Δεν αντέχει την αλήθεια ο Θεόφιλος!

O δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος γράφει στην ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του «in», ότι έδωσε συνέντευξη σε τοπικό μέσο σχετικά με το ναυάγιο της συνάντησης βουλευτή-δημάρχων με τον Χατζηδάκη και, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρει:

«Κάποια μέσα στην Κεφαλονιά παραποιούν μία πραγματικότητα…

Πήρε μια πρωτοβουλία ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ, ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης, να ζητήσει συνάντηση στην Αθήνα για να δούμε τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Αυτή η συνάντηση δεν έγινε κατορθωτή γιατί ο πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό διότι ήταν ο Υπουργός απασχολημένος. Δεν έγινε η ακύρωση γιατί έμαθε ο Υπουργός για την αγωγή του Δήμου Αργοστολίου. Αξιολόγησε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο για εμάς».

Κ. Χατζηδάκης

Τι έγραψε ο «Η»;

«Με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη επιχείρησαν να έλθουν σε συνάντηση ο βουλευτής Παναγής Καππάτος και οι 4 δήμαρχοι του Νομού μας για άρση των περιβαλλοντοκτόνων άρθρων 93 και 83, πλην όμως ο υπουργός δεν δέχθηκε τελικά τη συνάντηση αυτή!».

Και συνεχίσαμε με το ρεπορτάζ και τις πληροφορίες μας για την υπόθεση:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χατζηδάκης αρχικά φαινόταν να δέχεται μια τέτοια συνάντηση, στην οποία θα συμμετείχε και ο πρόεδρος των δημάρχων της Επτανήσου Αλέξανδρος Παρίσης, πλην όμως ο υπουργός δεν σηκώνει τηλέφωνα στον βουλευτή, οπότε η υπόθεση τείνει προς ναυάγιο…

Θ. Μιχαλάτος

Και αυτό γιατί ενώ όλα έδειχναν ότι ο κ. Χατζηδάκης θα δεχθεί να συζητήσει τη μη «καρατόμηση» της Διαδημοτικής και του Φορέα Αίνου, στη συνέχεια έμαθε ότι ο δήμαρχος Αργοστολίου έβαλε δικηγόρο στην υπόθεση αυτή, οπότε θεώρησε ότι μετά από την ενέργεια αυτή, μια τέτοια συζήτηση δεν θα είχε νόημα».

Να δούμε λοιπόν ποιος παραποιεί, ή τουλάχιστον, προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα:

Ζήτημα πρώτο: Ο δήμαρχος Αργοστολίου επιβεβαιώνει τον «Η» στην ουσία του ρεπορτάζ! 

«Ο υπουργός δεν δέχθηκε τελικά τη συνάντηση αυτή» με κάποια πρόφαση!

Απλά, κατά τον δήμαρχο, η συνάντηση δεν έγινε για χειρότερο λόγο: Ο Υπουργός «Αξιολόγησε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο για εμάς»! 

Ζήτημα δεύτερο: Ο δήμαρχος Αργοστολίου ισχυρίζεται, για να το πούμε …λαϊκά και σε ελεύθερη μετάφραση, ότι ο υπουργός «έφτυσε» τους εκπροσώπους της Κεφαλονιάς, διαμηνύοντάς τους με την άρνησή του πως «δεν γουστάρω ρε Κεφαλονίτες να σας δω»! Αν δεν το κατάλαβε ο δήμαρχος, ο ισχυρισμός του υπουργού (έτσι όπως τον μεταφέρει ο ίδιος), είναι ό,τι χειρότερο γι’ αυτόν αλλά και για τους άλλους τοπικούς μας άρχοντες! Και αν ο δήμαρχος Αργοστολίου έπρεπε να ενοχληθεί από κάτι είναι όχι από την πληροφορία του «Η» πως «ο Θεόφιλος έβαλε δικηγόρο», αλλά από «το φτύσιμο» του υπουργού στους Κεφαλονίτες που το δίνει μάλιστα ως δεδομένο! 

Ζήτημα τρίτο: Η σιωπή από όλο το πολιτικό προσωπικό της Κεφαλονιάς που ακολούθησε την «είδηση» του δημάρχου για το λόγο της ματαίωσης της συνάντησης υπουργού-δημάρχων, αποδεικνύει και τη …«σοβαρότητά της»! Ουδείς τη θεώρησε σοβαρή! Γιατί αλλοίμονο και αν δεχτούμε πως οι πολιτικοί ταγοί της Κεφαλονιάς αποδέχονται δίχως καμία αντίδραση την ύβρη (περί αυτής πρόκειται…) του υπουργού πως «Αξιολόγησε ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο» για τον βουλευτή και τους δημάρχους της Κεφαλονιάς!

