Η …«ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Μη μου τους κύκλους τάρατε»!..

Συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη (9/6) η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου υπό την προεδρεία του αρμόδιου για τον Τουρισμό αντιδημάρχου Νίκου Κουρκουμέλη.

Στην Επιτροπή συμμετέχουν, είναι γεγονός, έμπειροι επαγγελματίες γύρω από τον Τουρισμό.

Όμως η ευθύνη ανήκει στην Δημοτική Αρχή. 

Βρισκόμαστε στα μισά του Ιουνίου και μπροστά μας βρίσκεται μια φρικτή πραγματικότητα. Κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι. Με εκατοντάδες (κάποιοι μιλάνε για …χιλιάδες) άνεργους να βρίσκονται σε απόγνωση δίχως να φαίνεται φως από πουθενά. Με τη ναυαρχίδα του τουρισμού της Κεφαλονιάς το ιστορικό ξενοδοχείο Μεντιτερανέ να έχει ανακοινώσει πως δεν θα ανοίξει και να ακολουθούν και άλλα μεγάλα και μικρά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα. 

Οι συνέπειες της πανδημίας στον Τουρισμό της Ελλάδας και συνεπώς και για την Κεφαλονιά άρχισαν να φαίνονται από τα μέσα Φεβρουαρίου για να εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα.

Οι Δημοτικές Αρχές των Δήμων μας με μπροστάρη το Δήμο Αργοστολίου τι κάνανε; Δυστυχώς και αυτή είναι η αλήθεια …ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! 

Παράδειγμα: Οι δράσεις τουριστικής προβολής συζητήθηκαν για πρώτη φορά …προχθές 9 Ιουνίου! Μέχρι να υλοποιηθούν έφυγε το καλοκαίρι!

Θ. Μιχαλάτος

Και συγκεκριμένα: «Δημιουργήθηκε, λέει, ομάδας εργασίας από την τουριστική επιτροπή για την βελτίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας που αφορά το Δήμο Αργοστολίου. Παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν καταχωρήσεις σε ΜΜΕ».

Πότε θα συνεδριάσει η εν λόγω ομάδα, πότε θα πάρει αποφάσεις, πότε θα προσληφθεί «ο εξειδικευμένος συνεργάτης», πότε θα οργανώσει τη βελτίωση της και πότε θα υλοποιηθεί; «Ζήσε Μάη μου» δηλαδή! 

Πάμε παρακάτω:

Υλικό και σχέδιο καμπάνιας προβολής …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Και είμαστε στα μέσα Ιουνίου!

Ν. Κουρκουμέλης

Η πρόταση από την Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η οποία αφορά και τους τρείς Δήμους και είχε σταλεί προ κορονοϊού οπότε και κατέστη ανεπίκαιρη. Όμως κανείς από τους Δήμους και πρώτα απ’όλους την ηγεσία του Δήμου Αργοστολίου δεν σκέφτηκε τον ένα μήνα τώρα που άρθηκαν τα μέτρα …να επικαιροποιηθεί η πρόταση των ξενοδόχων αλλά …τώρα 9 Ιουνίου αποφασίστηκε «η πρόταση με τα νέα δεδομένα, θα παρουσιαστεί με τηλεδιάσκεψη στους τρείς δήμους» και μετά …με την ησυχία μας θα αποφασίσουν οι δημοτικοί μας αρμόδιοι!  

Ξανά μανά…«Ζήσε Μάη μου»!

Και οι ειδήσεις που πέρασαν …στα ψιλά της συνεδρίασης:

  • «Τα μεγάλα ξενοδοχεία δεν έχουν αποφασίσει ακόμα»! Δηλαδή εκτός του Μεντιτερανέ πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα!
  • «Ελάχιστη η κίνηση στα ανοιχτά εστιατόρια- ανησυχίες για την τήρηση των μέτρων»! 

Μόνο διαπίστωση, καμία πρόταση, κανένα μέτρο! 

  • «Με τα σημερινά δεδομένα Αγγλική και Ιταλική αγορά θα ξεκινήσουν από 15/7»! 

Και με απλά λόγια…πάμε για Αύγουστο και βλέπουμε !

  • «Πρώτοι τουρίστες αναμένονται από Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία αρχές Ιουλίου».

Σωθήκαμε!

Το συμπέρασμα από την …ετοιμότητα του Μιχαλάτου και του επιτελείου του (και έπονται οι άλλοι δύο δήμαρχοι) απέναντι στην τρομακτική κρίση της βιομηχανίας της οικονομίας μας τον Τουρισμό;

«Μη μου τους κύκλους τάραττε»! 

Είπαμε – και να το συνηθίσουμε – ότι σε όλα επικρατούν … «οι ρυθμοί Θεόφιλου»!

Η αποτελεσματικότητα είναι προϊόν άγνωστο στο Μιχαλάτο και τους συνεργάτες του (ο καπετάνιος έχει το γενικό πρόσταγμα…)!

Το δυστύχημα είναι ότι οι άλλοι δύο δήμαρχοι είναι άβουλοι και ακολουθούν τους ρυθμούς του Θεόφιλου, οπότε …«βράσε όρυζα»!

Αν σε αυτή την θλιβερή κατάσταση προστεθεί και η κορωνίδα της πολιτικής του Θεόφιλου …η μαλαγανιά τότε …άστα να πάνε !

Κι επειδή τα παντός είδους παπαγαλάκια του δημαρχιακού περιβάλλοντος έχουν καταλάβει τι γίνεται, προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο πως το …«Θεόφιλος ο μαλαγάνας» είναι ίδιο πράγμα με το …«Θεόφιλος ο απόλυτος κυρίαρχος»! 

Τώρα, αν νομίζει ο πολυχρονεμένος μας δήμαρχος ότι ακόμα και να κατακλυστεί η Κεφαλονιά από Τσέχους, Ουγγαρέζους, Σέρβους και άλλους τουρίστες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα σωθεί, η οικονομία της Κεφαλονιάς και οι εκατοντάδες (ίσως και χιλιάδες) άνεργοι, τότε να βγει να το πει ευθέως και δημόσια…