Στο έλεος του …κορονοϊού βρίσκονται κυριολεκτικά τα ξενοδοχεία μας, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πως θα «συμπεριφερθεί» ο φετινός Τουρισμός λόγω της πανδημίας, η οποία βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Κι’ ενώ στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου ο τ. δήμαρχος Μάκης Φόρτες έριξε την βόμβα ότι το ιστορικό ξενοδοχείο «Μεντιτερανέ» δεν θα λειτουργήσει φέτος, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «White Rocks» Πέτρος Ψαλίδας δήλωσε χθες στον Η» ότι «είμαστε πανέτοιμοι να ανοίξουμε, αλλά πρέπει ο αριθμός των επισκεπτών μας να μας καλύψει οικονομικά».

Ειδικότερα, ο κ. Ψαλίδας δήλωσε στον “Η”, σχετικά με την προοπτική λειτουργίας του Ξενοδοχείου:

“Είμαστε πανέτοιμοι να ανοίξουμε και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας. Εχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες που ορίζουν οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας των Ξενοδοχείων και αναμένουμε τις εξελίξεις της Τουριστικής Αγοράς, κυρίως από την Βρετανία, αφού οι Βρετανοί επισκέπτες καλύπτουν το 80% της τουριστικής μας κίνησης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε σχετικά καλά, ώστε περίπου στις 10-15 Ιουλίου να ξεκινήσουμε και μεις, αφού η πληρότητα και ο αριθμός των επισκεπτών μας θα είναι ικανοί να καλύψουν οικονομικά το εγχείρημα και κυρίως το κόστος της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της επιχείρησής μας. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της τουριστικής κίνησης στο Νησί μας”.