Ζήτημα τέταρτο: Από το χθεσινό δελτίο Τύπου «Εκ του Γραφείου Δημάρχου» (η επισημότητα των τίτλων σας μάρανε, τουλάχιστον ο Γνήσιος δεν χρησιμοποιούσε εξεζητημένη διάλεκτο λέγοντας στην καθομιλούμενη… «Από το Γραφείο») προκύπτουν τα εξής:

1ον) Εμμέσως πλην σαφώς ο Θεόφιλος ρίχνει την ευθύνη που «δεν κατέστη εφικτό» το ραντεβού των δημάρχων με τον υπουργό σε αυτόν που «ανέλαβε την πρωτοβουλία να το διοργανώσει», δηλαδή …στον πρόεδρο της ΠΕΔΙΝ Αλέξανδρο Παρίση!

Δεν το λέει, αλλά, σαφέστατα, το αφήνει να εννοηθεί…

Αν ο λόγος της ματαίωσης της συνάντησης που λέει ο δήμαρχος ότι δηλαδή «Αξιολόγησε (ο υπουργός) ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσει χρόνο για εμάς» ήταν αληθής, ΓΙΑΤΙ δεν το λέει ευθέως στο δελτίο Τύπου; 

2ον) Ο δήμαρχος  δεν μπόρεσε να δει μεν τον υπουργό, αλλά πήγε στο Υπουργείο όπου και «ανέλυσε τους προβληματισμούς» για το νέο φορέα…

Ποιον είδε, δεν λέει. Τον υφυπουργό, το γενικό γραμματέα, ή μήπως τη γραμματέα του υπουργού, ακόμη και …το θυρωρό του Υπουργείου; 

Και γιατί ενημέρωσε προφορικά και μάλιστα άγνωστο ποιον και όχι γραπτά, που…μένουν κιόλας, για την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ; 

Το συμπέρασμα;

Αν είναι κάποιος που παραποιεί την πραγματικότητα και μάλιστα με ψεύτικες ειδήσεις είναι ο δήμαρχος Αργοστολίου!

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Αργοστολίου, αυτοαποκαλύπτεται ότι αποκρύπτει τα γεγονότα που διαμορφώνουν την πραγματικότητα, συντελώντας έτσι στην παραποίηση της πραγματικότητας! 

Γι’άλλη μία φορά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος μπερδεύει τη θεσμική του ιδιότητα με την ιδιωτική του παρουσία. 

Ως πολίτης και επιχειρηματίας ας κάνει ό,τι νομίζει και ας μιλάει όπως θέλει. Ως δήμαρχος όμως επιβάλλεται εκ της θέσεως του, αφενός να μην εκπέμπει εμπάθεια για όποιο μέσο ενημέρωσης και όποιον δεν «τον γλύφει» και αφετέρου να μην είναι κρυψίνους. 

Και κάτι τελευταίο:

Θα ρωτήσουμε ευθέως και δημόσια τον δήμαρχο Αργοστολίου:

Οι προβληματισμοί και η ενημέρωση για την προσφυγή του Δήμου εναντίον του άρθρου 93 στο ΣτΕ μήπως έγιναν από τον δήμαρχο στον ίδιο τον υπουργό τον κ. Χατζηδάκη και κάποιους δικούς του λόγους δεν το λέει; 

Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»

  • Για την ιστορία δημοσιεύουμε και τη σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου, η οποία αναφέρει:

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου ενημερώνει

Μετά την τελευταία συνεδρίαση της ΠΕΔΙΝ, ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Παρίσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει ραντεβού με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη παρουσία των Δημάρχου Αργοστολίου, Κέρκυρας κ.α.

Αφού αυτό δεν κατέστη εφικτό, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος επισκέφτηκε σήμερα το πρωί το Υπουργείο, ανέλυσε τους προβληματισμούς των Δημάρχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης όσον αφορά τη λειτουργία του νέου Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, εξήγησε τους λόγους διαφωνίας και ενημέρωσε για την πρόθεση του Δήμου να προσφύγει στο ΣτΕ κατά του άρθρου 93 του νέου περιβαλλοντικού νόμου.  

(Εκ του Γραφείου Δημάρχου)