυβέρνησης να επιτραπεί η μετακίνηση προς την Κρήτη συνόδευσε η σύμφωνη γνώμη των λοιμωξιολόγων, καθώς οι υγειονομικές υποδομές του νησιού επιτρέπουν την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, αν -ο μη γένοιτο- αυτά εμφανιστούν μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

Κυρίως, όμως η ανακοίνωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά της δυνατότητας μετάβασης στο μεγαλύτερο νησί της Χώρας μας από τις 18 Μαΐου έρχεται να επιβεβαιώσει την συντεταγμένη προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να συγκεράσει αφενός την κοινωνική κόπωση και την αγωνία των επιχειρηματιών να διασώσουν ό,τι μπορούν από τη σεζόν και αφετέρου τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων ως προς τη διατήρηση της μέχρι σήμερα πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης.

Ο συνδυασμός της κοινωνικής και οικονομικής απαίτησης με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας σε αυτή τη φάση οδηγεί το Μέγαρο Μαξίμου σε «ασκήσεις» επιτάχυνσης της άρσης των περιορισμών, με απτό παράδειγμα και τις μετακινήσεις στα υπόλοιπα νησιά.

Στην κατεύθυνση αυτή, «πρόθεσή μας είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαΐου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά. Μια απόφαση που θα οριστικοποιηθεί, και το τονίζω αυτό, στα μέσα της άλλης εβδομάδας και με δεδομένη την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, αλλά και στα νησιωτικά μας συμπλέγματα» προανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς, πυκνώνοντας τις ημερομηνίες – ορόσημα εντός του Ιουνίου.


Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες


Ανοίγουν το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες, σύμφωνα με την απόφαση των αρχών.

Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα πλέον οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα επιλέξουν αυτήν την έξοδο. Και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, ατάκτως εριμμένοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Ετσι ελήφθη η απόφαση λόγω του καύσωνα που θα έχουμε το Σαββατοκύριακο να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ.