Ως το ωραιότερο φέρι-μποτ του Κόσμου βραβεύτηκε προχθές στη Στοκχόλμη το φέρι «Fior di Levante» της εταιρείας «Levante Ferries», της Kοινοπραξίας «Ionian Group» στην φετινή διεθνή εκδήλωση για την βράβευση πολλών κατηγοριών πλοίων σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον τίτλο Shippaxaward 2015.
Στη Στοκχόλμη για την εκδήλωση Shippaxaward 2015 βρέθηκε η ηγεσία της «Ionian Group» με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη κ. Γιώργο Θεοδόση, ο οποίος έκανε μια εντυπωσιακή παρουσία του πλοίου.
Η παρουσίαση, εκτός από το «Fior di Levante», περιελάμβανε προβολή και των Νησιών μας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κάνοντάς τα γνωστά, με τον καλύτερο τρόπο, σε πάνω από 400 εξειδικευμένα στελέχη και ιδιοκτήτες ναυτιλιακών εταιρειών απ’ όλο τον πλανήτη.
Το consept περιελάμβανε προβολή δύο καταπληκτικών βίντεο 7’ και 4’, διανομή έντυπου υλικού με τις ομορφιές των Νησιών μας και δώρα από το Ιόνιο σε όλους τους παρεβρισκομένους.
Στην εκδήλωση Shippaxaward 2015, οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν, εκτός από τις βραβεύσεις και τις απονομές και σε σε forum με θέματα που αφορούν στο μέλλον της παγκόσμιας Ναυτιλίας.
Από τις Ναυτιλιακές Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Ελλαδικό χώρο, εκτός από την «Ionian Group», συμμετείχαν η Grimaldi και η Blue Star.
Τα ειδικά θέματα του Shippaxaward 2015 αφορούσαν στις σύγχρονες υποδομές των λιμανιών (υπάρχουν παραδείγματα πολύ υψηλών προδιαγραφών που ισχύουν σε λιμάνια της βόρειας Ευρώπης), στις ανάγκες σύγχρονων ανεπτυγμένων υπηρεσιών προς τον απαιτητικό πλέον επιβάτη, στον ανταγωνισμό που προσφέρουν οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες σε επιβάτες, στο πιθανόν brexit και τις τυχόν αντανακλάσεις που θα δημιουργήσει στη Ναυτιλία, στους πλέον σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας και στα νέα μέσα, προβλέψεις για το που θα βρίσκεται η ακτοπλοϊα το 2025 κ.ά.
Στο «Fior di Levante», το κορυφαίο πλέον παγκοσμίως επιβατηγό φέρι στην κατηγορία του, απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για το 2015 ειδικά για το εξωτερικό και εσωτερικό σύγχρονο σχεδιασμό του που αντανακλά σε υψηλές υπηρεσίες και άνεση στον επιβάτη, την εμπορικότητα ,καθώς και για το μοναδικό στο είδος του company branding (εμπορική ταυτότητα εταιρείας).
Το «Fior di Levante», ως γνωστόν εκτελεί δρομολόγια και στα νησιά μας, στις ακτοπλοϊκές γραμμές Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα και Πόρος-Κυλλήνη, παράλληλα με την εκτέλεση των Ζακυνθινών δρομολογίων Ζάκυνθος-Κυλλήνη.
Η παγκόσμια αυτή του βράβευση αποτελεί μία μοναδική επιτυχία, τόσο για το ίδιο το πλοίο, που το καθιστά μη ανταγωνιστικό στην κατηγορία του παγκοσμίως, όσο και για τον ιδιοκτήτη της «Ionian Group» κ. Γιώργο Θεοδόση, ιδιοκτήτη επίςη και του 11.880.
n Τι είναι το Ferry Shipping Conference
Τα τελευταία δώδεκα χρόνια, το Ferry Shipping Conference, έχει καθιερωθεί, όχι αδίκως, ως το μεγαλύτερο και σημαντικότερο σημείο συνάντησης των παραγόντων της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας.
Φέτος, οι σημαντικότεροι παράγοντες και στελέχη της Παγκόσμιας Ναυτιλίας συναντήθηκαν «εν πλώ» στο «Tallink Silja Silja SYMPHONY», το οποίο ταξίδευσει μεταξύ Στοκχόλμης και Ελσίνκι, από τις 13 έως 15 Απρίλη.
Στο Παγκόσμιο αυτό Ναυτιλιακό forum, συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τη Ναυτιλία παγκοσμίως και κατατέθηκαν προτάσεις και λύσεις που ανταποκρίνοται και είναι εφαρμόσιμες στις ταχύτητες αλλαγών της Oικονομίας.
Στους συμμετέχοντες στο forum, δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσουν διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους, ώστε να αναπτυχθεί το θαλάσσιο παγκόσμιο εμπόριο και η οικονομία.
Δ.Δ.

 

shippaxaward2 copy
Aπό την παρουσίαση του «Fior di Levante» στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του πλοίου «Tallink Silja Silja SYMPHONY»
shippaxaward5-1 copy
Ο Γιώργος Θεοδόσης (αριστερά) παραλαμβάνει το βραβείο για το «Fior di Levante». Δεξιά ο διευθύνων σύμβουλος της Newsphone (11880) κ. Στρατής Aπέργης, που παρίστατο στην βράβευση
levante-fior
Tο πανέμορφο κίτρινο «Fior di Levante», είναι πλέον παγκοσμίως το κορυφαίο επιβατηγό φέρι, μη ανταγωνιστικό, στην κατηγορία του

 

shippaxaward
Tο πρώτο βραβείο SHIPPAXAWARD 2015 στο «Fior di Levante»
φωτογραφία 2
H μινατούρα του «Fior di Levante» και ένα γυάλινο βαζάκι με αλάτι από το Iόνιο, ήταν μερικά από τα δώρα που έδωσε η «Levante Ferries» στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση