Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε σε μέσο ιδιοκτησίας του ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος και μεταξύ των άλλων που είπε, δίχως φυσικά αντίλογο, ήταν σχετικά με το νέο κλεμμένο έργο (από τον Γνήσιο) της αντικεραυνικής προστασίας στα σχολεία και του οποίου την πατρότητα αποκαλύψαμε χθες με αδιάσειστα στοιχεία:

«Ήταν πάγιο το αίτημα των διευθυντών να έχουν αντικεραυνική προστασία τα σχολεία και γι αυτό και εμείς αφουγκραζόμενοι αυτά τα αιτήματα, υπογράψαμε την σύμβαση για την αντικεραυνική προστασία. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά και θα είναι έτοιμα όλα όταν θα ξεκινήσει η επόμενη». 

Ξέχωρα από την απροκάλυπτη πλέον στάση του δημάρχου να κλέβει τα έργα των άλλων δίχως να αισχύνεται παρουσιάζοντάς τα για δικά του, υπάρχει και κάτι άλλο:

Ή δεν ξέρει τι έχει υπογράψει δύο ημέρες πριν στη σύμβαση με τον ανάδοχο ή …μας δουλεύει (άλλη μία φορά) χοντρά και περνάει όλους τους υπόλοιπους για ηλίθιους!

Θ. Μιχαλάτος

Και συγκεκριμένα στην παράγραφο 5 της σύμβασης του έργου με τίτλο «προθεσμίες-ποινικές ρήτρες» ο ίδιος ο δήμαρχος υπέγραψε πως:

«Η συνολική προθεσμία περαίωσης των εργασιών της παρούσας σύμβασης, ορίζεται σε εκατό (100) ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης»!

Που σημαίνει, με βάση την εξαγγελία του Θεόφιλου, ότι «Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά» δηλαδή την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις …8 Οκτωβρίου, δηλαδή 38 ολόκληρες ημέρες αφού θα έχει ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά (την 1η Σεπτεμβρίου)! 

Αλέξανδρος Παρίσης

Και …ψευταράκος λοιπόν ο Θεόφιλος εκτός από κλέφτης έργων και πλήθος άλλων εξωφρενικών για ένα δήμαρχο…

Και πάμε σε άλλα …«διαμάντια» από τα όσα είπε ο Θεόφιλος:

  • «Παράγουμε συνεχώς νέες μελέτες, ώστε να καταφέρουμε να εντάξουμε έργα που θα κάνουν καλύτερη την ζωή των δημοτών».

Ας μας πει ΕΝΑ έργο που στους 10 μήνες της θητείας του έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα!

  • «Ετοιμαζόμαστε και κάνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να δουλέψουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον τουρισμό και να μην χαθεί αυτή η χρονιά».

Ας μας πει συγκεκριμένα σε τι συνίσταται αυτή η προσπάθεια… Τι συγκεκριμένες ενέργειες έχει πάρει για τους απασχολούμενους στον Tουρισμό «ώστε να δουλέψουν»

  • «Η Τεχνική Υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι δεν βρήκε κάποιες μελέτες…»

Ρωτάμε: Τα έργα που ξεκίνησαν επί των ημερών του και τα παρουσιάζει σαν δικά του, και συγκεκριμένα, η πλατεία των Βλαχάτων, οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο το νησί, ο δρόμος των Φαρακλάτων και το τελευταίο η αντικεραυνική προστασία των σχολείων με τίνος μελέτες εκτελούνται;

  • «Ο Πόρος ήταν όλα αυτά τα χρόνια ο αδικημένος όσον αφορά το Λιμενικό Ταμείο».

Ρωτάμε: Είναι αλήθεια, ναι ή όχι, ότι 10 μήνες τώρα έχει απαξιώσει όσο κανένας άλλος τον Πόρο;

Είναι αλήθεια ή όχι ότι …δεν υπάρχει ένα μέλος στο ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου από τον Πόρο;

Ή μήπως είναι ψέματα ότι στους πρώτους 9 μήνες της θητείας Μιχαλάτου όλα κι όλα πέσανε στον Πόρο …24.344,92 € κι αυτά για ηλεκτρολογικές εργασίες σε έναν ηλεκτρολόγο που δεν είναι καν από την περιοχή;

  • «Ο Μάκης Φόρτες που λέει ότι η έδρα του νέου ΦόΔΣΑ στην Κεφαλονιά δεν είναι το κυρίαρχο έχει δίκιο, αλλά δεν μπορώ να μηδενίσω και να πω ότι είναι τελείως ασήμαντο».

Ψεύδεται συνειδητά ο Θεόφιλος γιατί ξέρει πολύ καλά πως άλλο πράγμα είπε ο Μάκης Φόρτες εκτός …και δεν ξέρει να διαβάζει. Γιατί ο Μάκης Φόρτες είπε και έγραψε «Πως η έδρα είναι κενή περιεχομένου» πράγμα το οποίο είναι …τελείως διαφορετικό από αυτό που ισχυρίζεται ότι είπε ο Φόρτες, δηλαδή ότι …«η έδρα δεν είναι το κυρίαρχο».

Η απορία πάντως του συνόλου των Κεφαλονιτών είναι μία και τη μεταφέρουμε:

Καλά ένας από τους τόσους συνεργάτες που έχει δίπλα του (όλοι έμμισθοι) δεν συζητάει μαζί του και δεν του λέει για τις «πατάτες» που πετάει κάθε που ανοίγει το στόμα του;» 

Η δικιά μας γνώμη: Δύο τινά συμβαίνουν: Ή του τα λένε και δεν ακούει λέξη γιατί εκτός από ολιγάρχης είναι και …αυτοκράτορας, ή δεν του τα λένε, είτε γιατί τον φοβούνται «μην τους καθαρίσει», είτε γιατί …τους το έχει απαγορεύσει!